Retro Time! - Star Ocean: The Second Story

Medlem
Retro Time! - Star Ocean: The Second Story

<img class="alignnone size-full wp-image-185" title="starocean1" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/04/starocean1...." alt="starocean1" width="497" height="373" />
Dags för en uppdatering till mitt Retro arkiv. Spelet jag valt att skriva om denna gång är en personlig favorit, ett spel jag spelat igenom allt för många gånger för att komma ihåg och var besatt av i mina yngre dagar. Star Ocean: The Second Story. Då spelet har fått ett nysläpp till PSP känns det som ett ganska bra val av spel att skriva om.

Spelet är ett av de klassiska RPG spel som gjordes med en underbar ?tecknad? känsla, och detta var en av de anledningarna till att jag föll platt ner för detta spel. Att spelet skulle vara så mycket mer än sitt gulliga yttre var mer än jag hade hoppats på. Som spelare eller gamer eller vilket uttryck man än väljer att använda, så älskar jag RPG spel, men väldigt få ger mig ett långt sug av att fortsätta. Ett av de få spelen är Star Ocean: The Second Story.

<img class="alignnone size-full wp-image-186" title="starocean2" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/04/starocean2...." alt="starocean2" width="497" height="372" />

Redan tidigt sugs du in i en dramatisk berättelse där Claude (Huvudperson ett) under en expedition råkar starta upp en maskin som suger in honom i någon slags ?warp?. Han försvinner och lämnar sin far och sitt liv bakom sig. Claude vaknar upp i en skog, utan kontakt med varken teamet han hade varit med, eller skeppet han varit på. Han blir snart tvungen att rädda en ung flicka vid namn Rena (Huvudperson två) som kort efter tror att Claude är en hjälte sänd från ovan.

Kort efter blir han indragen i större äventyr och fler intriger, utan någon kunskap i var han är och uppenbarligen på en planet med mindre teknologi än vad han själv kommer ifrån så spelar han med så länge han kan. Men väljer snart att hjälpa de människor han lärt känna, blivit vän med och kanske till och med fått känslor för.

<img class="alignnone size-full wp-image-187" title="starocean3" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/04/starocean3...." alt="starocean3" width="480" height="272" />

Detta är en så liten bit av helheten att det är skrämmande. Spelet är långt, episkt om man så vill, med en story som gör att man känner för karaktärerna. De har alla sina styrkor och svagheter som sig bör, både i story och striderna som inträffar i spelets gång. Något som gav mig en extra stark känsla för karaktärerna i Star Ocean. Var just chansen att kunna göra ?privata? handlingar. Igenom hela spelet kunde du välja att besöka städer för att fortsätta storyn eller välja att göra ?Private Action? vilket innebar att alla karaktärer separerades och placerades ut i staden. På detta sätt kunde man få olika mini berättelser att spelas ut, och olika dialoger öppnades.

Jag är själv inte säker på att jag upplevt allt spelet har att erbjuda. För det första är detta stora spel uppdelat i två karaktärer, Rena och Claude. Vilka båda ger olika möjligheter i vilka som följer med dig på äventyr, och olika möjligheter i alla ?Private Action?. Det tar lång tid att utforska alla dessa möjligheter samtidigt som storyn har en otroligt hög kvalité(i mina ögon och öron).

<img class="alignnone size-full wp-image-188" title="starocean4" src="http://startandselect.wordpress.com/files/2009/04/starocean4...." alt="starocean4" width="440" height="250" />

När detta spel släptes till PSP fick jag ett otroligt sug att äntligen skaffa mig denna minikonsol. Även om jag alltid varit mer för Nintendos handburna (oftast haft fler spel jag varit intresserad av helt enkelt). För alla er som funderat över Star Ocean spelen till PSP, så vill jag bara säga att om det är samma spel som det var till Playstation för många år sedan. Så är det värt varenda öre!

/Alex
@Start And Select
http://startandselect.wordpress.com

#blogg

1
Skriv svar