Hyckleri eller nåt?

Medlem
Hyckleri eller nåt?

Hade lektion i Interaktiv Berättarteknik, och till sista dagen hade vi i fem olika grupper fått arbeta fram en idé och manus till ett varsitt spel.
Sen på sista dagen skulle vi ha redovisning om våra spel, varpå vi fick dela ut poäng på varandras spel och säga vad vi tyckte om deras ideér.

Vårat spel var uppdelat i några akter och varierade kraftigt från akt till akt. Det var tänkt som ett litet mindre spel, kanske för försäljning över internet eller något sånt.
Vi blev dock totaltsågade.
Visst, våran spelidé var kanske inte världens bästa, och hade kunnat gjorts annorlunda, men vi valde att göra den så som vi gjorde och ansåg att det skulle funka.
Men när de andra skulle säga vad de tyckte om vårt spel verkade de ha låst sig på den moraliska aspekten att i en av akterna skulle man hjälpa en ganjaodlande rastafari att få en brukbar skörd. De verkade vara totalt emot idén att ha med droger i ett spel, som för övrigt hade en akt som var full av krig och våld.

Så, den moraliska aspekten var att krig och våld var okay, men en drog (som för övrigt bevisligen inte är skadlig och har läkande krafter) var inte accepterat.
Jag fann detta högst intressant. Har dagens spel fått oss att acceptera våld så lätt utan att vi tänker på det, medans andra saker, såsom droger kan få oss att höja ett varnande finger inom spel?

#blogg

1
Skriv svar