Lucasarts återupplivar klassikerna -- allihop!

Medlem
Lucasarts återupplivar klassikerna -- allihop!

Ja!

För några timmar sedan twittrade Lucasarts att remaken på <em>The Secret of Monkey Island</em> (släpps 15 juli på Steam och XBLA) bara är början på en gigantisk återupplivningsoperation. <em>Loom</em>, <em>Indiana Jones and the Last Crusade</em> och <em>The Dig</em> är de första av företagets äventyrspärlor som utannonserats till Steam. Inga ord om prissättning än, men grejorna släpps redan nu på onsdag. Som i övermorgon.

Det här är fantastiska nyheter. Nästan samtliga 14 äventyrsspel från <em>Maniac Mansion</em> 1987 till <em>Escape from Monkey Island</em> 2000 förtjänar att återupplevas, och det har med vissa undantag inte gått så bra sedan folk plockade bort sina DOS-burkar från skrivborden. XP och senare OS är inte direkt kända för bakåtkompatibilitet med 80- och 90-talsspel.

Och: idag kom jag dessutom helt oprovocerat på att <em>Loom</em> -- ett av Lucasarts tidigaste äventyrsspel -- också är ett av deras och världens finaste. Med en story som inte alls handlar om att rädda hela galaxen (vem orkar bry sig?), bara att hitta mamma. Det blir mer gripande så. Det är i <em>Loom</em> man vilset säger "I am Bobbin. Are you my mother?" till var och varannan karaktär man möter; en från början hjärteknipande replik som sedan gjort komiska cameouppträdanden i många av Lucasarts övriga titlar.

Av alla spel som företaget kunde släppa lös igen är det <em>Loom</em> jag tänker mest på. Ett poetiskt, saktmodigt och sorgligt magiäventyr där allt kan transformeras med magiska toner. Links occarina har ingenting på Bobbins magiska trästav. Och inget som Lucasarts skitit ur sig sedan 2000 kan mäta sig med deras äventyrsklassiker.

<img class="size-full wp-image-7 alignnone" title="Loom" src="http://trydling.wordpress.com/files/2009/07/loom.jpg" alt="Loom" width="320" height="200" />
<em>Bobbin är mamma på spåren.</em>

<a href="http://www.lucasarts.com/company/vip/catalog/lec_backcatalog_..." target="_blank">Läs det officiella pressmeddelandet här.</a>

Nytwittrat: Första batchen äventyrsspel på Steam ska vara "full talkie"-VGA-versionerna (snack och 256 färger, alltså).
<a href="http://www.joystiq.com/2009/07/06/lucasarts-classics-could-wi..." target="_blank">Och: klassikerna kommer sannolikt till Iphone också.</a>
</span></em>Länk till originalbloggen.

#blogg


signatur

Vincere vel mori.

Medlem
Lucasarts återupplivar klassikerna -- allihop!

nice bajs helikopter

Medlem

Mer äventyr åt alla! Har redan ett litet LucasArts-bibliotek som jag måste spela igenom, och i och med detta så lär det växa till sig lite!


signatur

Upon a soapbox of nerdom.

Medlem

Sägs att det kommer bli billigt också. Vågar man hoppas på ett megaäventyrspack för 100 dollars? Från Maniac Mansion till Escape from Apön?


signatur

Vincere vel mori.

Medlem

Lite otippat med Loom, the Dig och Last Crusade, men yay! Ändå. Ibland blir man sugen på att köpa igen, bara för att.

Loom var kort, och bra. Tommy, vilket spel var din favorit bland dessa "14 fullträffar"? (throwback till ert gamla äventyrsspelsnummer i SP).


signatur

How do I get out of this chicken s**t outfit?

1
Skriv svar