Att jämföra spel + Secret of Mana re-visited

Medlem
Att jämföra spel + Secret of Mana re-visited

Ni har väl inte missat nyheten att Guinness rekordbok utsett de 50 mest inflytelserika tvspelstitlarna.

Det finns nog en hel del att säga om deras val men en sak har legat och gnagt i mig sedan jag la vantarna på listan för första gången. Förstaplatsens Super Mario Kart innefattar alla spel i serien. Tittar man sedan på plats tre står det Grand Theft Auto, och man skulle ju kunna tro då i konsekvensens namn att det är spelserien som nått den placeringen.
Men, eftersom GTA: Vice City innehar plats 39 på sagda lista måste jag helt enkelt anta att det är det allra första GTA som finns på plats tre.

Tveksamt om man kan hålla med om det, men den stora frågan är varför vissa titlar har bedömts som en serie och vissa bedömts som enskilda titlar. Känns inte speciellt rättvist i mina ögon och något som ytterligare förminskar listans seriositet i mina ögon. Det är som att ställa frågan "Vilket är bäst, Sonic 2 eller Super Mario Bros-serien?"

Listan hittar ni här: http://retroguiden.blogspot.com/2009/03/de-50-basta-spelen.ht...

Och just ja, lade upp min Secret of Mana-genomgång idag. Visst håller det hyfsat idag, men bara under vissa omständigheter. Den genomgången och mycket mer finner ni som vanligt på http://retroguiden.blogspot.com/

#blogg


signatur

Retroguiden - bloggen som tar retrospel och spelhistoria på allvar --> http://retroguiden.blogspot.com/

1
Skriv svar