I går kväll kom beskedet att #Gran Turismo 5 missar premiärdatumet i början av november. Reaktionerna var allt annat än muntra och många frågade sig hur det kan komma sig att utvecklarna missar ännu en deadline. Svaret lyder "förlåt, vi måste finputsa."

#Polyphony-chefen Kazunori Yamauchi Twitter-förklarar sig i ursäktande ordalag:

- Förlåt för förseningen. Den beror på att vi har lagt tid och arbete på att stryka bort de sista vecken ur spelets komplexa system. Jag är verkligen ledsen, det är oförlåtligt... Vänta bara lite till.

Också #Sony ber om ursäkt för den sena förseningen. Utan att gå in på djupare detaljer än att utvecklarna behöver mer tid för att säkerställa högsta möjliga kvalitet säger man att det efterlängtade spelet ändå kommer dyka upp innan jul.

- Vi är ledsna att behöva säga att Gran Turismo 5 inte kommer vara tillgängligt den 3 november, men spelet kommer släppas innan jul. Vi ber uppriktigt om ursäkt till alla GT-fans för förseningen, men upphovsmannen Kazunori Yamauchi och gänget på Polyphony Digital vill vara säkra på att de gör en racingupplevelse av högsta kvalitet.

Nytt releasedatum utlovas inom kort. Spelet tillkännagavs på E3-mässan 2006 och premiären har flyttats fram flera gånger. Novemberdatumet angavs i juni, något som alltså var en aning för tidigt. Om racinggudarna är med oss vet vi om Kazunoris omtalade perfektionism ger utdelning innan julgröten står på bordet.

[video=5927]

En trailer med vädereffekter kanske kan trösta i förseningsbedrövelsen?