Förhandsbokningar av Steam Deck säljs för hutlösa priser av scalpers

Medlem
Skrivet av Weeks_death:

Haha, eller 15 år sedan.. tror mitt konto visade "17 years of service" eller något... Fast risken är väl att man får aningen liten målgrupp 😃

Hade ju kunnat öppnat för preorders i vågor. Äldre konto, tidigare våg preorder.

Medlem
Skrivet av iDoNeedViagra:

Tror aldrig någon återförsäljare kommer införa för strikta regler när det kommer till köp av en produkt. I slutändan vill alla företag tjäna pengar. Dem bryr sig inte om VEM som köper, utan hur MYCKET dem säljer. Konstigt med människor som tror att ett företag bryr sig om en. “It’s nothing personal, it’s just capitalism baby!” - Abraham Lincoln 1802

Fast... så gott som alla ÅF och flera marknadsplatser har ju begränsningar för att förhindra ex. scalping, trots att sådana åtgärder egentligen begränsar deras potentiella försäljning, inte minst på kort sikt? Titta på samtliga spelkonsoler från denna generation, eller så gott som samtliga grafikkort släppta de senaste åren - "max 1 per kund" är väldigt standard.

Så nej, det är inte bara "hurrdurr capitalism go brr" eller "customer good, company bad" i vår värld i dag. Säkerligen kul för vissa att förenkla samhället så till den grad att det går att kläcka ur sig sådant och kunna gnälla lite extra, men världen och dess ekonomi är lite mer komplex än så.


signatur

För övrigt anser jag att Tellus bör förstöras.

Medlem

Så långe folk är beredda att betala överpris kommer scalpers fortsätta existera

Medlem
Skrivet av Weeks_death:

Haha, eller 15 år sedan.. tror mitt konto visade "17 years of service" eller något... Fast risken är väl att man får aningen liten målgrupp 😃

Tror jag har nåt sånt med på mitt. Registrerade när Half Life 2 släpptes.

Medlem
Skrivet av Bojkott:

Det här skulle Valve kunna stoppa genom att binda enheten till kontot under de första månaderna, men företag bryr sig inte ett skit om scalping.

Denna maskin ska ju dock kunna formateras och installera vilket OS du vill och vilken butik du vill. Att binda den till ett specifikt Steam-konto gör produkten mindre värd för Steam-användare med fler konton eller som skulle delas med famlijen.
Att göra produkten även om det bara är temporärt sämre för en Steam-användare än för några andra butiker är nog något Valve inte skulle ägna någon tanke på.

Skrivet av Shadee:

Fast om Valve hade sålt den med vinst så hade priserna varit högre, d.v.s mindre marginal för en mellanhand och eventuellt inte värt att vara mellanhanden. Det är så jag tänker.

Det skulle tyvärr inte spela någon större roll även om den såldes med vinst. Folk som vill ha den marknadspriset som utgång och sedan hur mycket extra dem är villiga att betala dessa scalpers för att få den om dem misslyckades att förhandsboka dem.

Misslyckade förhandsbokare av dessa typer av tekniska saker som istället köper av scalpers brukar generellt ha mindre vett bakom pannbenet än vad dem har pengar i plånboken.

Ja mellanhanden skulle bli något mindre, men det är fortfarande mer lukrativt än jobbet att införskaffa dessa produkter då 99% av fallet så handlar det om bots som "på ett förenklat förklarat sett" pratar direkt med servrarna och kringgår/förbigår de steg som en vanlig användare måste göra. Detta tillåter också i vissa fall bots att få tag i saker innan de listas som i lager på hemsidorna då servern får informationen tillräckligt långt innan hemsidan uppdaterar.

Skrivet av Pholiage:

Tror jag har nåt sånt med på mitt. Registrerade när Half Life 2 släpptes.

Har också ett riktigt gammalt konto för Half-life då det krävdes för CS på den tiden. Har tyvärr glömt bort lösen och vilken mejl som användes så kan inte återställa lösen heller.

Medlem
Skrivet av Molotov:

Bara för att man inte är hemma betyder väll inte att man är "på resande fot".
Finns oss som spenderar tid på andra ställen än bara hemma och där en stationär enhet inte är optimal så är detta perfekt.

Många verkar tro att antingen är man hemma eller så sitter man på en buss eller flyget typ. Är ni stockholmsbor eller vad?

Hehe nä, inte är man 08 icke. Såklart att du har en poäng där. Men tar man bussen eller tåget dagligen och tittar runt på folk så sitter 85% klistrade med ögonen i telefonen. Därav min kommentar

Skrivet av Ender:

Det bästa är ju att vad den ena gruppen gillar att göra inte på något sätt står i konflikt mot vad den andra gruppen gillar att göra. Ifall någon inte förstår att folk kan ha olika intressen så är det ju en jätteliten tragedi i sig, men jag är säker på att jag kommer påbörja morgondagen med en stor kaffe och ett leende på läpparna ändå.

Har inte sagt att det är någon konflikt heller?

Medlem

Det är mest ett väldigt konstigt genomgående argument genom hela tråden vilka den här enheten kommer att passa för eller inte. Det är ju bara att acceptera att vissa ser en nytta eller glädje med den samtidigt som andra inte gör det.
Jag själv kan, och kommer räkna för mot emot utifrån min egen livsstil vilket kommer vara avgörande ifall jag köper den eller inte.

Här finns inga ”rätt eller fel”, och verkligen ingenting att tjafsa om.

Medlem
Skrivet av Weeks_death:

Om man läser på, så kan man råka prata om något man förstår sig på... Och det vore ju illa. 😏

Men vi får se hur det blir när alla sommarfirare kommer hem från ställen som tex Cypern. Vill bara sända en tanke (för vad det nu är värt) till all sjukhuspersonal där ute.

Var inte dig jag kommenterade så du kan vara lugn


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

123
Skriv svar