2009 - ironins år (eller The Great Giana Sisters comebackar)

Medlem
2009 - ironins år (eller The Great Giana Sisters comebackar)

Minns ni The Great Giana Sisters? Gör ni det minns ni säkert också att utvecklaren Rainbow Arts var tvungna att kalla tillbaka alla ex av spelet efter ett rejält nacktag från Nintendo. Orsaken var pinsamt uppenbar - spelet var en skamlös kopia på Super Mario Bros, fast med fräscha brudar i huvudrollerna. Omslaget till spelet i Storbritannien pryddes till och med med slagordet: "The brothers are history".

Kanske inte det smartaste att göra.

Tack vare hejdlös piratkopiering (det släpptes ju ändå till Commodore 64) nådde det kultstatus på kort. Upplägget var ju redan lysande. Istället för svampar plockade systrarna på sig skinande klot som stylade om deras långa hår till en mohawk-frilla. Powerupsen var fler och mer varierade än i Super Mario Bros (tre olika eldbollsskott) och dessutom var musiken, signerad legendaren Chris Hülsbeck, nästan lika ikonisk som förebildens.

Och snart är det dags för en officiell remake - till Nintendo DS.

Visst finns det någon sorts storslagen ironi i det hela. Men samtidigt är det ganska vackert också. Det stora, hårda och mäktiga företaget forgives and forgets. Släpper fram kärleken istället. Skrattar åt det hela.

Jag längtar givetvis något enormt efter att få sätta tänderna i det.

#blogg

Inaktiv
2009 - ironins år (eller The Great Giana Sisters comebackar)

Det såg ut att bli en rejäl uppfräschning också..

1
Skriv svar