Nalle Puh

Medlem
Nalle Puh

Jag skulle nog kunna vara Nalle Puh i en annan dimension. Jag älskar nämligen honung!
Dagen då jag upptäckte kombinationen honung och te är en av de bättre dagarna i mitt liv och det står jag för. Jag har svårt att komma på en bättre krydda till mitt te. Socker har en ganska hård smak och lite stickig i jämförelse med honung. Honungen å sin sida är mjuk och len. Säkert har ni alla druckit te och honung då ni varit förkylda. Dels för att det verkar lenande för halsen, men även för att te har många nyttiga ämnen i sig som kan hjälpa oss att hålla oss friska.

Från att ha köpt honung på Ica eller Konsum, jag började med billig lågprishonung och började så småningom köpa lite dyrare honung, har jag nu gått till att nästan enbart köpa honung från lokala tillverkare. Det är ju faktiskt skillnad på honung från Euro-Shopper och lokalproducerad honung. Dels är den globala påfrestningen mindre med kortare transporter och utlsläpp, men sen känns det bra att kunna stötta en lokal små-producent. Det bästa av allt är dock att den lokalproducerade honung nästan alltid smakar bättre! Jag vet inte varför men ofta tycker jag mig ha märkt ganska äckliga eftersmaker efter att ha ätit butiksköpt honung, eventuellt häller de i något medel för att den ska hålla längre. Det verkar också konstigt eftersom det ofta står att det är en helt naturlig produkt utan tillsatta ämnen...
Tittar man på EU-honung t ex så är det ofta blandad honung från olika delar av landet eller rent av honung blandat från olika länder. Det kan vara en av orsakerna tänker jag eftersom honungen smakar av de blommor som bina har varit på just den dagen. Mixar man då ihop honung från olika skördar, olika länder så är det ju inte säkert att alla dessa smaker blir så himla bra tillsammans. Det får bli min officiella teori från och med nu.

Här kommer en bild på Australiensk honung. Närproducerad (fast långt borta) av en liten producent i östra Australien. En vän till mig tog hem den efter en resa och den har blivit något exklusiv nu efter alla översvämningar. Hela området där den här honungen kommer ifrån har stått under vatten och jag gissar att det inte kommer produceras honung på ganska lång tid just därifrån. Tyvärr.

Den är mörk i färgen och smakar lite rökt. Den är tyngre än någon annan honung jag provat tidigare, men väldigt väldigt god. Jag äter den med omsorg och har den ibland i honung, ibland i yoghurt. Lika gott båda två!

<a href="http://www.flickr.com/photos/29699099@N02/5449085932/" title="Honey by manuel ek, on Flickr"><img src="http://farm5.static.flickr.com/4139/5449085932_e2afc2b2c3_z.j..." width="427" height="640" alt="Honey" /></a>

Har ni nu inte provat honung i te, eller rent av inte dricker te, är det verkligen dags att prova. Förhoppningsvis kan jag smitta av mig med min passion på ännu några fler där ute. Välkomna in i den söta och härliga världen av honung!

#blogg

Medlem
Nalle Puh

Honung och croissant är en höjdare. Du får det att låta som vin eller nått, men så är det med all mat och dryck givetvis, olika karaktärer beroende på var det kommer ifrån, och råvarans kvalité etc. Gott är det i alla fall!

Medlem

Honung varierar vääldigt mycket i smak ^^ Hade förut 8 stycken små burkar med olika smaker från Frankrike

Skägg.
10 Chambers

Har haft en lite honungsperiod å det senaste. På macka, i té, i yoghurt. Smarrigt värre. En enkel och supergod efterätt är att köpa grekisk yoghurt, toppa med rostade nötter och ringla över riktigt med god honung. Smackadonk!


signatur
Medlem

Härligt att fler har lite honungs-fetish Fortsätt njuta!
Rostade nötter till yoghurten låter ju inte alls dumt, skall testas! Några särskilda nötter du föredrar? Gissar att jordnötter är out of the question...

1
Skriv svar