Diskutera – Vilken är din största rädsla i spel?

Robot
Diskutera – Vilken är din största rädsla i spel?

Höga höjder, djupt vatten, ludna spindlar. Vilka är din största spelfasor?

#diskutera


Medlem

Att inte kunna försvara sig och att man måste springa å gömma sig från något fasansfullt.

Avstängd

När man har spelat i 1-2 timmar utan att nå en checkpoint eller glömt att spara.

Gnällkuk

Skräck i allmänhet, aldrig gillat vare sig skräckfilmer eller skräckspel. Annars har jag nog inte fobier som gör att det tar emot eller inte går att genomföra spelmoment. Lyckligt lottad antar jag


signatur

..:: trickeh2k ::..
Windows 11 Pro - Ryzen 7 7800X3D - ASUS TUF B650-PLUS - Kingston FURY Beast DDR5 64GB CL36 - MSI MAG A850GL - MSI RTX 4080 VENTUS 3X OC - Acer Predator XB271HU - ASUS VG248QE - QPAD MK-85 (MX-Brown)/Logitech G PRO Wireless - Samsung 960 EVO 250GB, Samsung EVO 860 500GB, SanDisk Ultra II 480GB, Crucial MX500 1TB, Kingston KC3000 2TB - Steelseries Arctic 5 - Cooler Master Masterbox TD500 Mesh V2

Medlem

Är det ingen mer än jag som får pirr i magen när man hoppar från en hög plats i ett spel? Läskig skön känsla

Medlem

Att grafikkortet ska brinna upp i menyn.

Medlem

Att förlora kontroll på olika vis, ofta genom att man blir av med ett av sina sinnen. Ett gott exempel som jag ofta tänker på är Thermal Visor-sektionen i Metroid Prime 1 - på vägen in till visiret är det skitdryga fiender hela vägen och även om det finns en sparpunkt på vägen så känns det som en battle of attrition. När du väl når det innersta rummet och får tillgång till det infraröda visiret så släcks ljuset i hela basen och du tvingas använda din nya leksak för att se något över huvud taget, dock med begränsat djupseende och sämre förmåga att uppfatta detaljer i din omgivning. Vägen ut är ett rent helvete med metroider och annat sattyg som lurar runt varje hörn och ofta märker du dem inte förrän en ljus klump mitt i ditt synfält indikerar att något redan tuggar på din hjälm.

När man väl kommer ut, växlar till standardvisiret och kan se normalt igen... alltså, jag drar en djup suck av lättnad varje gång.


signatur

H-How can she slap, kupo!?

Medlem

In-game purchases med cosmetics, boosters, battle pass etc

Medlem

Vad som händer sekunden efter att matchmaking pingar och man tänker "Hoppas jag får normala medspelare".

Medlem

Att inte kunna känna sig trygg någonstans. Så känns det i nya Dead Space, till och med rymdskeppet är hotfullt, klaustrofobiskt och fasansfullt.
Monster som hoppar fram ur mörker, från alla väderstreck och jagar dig och när du tror att du hittat ett tryggt rum så trillar dom ner från ventilations gallret i taket och slitet ansiktet av dig.

Du trodde du kunde låsa in dig och läsa ett quest i lugn och ro, glöm det?

Vet inte riktigt om det e rädsla...

Men höga fall gör så att det fan killar till rejält i magen så att jag fan ibland blundar


signatur

Är intelligent nog att förstå att göra en konsol till den objektiva vinnaren gör inte spelen bättre efter det.

1+1=2.. 8-3+2= 7.. 3-3x6+2= -13.
If two wrongs don't make a right, try three.

Medlem

Facehuggers eller liknande monster som man knappt ser men hör ljudet av deras små äckliga ben som springer omkring, helt plötsligt hoppar den upp i ansiktet på en. Liknande fanns i Dead Space men var inte ritkigt lika läskiga som de i Alien vs Predator 2 spelet

Kanske minns jag dom som läskigare än dom var, men den typen av monster... kan vara för att man såg Alien 2 i för tidig ålder, speciellt scenen där Ripley och Newt blev inlåsta i ett labb utan vapen där några såna sprang omkring var jobbig! USCH!


signatur

MVH Milky
i7 9700k AMD 7900XTX

Medlem

Hatar skräckspel i allmänhet. Inte för att dom är dåliga, men för att det är 100% stress hela tiden. Jag behöver ett break ibland 🙄

Medlem
Skrivet av PixelGamer:

Att inte kunna känna sig trygg någonstans. Så känns det i nya Dead Space, till och med rymdskeppet är hotfullt, klaustrofobiskt och fasansfullt.
Monster som hoppar fram ur mörker, från alla väderstreck och jagar dig och när du tror att du hittat ett tryggt rum så trillar dom ner från ventilations gallret i taket och slitet ansiktet av dig.

<Uppladdad bildlänk>
Du trodde du kunde låsa in dig och läsa ett quest i lugn och ro, glöm det?

Det här! Hatar känslan av att kunna bli påhoppad precis varsomhelst. Undviker generellt skräckspel av den anledningen - orkar helt enkelt inte med den mentala påfrestningen när jag spelar.


signatur

Konsolgubbe

Medlem

Att man inte kan komma ifrån idiotiska startbilder och filmer eller att man fastnar i någon sorts quick time event, att en animation förstör inputen.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Redaktör
Ponny

Det här med att vara jagad av någon (eller något). Har lyckligtvis inte upplevt det irl, men i spel är det fruktansvärt tärande. Ingen trygghet alls och jag spelar vidare mest för att jag vill ta mig från jakten. Alien: Isolation, Resident Evil (flera stycken), Amnesia, ja, mycket handsvett har det blivit.

Något annat jag tycker på riktigt är otäckt är buggiga spel. När man inte kan lita på spelet. "Sitter jag fast nu? Eller det är en game-breaking bugg?" Ska man ladda om? Eller har man missat nåt uppenbart?


signatur

En Bamseponny av folket

Avstängd
Medlem

Jag var inte stöddig i Horizon: Zero Dawn när man skulle besiga ett vidrigt högt torn och det kändes som man i varje hopp skulle falla ner mot sin död.

Medlem

Antagligen mörka ställen där man enbart ser vad ljuskäglan från ficklampan visar...brrrrr.

Medlem

Shalebridge cradle.....

Medlem

Jag klarar inte skräckspel i allmänhet, men jag tror att det är ganska naturligt att bli stressad eller rädd där med tanke på att de är gjorda för att ge den effekten.

Annars tycker jag att det är tvärtom, jag kan njuta av höjder och vyer i spel som skulle göra mig paralyserad i verkligheten. Det finns en trygghet i att ha en skärm emellan, tycker jag (blir inte heller höjdrädd i höga byggnader då det är glas emellan, lite samma effekt).

Farornas Konung

Att ha tråkigt.

Medlem

Som ett par redan sagt; hoppa och falla från höga höjder. Känslan är så vidrig, nästan som ett sug i magen och ryggen, huu-a


signatur

🎮 PlayStation 5 | Xbox Series X
📺 LG C2 55" (2022 EVO)

Medlem

Korrupt sparfil

Medlem

Ryssar i multiplayer

Medlem

Finns nog inget som direkt skrämmer mig i spel, visst kan man hoppa till av skräckspel men där är det ju liksom meningen.

Känner då mer för saker som få sparpunkter, eller spel som är så buggiga att man aldrig kan slappna av utan typ spara var 10.e sekund.

Medlem

Sektioner i spel som innehåller pressar som man blir mos under och man måste tajma att springa snabbt mellan dem.
Banor som går på tid, när man blir jagad av exempelvis stora sågklingor/Lava eller liknande.


signatur

Jag är introvert och älskar att spendera min lediga tid hemma.

Medlem

Vatten är nog det enda jag kan komma på. Minns i Half Life 2 när teleportern krånglar och man hamnar under ytan och det är så mörkt och äckligt och så kommer den där stora fiskvarelsen emot en och ska precis äta upp en innan man teleporteras iväg igen. Blir alltid pirrigt under den sekvensen.

Medlem

Oskippbara cutscenes!

Medlem

Escort missions

123
Skriv svar