Mätt och belåten

Flakmonkey
Mätt och belåten

Det här kan nog uppfattas som ett skrytinlägg meter då får det vara så
eftersom det ändå är ett del av mitt liv. Inte en vanlig del av mitt liv,
inte en vardag på något sätt men ändå något jag upplevt som jag önskar att
så många gamla som möjligt får uppleva. Idag har jag nämligen spenderat
kvällen på restaurang AG på kungsholmen i Stockholm och det har inte varit
något vanligt besök utan "chefs table" där du får sitta så nära köket det
går och får inte bättre service.

Nu är det ont något som gemene man har råd med och jag skulle inte ha råd
med det om det inte vore för en givmild leverantör men jag vill ändå lyfta
vikten av mat och matupplevelsen. Det kan verkligen vara något utöver det
vanliga. Det var det verkligen ikväll och det kan vara det så många gånger
om man bara ger det hela lite extra kärlek. Så mycket handlar om att
leverera så mycket som möjligt för så lite pengar dom möjligt men att ge
det där lilla extra ibland kan ge så mycket krydda till vardagen att det är
värt den extra insatsen.

Försök att förgylla din vardag så mycket det går helt enkelt. Vad det
innebär varierar förstås beroende förutsättningarna men man kan alltid göra
det bästa man kan.

#blogg

Medlem
Mätt och belåten

Hoppas maten smakade!

Personligen har jag också ätit på "finare" restauranger, dock främst utomlands. Tycker dock det är överskattat och den bästa och godaste maten jag har ätit har varit street food eller en familjerestaurang på en bakgata i Hakone i Japan.

Medlem

Vad är det där på bilden? Ser ut som min hunds gamla märgben som legat ute under snön en hel vinter. Om det är det som är fin och dyr mat så håller jag mig till pytt i panna och stekt ägg.

Medlem

Jag undrar genuint vad det är på bilden? Ett dinosaurieben med lökskivor och en sträng morotskräm?

För övrigt tackar jag alltid nej till fine dine numer även om jag inte betalar själv. Det är så inte värt det. Sämsta upplevelsen var "Ostron på nytt sätt" på Bon Lloc (nedlagd nu). Vad det var, jo innandömmet av tomaten. Ja konstitensen påminner om ostron men ja det var allt... Crap. F12 var dock riktigt bra, men ändå, det är bara mat.

Flakmonkey

Det som serverades där på bilden var benmärg. Väldigt gott måste jag säga och det var allt annat också. Serverades krabba, oxsvans och lite annat. Framförallt gillade jag att de vid ett tillfälle tog in tre olika köttbitar av olika kvalitet, ett från en ko i skottland, ett från deras egna gård i sverige och sen kobekött som bara stektes och sen fick man testa dem "rena" utan några tillbehör för att verkligen kunna känna skillnaderna mellan dem. Kobe var ju en upplevelse måste jag erkänna. Skulle aldrig beställa det själv eftersom det är så pass dyrt att det inte är värt det även om det är väldigt gott men nu har man ju provat på det också. Och det gäller väl fine dining i stort för egen del. Det är en kul grej, men jag uppskattar inte "matkonsten" tillräckligt för att lägga pengarna på det.

1
Skriv svar