Vince Zampella: Battlefield 2042 "avvek för mycket från vad BF är"

Robot
Vince Zampella: Battlefield 2042 "avvek för mycket från vad BF är"

Kanske bådar gott för framtiden?

#Battlefield-2042, #Dice


Medlem

Får hoppas de kommer tillbaka på rätt spår.
Personligen känns det som att de tittade för mycket på andra spel och försökte efterlikna dessa i stället för att köra sitt eget.
Jag har alltid gillat att CoD har sin stil och BF sin...det kändes som BF sneglade lite för mycket på CoD.


signatur

<allt jag skriver är mina åsikter och ni behöver varken hålla med eller säga emot>

Medlem

Nästa bf blir nog mer likt de gamla och riktigt bra

Medlem

Testade season 2 igår, blev positivt överraskad! Spelet är på väg åt rätt håll.

Testpilot

Spelet lanserades med en brak-krasch, men precis som kopro säger har utvecklarna och i förlängning spelet lyckats återhämta sig rätt väl ändå. Portal-kartorna är också riktigt fantastiska, kul att kunna hoppa tillbaka in i gamla Battlefield-spel fast i modern grafisk tappning


signatur

R < ROG G17 | R9 5900HX | 32GB 3200 MHz | RTX 3070 >

G < R9 5900X | 32GB 2666MHz | ROG RTX 3090 Ti >

B < RK96 | VGN K75 Pro | Deathadder V2 Pro >

Medlem

Jag kommer aldrig köpa ett Battlefield-spel med "specialister". Finns inget töntigare.


signatur

Memento Mori

Inaktiv
Skrivet av Slimebeast:

Jag kommer aldrig köpa ett Battlefield-spel med "specialister". Finns inget töntigare.

Det var fanimej förjävligt med specialisterna.

Medlem

personligen skulle jag vilja se dom går lite mer åt Tarkov hållet, om ni förstår vad jag menar. sänkt hastigheten på gameplay lite, gör det mer taktiskt, det ska svida lite mer att dö än att vänta 2 sek på respawn och komma in tillbaka in i fighten nästan där man dog direkt. Sen så kan man skippa att det måste vara så sjukt många spelare på en server så man knappt hinner ta ett steg efter en strid med en eller flera man skjutit ner så kommer det alltid någon direkt efter och försöker skjuta dig i ryggen eller dylikt. För mig är detta något som skulle göra BF bättre än vad det är nu.

Det vore dags med ett nytt system där man drar in BF-proffs (?) redan tidigt i leken som kan hjälpa utvecklarna att styra kosan rätt. Det är uppenbart att det är något som fattas. Kalla dom konsulter eller vad som helst, med lite bättre planering hade dom inte förlorat miljoner rakt ned i sjön.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

Alltid bra se att dem erkänner det, nu upp till bevis inför nästa bf


signatur

Spela spel är kul ibland.

Köpte BF2042 på release, precis som alla andra BF-spel sedan BF2, men spelade det bara några timmar innan jag tröttnade. Installerade det igen igår för att se om det har blivit roligare att spela, spelade väl kanske 1-1½h innan jag tröttnade igen. Visst, det är bättre nu än vad det var vid release, men man får fortfarande känslan av att det är någon som försökt göra ett Battlefield med AA+ budget. Hoppar nog hellre tillbaka till BFV.

Medlem

hoppas inte detta blev slutet för battlefield för alltid, man har ju par 100 timmar i nästan varje version


signatur

//monster

Medlem

Kan respektera att testa något nytt. Ibland funkar det, ibland inte. Denna gången blev det inte riktigt 100%. Jag kan dock säga att jag haft riktigt kul i spelet i många timmar, men ja, det är något som inte riktigt stämmer.

Håller tummarna att de hittar tillbaka till den där härliga (och hemska) stridskänslan och Battlefield moments känslan de hade innan. Har absolut inte förlorat förtroendet för DICE!

Medlem

Hade det inte varit så satans dyrt hade jag nog köpt spelet nu då mycket verkar ha förbättrats. Såg fram mot detta i flera år och blev minst sagt besviken på hur spelet blev. Får kanske bli ett köp så småningom, ifall priset går ner något.

Medlem
Spelet är bra nu :)

Började spela för typ 2 veckor sen och sepelet är jätte bra. Har även köpt två kopior till sönerna så vi kan spela tillsammans. Har inte stött på några buggar eller nått och det verkar vara som de andra BFspelen. Önskar att dom gjorde en remake av BC2 då den var nog min favorit med all förstörelse osv. Hur som helst är spelet helt klart spelbart nu och det är många som spelar det. Hoppas bara dom kan lösa problemet med fuskare

Medlem

Att battlefield i hemlighet vill vara CoD har man märkt sedan länge tillbaka. Efter Bad Company 2 så har dom sakta skruvat upp hastigheten och kaos nivån på spelet med varje nytt battlefield. Battlefield måste bli mer realistiskt. Mer förstörelse av miljön och det ska krävas färre skott att döda.

Medlem

Har börjat spela det igen. Har väldigt roligt. Så länge man gör allt i sin makt för att dra ner rekylen på vapnen så känns en del av dem rätt sköna.
Håller med om att specialisterna är otroligt töntiga, även nu när de verkligen gjort allt de kan för att göra dem mindre töntiga.
Sen så är det fortfarande förvånande hur lite vapen det finns att välja på i spelet, och hur få sätt det finns att modifiera helikoptrar och stridsvagnar.

Medlem

BF2043 runt hörnet(?)

Medlem
Skrivet av Diddy:

Hade det inte varit så satans dyrt hade jag nog köpt spelet nu då mycket verkar ha förbättrats. Såg fram mot detta i flera år och blev minst sagt besviken på hur spelet blev. Får kanske bli ett köp så småningom, ifall priset går ner något.

Du vet att det är rea på Steam nu pga MW2 betan har dragit gång. 270kr.

Medlem
Skrivet av kopro:

Testade season 2 igår, blev positivt överraskad! Spelet är på väg åt rätt håll.

Intressant. Jag gjorde samma sak. Haft det installerat under hela året och gjorde en tillbakablick, men i mitt fall slutade det med en avinstallation. Grundproblemen går inte patcha bort känner jag.


signatur

CPU: Intel 12600K GPU: ASUS RTX 3080 TUF OC RAM: G.Skill 16GB DDR4 CL14 @ 3200Mhz
Moderkort:
TUF GAMING Z690-PLUS WIFI D4 Kylning: Noctua NH-U12A chromax.black Chassi: Fractal Design Meshify 2 - Light Tint PSU: ASUS ROG Strix 1000W 80+ Gold SSD1: Samsung 990 Pro 1TB SSD2: Samsung 980 Pro 500GB SSD3: Samsung 850 Pro 1TB Skärm: AOC Agon AG271QG 165Hz IPS G-Sync Cooled by Noctua

Medlem

Jag hade jävligt kul de ~200h jag spelade det. Specialisterna hade jag dock klarat mig utan. Jag main:ade Angel nästan alla de 200 timmarna och till slut blev det faktiskt lite slitsamt.

”Angel does it again!”

Ok, Angel, lugna ner dig lite nu…

”Don’t be sad, this is how it works out sometimes!”

🤦‍♂️

De får dock gärna göra ett nytt spel som är annorlunda, för det blir ju lite tråkigt när vi får samma spel år efter år.

Medlem

[...] göra striderna mer fokuserade, minska transportsträckorna [...]"
För mig så känns bland annat fokuset på nästan konstant stridande och nästan obefintliga transportsträckor som har gjort så att majoriteten av det gamla BF-gardet sedan länge lämnat serien och förvandlat BF-serien till CoDs lite udda kusin med konstant identitetskris...

En av de avgörande faktorerna för mig, som gjorde battlefield till en favorit för mig en gång i tiden, var det långsamma tempot mellan ganska få men intensiva strider. Långa transportsträckor eller uttragna stunder av inaktion på defensiven skapade en spännande uppbyggnad av förväntan och en härlig kontrast till kaoset när en strid plötsligt bröt ut, jämfört med den nästan konstanta och utmattande actionet som CoD, CS, TF2 och andra samtida-ish FPS till BF1942+vietnam, BF2 och BF2142 bjöd på.

Kommer aldrig att mer köpa ett Battlefield efter denna mardröm. De måste radera all källkod, ta bort alla spår av de där neon-blå/gröna menyerna, bort med alla fjantiga "specialister", sedan formatera samtliga datorer på dice kontor så inget kvarstår.

Fattar inte hur man kan ta bort hundratals funktioner och ingame-detaljer från ett spel som Battlefield V, sedan släppa något som liknar något en kinesisk cashgrab shovelware man hittar på mobilspelsmarknanden.

Absolut ingen bad om att Battlefield skulle gå den här vägen och bli nån sorts Warzone-Fortnite klon. Absolute ingen

Medlem

När man lägger ett fps spel i händerna på en inkompetent mobilspelsmupp som varit med
och tagit fram candycrush så får man exakt den katastrof som alla med en fungerande hjärna hade kunnat förutse.

Gör man materialaren i curling till kapten i fotbollslandslaget?

Medlem
Skrivet av McRaoul:

Att battlefield i hemlighet vill vara CoD har man märkt sedan länge tillbaka. Efter Bad Company 2 så har dom sakta skruvat upp hastigheten och kaos nivån på spelet med varje nytt battlefield. Battlefield måste bli mer realistiskt. Mer förstörelse av miljön och det ska krävas färre skott att döda.

Absolut. Förr, innan allt detta med lootboxes och specialister, då var ju ens största oro att Battlefield skulle imitera COD i hastighet.

Jag har alltid, likt många andra inbillar jag mig, älskat Battlefield för att det varit så långsamt och metodiskt, vilket ger en känsla av taktisk och hyfsat realistisk krigföring. Man hann njuta av kriget. Det gjorde mig inget att respawn och vandring till fronten tog ett par minuter. Tvärtom faktiskt, allt kändes mer allvarligt och meningsfullt, särskilt att man kunde dö. Man ville inte dö i onödan. Jag älskar att bara vara en soldat bland många, men vara del av något större och känna gemenskapen i det hemska, men att trots att jag inte är någon supersoldat eller hjälte kanske just min insats gör skillnad.

Att springa runt och hip-aima och one-shotta nån i huvudet på en millisekund efter att du rundat ett hörn som en vessla, det gameplayet finns redan i så många andra spel som Counterstrike, gamla Quake och COD. Men precis som du beskriver, Battlefield gjorde sakta men säkert varje spel lite snabbare än det förra. Vilket bara var dåligt. Och den utvecklingen och anpassningen oroade en.

Men nu är man nästan tacksam om de kunde ge oss ett Battlefield-COD, om de i utbyte kunde lägga mindre fokus på uppgraderingar, lootboxes, specialister och annat trams.


signatur

Memento Mori

Medlem
Skrivet av Artifactor:

Kan respektera att testa något nytt. Ibland funkar det, ibland inte. Denna gången blev det inte riktigt 100%. Jag kan dock säga att jag haft riktigt kul i spelet i många timmar, men ja, det är något som inte riktigt stämmer.

Håller tummarna att de hittar tillbaka till den där härliga (och hemska) stridskänslan och Battlefield moments känslan de hade innan. Har absolut inte förlorat förtroendet för DICE!

De behöver inte testa på min bekostnad

Medlem
Skrivet av ompalompa:

[...] göra striderna mer fokuserade, minska transportsträckorna [...]"
För mig så känns bland annat fokuset på nästan konstant stridande och nästan obefintliga transportsträckor som har gjort så att majoriteten av det gamla BF-gardet sedan länge lämnat serien och förvandlat BF-serien till CoDs lite udda kusin med konstant identitetskris...

En av de avgörande faktorerna för mig, som gjorde battlefield till en favorit för mig en gång i tiden, var det långsamma tempot mellan ganska få men intensiva strider. Långa transportsträckor eller uttragna stunder av inaktion på defensiven skapade en spännande uppbyggnad av förväntan och en härlig kontrast till kaoset när en strid plötsligt bröt ut, jämfört med den nästan konstanta och utmattande actionet som CoD, CS, TF2 och andra samtida-ish FPS till BF1942+vietnam, BF2 och BF2142 bjöd på.

Tycker jag var riktigt bra sagt. Gillade det med!

1
Skriv svar