Margarin vs. Smör
Äter ni Margarin eller smör på mackorna där hemma?
Väljer ni efter:
priset, smaken eller tillverkningsprocessen?
Gunnar Lindgren: |2010–08–06| För att nå smörets färg, lukt, smak och konsistens måste man tillgripa verkligt brutala kemiska metoder som först utplånar fetternas naturliga egenskaper, samt att man sedan färgar upp fettmassan, tillsätter smördoftande ämnen (exempelvis den brandfarliga syntetiska kemikalien diacetyl, samt slutligen på kemisk väg ändrar molekylstrukturen på fettet för att det skall bli glattare och inte så strävt.
Allt detta är alltså oundvikligt så länge man gör anspråk på att imitera ett annat livsmedel.
Ajebaje: I vanlig ordning handlar "debatten" mer om att hävda sig själv än att diskutera frågan.
http://www.google.se/imgres?q=milda+sm%C3%A4lt+margarin&um=1&...
Enda rätta på mackan!
Flora för förpackningen är så jävla snygg. Ja, jag är ytlig.
Det bästa med de är ju att typsnitet får f + l att se ut som ett H.
Kör med typ lätta alt bregott hemma. Funkis.
Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.
Flora för förpackningen är så jävla snygg. Ja, jag är ytlig.
Det bästa med de är ju att typsnitet får f + l att se ut som ett H.
Kör med typ lätta alt bregott hemma. Funkis.
Älskling, kan du vara snäll och åka till affären och köpa lite H*ora? Hahaha!
Linux is not user-friendly. It _is_ user-friendly. It is not ignorant-friendly and idiot-friendly
Flora för förpackningen är så jävla snygg. Ja, jag är ytlig.
Det bästa med de är ju att typsnitet får f + l att se ut som ett H.
Kör med typ lätta alt bregott hemma. Funkis.
Hahahaha! Sant ju!
Smör är ju det enda äkta eftersom det är fettet som gör att smöret får sina konsistens. Margarin, som innehåller mindre fett, har alltid massa skit i sig (medel hit och medel dit) bara för att uppnå samma konsistens som produkter med högre fetthalt.
Själv är jag vegan så jag använder varken smör eller margarin.
Nu ska jag vara jobbig... Det beror ju på vad du menar med smör och margarin... Finns ju massor av olika typer av matefettsblandningar, smör och margarin som i folkmun kallas helt olika saker mot vad de igentligen är och som i flera fall faller under flera kategorier.
Jag t.ex kallar allt man breder på en macka för smör, helt fel, när det som oftast igentligen är margarin eller matfettsblandningar. Exempelvis Lätta är ett smörgåsmargarin och Bregott är en matfettsblandning. Jag kan ha fel på produkterna men ni fattar vad jag menar.
Så vad menas med smör och margarin?
Själv är jag vegan så jag använder varken smör eller margarin.
Margarin är vegetabiliskt fett från växtriket, lilla du.
Plus massa skit som gör att det ska få acceptabel konsistens.
Nej. Det är en emulsion av vatten och olja plus lite salt. Get your facts straight.
Imperator
Alltid lite småkul med vegan/vegetarianer som inte äter saker, som de egentligen kan äta.
"Margarin är en emulsion av vatten i olja och innehåller främst en blandning av vegetabiliska fetter från raps-, solros-, palm- och kokosolja."
Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.
Alltid lite småkul med vegan/vegetarianer som inte äter saker, som de egentligen kan äta.
"Margarin är en emulsion av vatten i olja och innehåller främst en blandning av vegetabiliska fetter från raps-, solros-, palm- och kokosolja."
De tror säkert att emulsion betyder gris!
Själv är jag vegan så jag använder varken smör eller margarin.
Margarin är vegetabiliskt fett från växtriket, lilla du.
en hel del margarin innehåller också lite mjölk, där har du orsaken.
Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005
Alltid lite småkul med vegan/vegetarianer som inte äter saker, som de egentligen kan äta.
"Margarin är en emulsion av vatten i olja och innehåller främst en blandning av vegetabiliska fetter från raps-, solros-, palm- och kokosolja."
Alltid lite småkul att påpeka saker:
Smör och en hel del margarin innehåller mjölk. Därför vill de inte ha det på mackan.
Pöss!
Ja, jag kanske är ute och cyklar men det är fanimej miljövänligt - purresnurre@2005
Hm det jag hade hemma gjorde inte det, och källan jag hittade nämnde det inte heller. My bad!
Men det är ändå rätt vanligt att veganer och vegetarianer undviker saker som är riskfria, vilket är rätt kul.
Motivator's Lifestyle. Athletic Martyr. Build your own foundation.
Jag använder båda. Smör inom matlagning (dock inte så ofta då olja oftast är bäst) och margarin på mackan!
Sedärja, inte bara småpojkar här.
Är man van i köket, så lär man att var sak har sin plats och att inte en vara räcker.
När man steker, så är en blandning utav rapsolja/bregott en bra kompromiss, vill man steka fint, så finns smör och olivolja, jobbar man i storkök så har man margarin typ milda.
I sallader kör man olivolja och solrosolja och snåla/folk som inte fattar kör med lättmargarin på mackan.
Bregott som är 60 / 80 procent smör, rapsolja, olivolja, solrosoloja är standard hemma hos mig och tanten, däremot köper vi bara smör när vi skall steka fin fisk eller göra typ Bearnäsesås från schratch, Bregottet ersätter smöret oftast och är på mackan, all "lätta" och vad skiten heter, är totalt bannlyst. Det smakar SKIT och är inte ens nyttigt.
Don't argue with Idiots. They drag you down to their level and beat you with experience.