Hur ska vi göra samhället säkert för kvinnor?

Medlem
Skrivet av kebbe:

..och allt börjar om. Du är fan som ett småbarn.

Hade du inget bättre att komma med? Visa att du är så stor och vuxen istället. Tyckte Nestor förklarade tydligt varför ett parti som SD inte hör hemma i en modern värld.

Och som det har visats, SD skulle inte kunna göra ett skit för att få det "säkert för kvinnor".


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Våld ska aldrig accepteras, men i just den här tråden är det våldet mot kvinnorna som ska diskuteras inte SDs politik.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

MFC
Medlem

Tills man inser att politik bara handlar om människors särintresse för makt så kan man diskutera ideologi hur länge som helst...


signatur

I believe that if life gives you lemons you should make lemonade & try to find somebody whose life has given them vodka & have a party - Ron White

Ish
Medlem

Bättre uppfostran och tidigt lära ungarna vikten av ömsesidig respekt mellan könen redan i lågstadiet? Låter ju bra på papper iaf..


signatur

"If the road ahead is long, don't turn back"

Tid för uppfostran hade inte varit fel det heller, som det verkar idag skaffar "folk" barn för att de inte har något annat att göra, och sen när de väl existerar får de klara sig själva.


signatur

FZ - SAMLADE SKRIFTER: #walter_iego

Medlem

6h arbetsdag!


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

drömma kan man men ingen är ju villig o gå ner i lön för det och inte speciellt många yrken där du kan i realitet genomföra det.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem
Skrivet av bjosarn:

6h arbetsdag!

Innebär det inte en massiv samhällsförlust?

Medlem

Med en evig envishet så pushar man för längre service fönster för många typer av företag .

helst ska man jobba för 2 för en lön som en.


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem

Så länge kvinnor reduceras till objekt kommer de ses som objekt, inte människor med känslor, vilket gör att vissa människor lättare kan bruka våld mot dem. Mediabranchen trycker på det här som fan i reklam och film. Det ska handla om deras kroppar som ska finnas tillgängliga för andra och inte de själva.

Gå in i valfri videobutik och gå till skräckavdelningen så är det hur uppenbart som helst. I nästan varenda omslag så är det en ung snygg tjej som ska vara offret, ofta porträtterade som rädda, slagna, inspärrade och alltid en sjuk man som är efter dem. Att det är just unga snygga tjejer är ingen slump, för det är de som media driver på som mest att det är det perfekta passiva objektet utan någon som helst makt.

Många på FZ driver med hur recensenterna anmärker på spelens kvinnosyn men det är ett allvarligt problem som finns. Som kille känner man inte av det personligen så man får för sig att det inte är något riktigt problem.

En tredjedel av alla kvinnor i sverige har blivit sexuellt utnyttjade. Det är en sjukt hög siffra.

Medlem
Skrivet av walter_iego:

Våld inom parförhållanden är inget man ska acceptera, vare sig det handlar om hetrosexuella eller homosexuella förhållanden, men våldet finns där och det har många olika orsaker, främst knutna till identitet och acceptans.

Om man försöker att se roten till många konflikter menar sociologen Masoud Kamalis att man kan bryta ned det till en rad olika begrepp: institutionell diskriminering, strukturell diskriminering, andrafiering samt främlingsandraism.

Strukturell diskriminering innebär att handla utifrån de regler och normer institutionen (Sverige) skapat. Genom att institutionens struktur bygger på majoritetssamhällets ideologier, formas praktiken till att systematiskt reproducera och legitimera den strukturella diskrimineringen. Detta leder till att de individer och grupper som avviker från majoritetssamhällets norm indirekt diskrimineras genom institutionens organiseringsform. Därmed kännetecknas institutionell och strukturell diskriminering av att de uppfattas som neutrala, vilket får sina konsekvenser för den över- och underordning som reduceras till ett ”vi och dem”.

För att förstå majoritetssamhällets överordning förutsätts därför att institutionerna och samhällets organisering analyseras kritiskt utifrån ett maktperspektiv. Detta för att synliggöra det tolkningsföreträde som kontrollerar samhällets olika maktsystem, där ”vi” gynnas och ”dem” missgynnas.

Forskning påvisar en svårighet i att skilja mellan institutionell och strukturell diskriminering och därför kombineras ofta begreppen (institutionell/strukturell diskriminering). Enligt Kamali är institutionell/strukturell diskriminering majoritetssamhällets systematiska handlande för att reproducera sin överordning genom att definiera ett överlägset ”vi” i förhållande till ett avvikande ”dem”. Denna systematiska stigmatisering av skillnader i till exempel religion, etnicitet eller funktionshinder benämns andrafiering. Detta kan härledas historisk från modernitetens kategorisering av ett överlägset väst, vilket gör sig gällande för hur historiska referenser har förankrats i samtida institutioner, som skola och rättsväsende.

I begreppet andrafiering innefattas en mångfacetterad form av diskriminering, där negativa attityder och praktiker exkluderar alla individer som betraktas som avvikande från den rådande normen. Enligt Kamali är förlängningen av detta begrepp främlingsandraism, vilket avgränsar till att visa på förekomsten av diskriminering. Begreppet främlingsandraism överbryggar dualismen mellan avsiktligt/oavsiktligt handlande genom att räkna in både individuella och institutionella praktiker. Detta innebär att den sociokognitiva och diskriminerande strukturen inte är statisk utan ständigt reproduceras och upprätthålls av "grindvakter" (samhället, du och jag) - med inverkan på handlingsplaner, polis, domstol och utbildning.

Våldet mot kvinnor är alltså något vi har accepterat genom att öveträda en rad olika moraliska gränslinjer och ständigt skjuta fram, eller underminera, vad som ständigt händer.

Kamali?

http://www.paraplyprojektet.se/nyheter/det-finns-ingen-specie...

"- Vad har det med kultur att göra - att gifta bort sina barn? undrar Masoud Kamali.
Han är speciellt utvald av Mona Sahlin att leda en utredning om etnisk diskriminering och maktstrukturer. "

"Det är en myt som vittnar om djupa fördomar, kanske rasism. Att påstå att någon speciell hederskultur existerar."

Den människan är läskig.

Det du skriver:

"Denna systematiska stigmatisering av skillnader i till exempel religion, etnicitet eller funktionshinder benämns andrafiering. Detta kan härledas historisk från modernitetens kategorisering av ett överlägset väst, vilket gör sig gällande för hur historiska referenser har förankrats i samtida institutioner, som skola och rättsväsende."
Kärnan i detta låter som gammalt hederligt förakt för väst inlindat i lite prat om funktionshindrade för att behålla lite opartiskhet och framstå som trovärdigt.

"Våldet mot kvinnor är alltså något vi har accepterat genom att öveträda en rad olika moraliska gränslinjer och ständigt skjuta fram, eller underminera, vad som ständigt händer."
Verklighetsförankrad slutsats? NEJ! Det är enbart gravt mentalt sjuka, fulla och drogpåverkade som skjuter fram gränser samt människor med annan kultur. Hederskultur t.ex. som Kamali förnekar finns.


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem

Solar kan ju gå och lägga sig. Jämför "personer från en annan kultur" med "mentalt sjuka". Hur verklighetsförankrad är du?

Ditt inlägg svämmar över av främlingsfientlig retorik. Hur kan du seriöst mena att man "föraktar väst" genom att belysa påtagliga skillnader mellan individer i samhället?

PS. Du får gärna, när du ändå håller på;
1) Definiera "hederskultur".
2) Visa hur "hederskultur" inte existerar bland "etniskt svensk".


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem
Citat:

Solar kan ju gå och lägga sig. Jämför "personer från en annan kultur" med "mentalt sjuka". Hur verklighetsförankrad är du?

I din jämlika socialistvärld kan jag tänka mig att det är otroligt stötande att höra att människor från andra kulturer kan ha vanföreställningar om världen som liknar mental sjukdom. Men tänk dig att du under ditt hela liv späckas med religiös hatpropaganda och dynga. Det är då inte mycket kvar av förnuftet. Palestina, någon?
Se bara på hur judar behandlas i Sverige. De flyr Sverige för människor inte accepterar dem.

Citat:

Ditt inlägg svämmar över av främlingsfientlig retorik. Hur kan du seriöst mena att man "föraktar väst" genom att belysa påtagliga skillnader mellan individer i samhället?

Använder jag främlingsfientlig retorik genom inte vilja påvisa skillnader? Det låter märkligt.
Stycket är däremot något luddigt skrivet vilket kan ha lett till ett missförstånd. Vill man påvisa och erkänna skillnader mellan människor anser jag att det naturligtvis är bra. Alla inte är lika.

Citat:

PS. Du får gärna, när du ändå håller på;
1 Definiera "hederskultur".

http://sv.wikipedia.org/wiki/Hederskultur

[quote] 2 Visa hur "hederskultur" inte existerar bland "etniskt svensk". [/qoute]
Visa du. Det verkar vara jag som inte har läget klar för mig. Visa mig fall där svenska kvinnor mördas för att de umgås med fel män.

Det som är kultur i en del länder kallas kvinnoförtryck och störd svartsjuka här.


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem

Om du kommer med påståenden får du allt bevisa det du säger, det är inte upp till motståndaren att bevisa dig fel utan för dig att bevisa att du har rätt.


signatur

Morning Glory, the revival!
An "It's so easy" to be social, "It's so easy" to be cool

Medlem

http://www.polisen.se/Aktuellt/Rapporter-och-publikationer/Ra...

Man kan ju läsa den här rapporten och sedan ställa sig frågan hur mycket av det här är relevant för nysvenskar som kommit från t.ex. övriga Europa och för etniska svenskar.


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem

Det är muslimernas fel alltihopa.
Blir vi av med dem så kommer en jungfru åter kunna gå med en kruka guld genom Stockholm City vid midnatt fredag natt efter löning.

Kampen slutar aldrig förrens Svea Rike Fosterland återigen blivit Vitt och Rent ;_;7

Väntar förövrigt fortfarande på bevisning på att Sverige automagiskt skulle bli säkrare bara för att SD kommer till makten och invandrarna (läs muslimerna) slängs ut.

För inte misshandlar väl kristna och vita danskar, tyskar, holländare och finnar svenska kvinnor?
Är ju bara dessa svartmuskiga män från främmande kulturer (läs muslimska) som slår svenska kvinnor...


signatur

Dryg och bitter.

Medlem
Skrivet av Solar:

Men tänk dig att du under ditt hela liv späckas med religiös hatpropaganda och dynga. Det är då inte mycket kvar av förnuftet. Palestina, någon?

Jag efterlyser återigen världsförankring. För att någon kommer från en annan kultur betyder det inte att man följer "hatpropaganda". Och förnuft? Din syn på förnuft då? Att alla som inte är som du är mentalt sjuka? Och "Ola" som jobbar sex dagar i veckan inom industrin saknar också det förnuftet?

1) http://sv.wikipedia.org/wiki/Hederskultur

Om jag som svensk man slår en svensk kvinna för att hon inte gör som jag (släkten, "hedern") vill borde det betyda att det är lika mycket hederskultur?

Citat:

Visa du. Det verkar vara jag som inte har läget klar för mig. Visa mig fall där svenska kvinnor mördas för att de umgås med fel män.

Nej, det är ditt påstående som du ska backa upp.

Citat:

Det som är kultur i en del länder kallas kvinnoförtryck och störd svartsjuka här.

Kan ju upplysa dig om att i den här tråden diskuterar vi Sverige.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Kanske är det bara jag, men jag tror inte att Sverige skulle vara ett bra exempel på land där kvinnovåldet är oproportionerligt utbrett. I övrigt så håller jag med Fairfax. Nog för att kvinnor oftare blir våldtagna, men jag tror att exempelvis fler killar blir knivskurna. Bara en magkänsla. :\

Medlem
Skrivet av Nestor:

Det är muslimernas fel alltihopa.
Blir vi av med dem så kommer en jungfru åter kunna gå med en kruka guld genom Stockholm City vid midnatt fredag natt efter löning.

Kampen slutar aldrig förrens Svea Rike Fosterland återigen blivit Vitt och Rent ;_;7

http://politisktinkorrekt.info/2010/08/26/mellanostern-invand...

Så här ser det ut i grannlandet och så är det i Sverige. Självklart hade samhället varit tryggare med ett mindra antal grovt kriminella.
Läs alla artiklar på PI och återkom.

PI, för övrigt en hemsida som borde ligga bland varje medborgares favoriter.

Citat:

Väntar förövrigt fortfarande på bevisning på att Sverige automagiskt skulle bli säkrare bara för att SD kommer till makten och invandrarna (läs muslimerna) slängs ut.

Har du läst polisrapporten?

Citat:

För inte misshandlar väl kristna och vita danskar, tyskar, holländare och finnar svenska kvinnor?
Är ju bara dessa svartmuskiga män från främmande kulturer (läs muslimska) som slår svenska kvinnor...

Kul att du argumenterar med att bara för att svenskar är kriminella så får! utlänningar också vara det (men så klart i mycket högre utsträckning för annars är man rasist och lyssnar på vit makt musik). Tycker du att det är rasistiskt att man vill utvisa våldtäktsmän, rånare och mördare? Då kan de bo hemma hos dig.


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem
Skrivet av bjosarn:

Att alla som inte är som du är mentalt sjuka?

Ett troll med dålig argumentation menad att provocera.

(Se människor, detta är knep som vänsterfolk använder sig av när de känner sig trängda. De vänder på människors ord för att få dem att framstå som korkade och osympatiska. )

Din kamrat Nestor ställde samma frågor så resterande svar har du fått i det inlägget.


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem

Politisk tolerans och tolerans mot andras åsikter är inget du är ett vidare stort fan av antar jag?

Jag vill veta vad som säger att Sverige magiskt blir ett paradis bara vi blir av med invandrarna.
Sverige har varit mångkulturellt år alla tider. Sverige har alltid påverkats av andra kulturer, det är ett vedertaget faktum.

Jag gillar helt enkelt inte tanken på ett parti som dels pissar på den fundamentala tanken om alla människors lika värde, dels bekänner sig till en ideologi som bokstavligen talat badar i blod och elände. Nationalismen är i mina ögon det största hindret för en bättre värd. Egoism är aldrig en framgångsrik väg.

Bästa sättet att stoppa den slumpmässiga misshandeln är att totalt och absolut förbjuda alla former av rusdrycker. Då kommer antalet misshandelsfall att sjunka som en sten i sötvatten.
Jag hade iallafall stöttat det.


signatur

Dryg och bitter.

Medlem

Mycket bra sagt Nestor


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem
Citat:

Politisk tolerans och tolerans mot andras åsikter är inget du är ett vidare stort fan av antar jag?

Ha du åsikter, tillskriv inte andra några. Som att jag inte är en stor fan av politisk tolerans och tolerans av andras åsikter. Ännu ett fult knep.

Citat:

Jag vill veta vad som säger att Sverige magiskt blir ett paradis bara vi blir av med invandrarna.

LÖGN OCH VINKLING 1.
Sverigedemokraterna vill inte kasta ut alla invandrare. Läs på.

Citat:

Sverige har varit mångkulturellt år alla tider. Sverige har alltid påverkats av andra kulturer, det är ett vedertaget faktum.

LÖGN och VINKLING 2.
Ingen säger att nya kultuer är dålig. Arbetskraftsinvanding är bra. Frivilligt annamande av andra kulturer är bra. Import av kriminalitet är inte lyckat. Ansvarslös invandingspolitik som kostar svenska skattebetalara miljarder är inte bra. Segregationen ökar och ingen tjänar på detta. Sverigedemokraterna föreslår att ge skydd åt behövande i Sverige men även på plats där pengarna kommer göra mer nytta.

Citat:

Jag gillar helt enkelt inte tanken på ett parti som dels pissar på den fundamentala tanken om alla människors lika värde, dels bekänner sig till en ideologi som bokstavligen talat badar i blod och elände.
Nationalismen är i mina ögon det största hindret för en bättre värd. Egoism är aldrig en framgångsrik väg.

LÖGN och VINKLING 3.
Vem är det som inte respekterar människors värde? Är det de som vill skydda människor från kriminella och ge ärliga invandrare och flyktingar ett värdigt liv eller du som försvarar den misslyckade integrationspolitiken och kriminella? Jag står på offrens sidan men förespråkar heller inte dödsstraff för de kriminella. Fängelse och utvisning.

Skrivet av SD:

* En kraftig begränsning av asyl- och anhöriginvandringens omfattning till en nivå som inte är högre än den i våra grannländer Danmark och Finland.
* En återgång till den assimileringspolitik som gällde fram till mitten av 1970-talet och som innebär att det är invandrarna som skall anpassa sig till det svenska samhället och inte tvärtom.
* Ett kraftigt utökat stöd till FN:s flyktingorgan, UNHCR, och de miljontals verkligt nödlidande flyktingar i världen som saknar möjligheter och resurser att ta sig ifrån konfliktområdenas närhet.

Citat:

Bästa sättet att stoppa den slumpmässiga misshandeln är att totalt och absolut förbjuda alla former av rusdrycker. Då kommer antalet misshandelsfall att sjunka som en sten i sötvatten.
Jag hade iallafall stöttat det.

Ja du är så duktigt. Genom att ignorera problem, då det redan finns andra problem, så löser vi allt. Allt i mänsklighetens namn!
Du menar att bara för att svenskar dricker alkohol och slåss så kan vi ignorera det faktum att invandrare begår brott?


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem

Nej, vad han menar är att det enklaste svaret på frågan "hur ska vi med hjälp av politiska medel förebygga våldsbrott i samhället?" är att förbjuda alkohol, oavsett fylleristens hudfärg eller kulturtillhörighet.


signatur

Allt i ovanstående post är självklart endast min åsikt, och bör läsas som rättstavat även om så inte är fallet.

Medlem
Skrivet av Klfh:

Nej, vad han menar är att det enklaste svaret på frågan "hur ska vi med hjälp av politiska medel förebygga våldsbrott i samhället?" är att förbjuda alkohol, oavsett fylleristens hudfärg eller kulturtillhörighet.

Om det är så är det i grunden inte så dåligt så klart. Men eftersom jag hunnit känna på Nestors argumentationsteknik brukar den enbart försöka legitimera invandrares kriminalitet genom att säga att svenskar också är kriminella. Det är ingen lösning.
Har du hört argumenten "Vadå, ska vi förbjuda all religion för att vissa krigar, ska vi förbjuda sprit för att vissa slåss, skall vi förbjuda luft för att människor dör av att andas". Det är överdrifter och denna kändes påfallande lik.

Men alltid en förstagång (Gratulerar Nestor. Du har visat en konstruktiv sida! )

Alkoholkuponger hade kanske varit en realistisk utfasningsmetod. Folk får lov att supa men i begränsad omfattning. Då går till systembolaget med en kupong som registrerar ditt köp likt receptuthämtning på apoteken. Missbruk kan förhindras.
Misstänker dock att detta hade mött stora protester.

+uppdaterad


signatur

Rösta på det parti DU tror på.

Medlem

När jag menar alkoholförbud menar jag ett riskomfattande och absolut förbud mot rusdrycker. I början kommer det vara enorma protester. Alkoholbrukande är grundmurat i svensk kultur. Midsommar utan nubbe.
Men i längden så kommer det att accepteras när folk börjar inse att det faktikst ger färre meningslösa våldsbrott.

Sen, efter 50-60 år, när ett mycket defensivt förhållningssätt till alkohol har murats in i folks emdvetande, då kan man under extremt restriktiva former börja distrubiera det.

Jag hinner inte skriva svar på det längre inlägget nu, har föreläsning som börjar strax, men jag gör det när jag kommit hem.


signatur

Dryg och bitter.

Medlem
Skrivet av Nestor:

...

Jag vill veta vad som säger att Sverige magiskt blir ett paradis bara vi blir av med invandrarna.
Sverige har varit mångkulturellt år alla tider. Sverige har alltid påverkats av andra kulturer, det är ett vedertaget faktum.

Nej, landet blir inte automatiskt ett paradis, däremot blir det väldigt mycket bättre / mindre dåligt.
Du kan vidare inte jämföra en liten invandring av personer som var nyttiga för landet, som var både genetiskt och kulturellt närstående oss med invasionen vi ser idag. Förstår du verkligen inte det?

När det gäller de som omtalade vallonerna (belgare) så har jag sett siffror på att ca 900 stannade i landet. Vi hade då en befolkning på 1,5M inklusive Finland.

Skrivet av Nestor:

Jag gillar helt enkelt inte tanken på ett parti som dels pissar på den fundamentala tanken om alla människors lika värde, dels bekänner sig till en ideologi som bokstavligen talat badar i blod och elände. Nationalismen är i mina ögon det största hindret för en bättre värd. Egoism är aldrig en framgångsrik väg.

....

Men snälla nån. Vad är det för människor som går på "den fundamentala tanken" om alla människors lika värde.
Jag blir uppriktigt sagt ledsen.

Hur man kan tycka att någon som softar hemma på bidrag/förtidspension trots att denne är fullt arbetsduglig är lika mycket värd som en vanlig person som arbetar heltid och gör en normal arbetsinsats? Hur kan man tycka att den personen i sin tur är lika mycket värd som mellanchefen som jobbar häcken av sig och är nära att gå i väggen för några futtiga tusenlappar extra i månaden?
Vidare, hur kan man tycka att en rutinerad personrånare har lika högt värde som den första personen, som trots allt bara belastar samhället ekonomiskt?

Här är en krönika på ämnet
http://snaphanen.dk/2010/08/08/s%C3%B8ndagskronik-allas-olika...

Medlem
Skrivet av Greger:

Om du kommer med påståenden får du allt bevisa det du säger, det är inte upp till motståndaren att bevisa dig fel utan för dig att bevisa att du har rätt.

Men ajjj!
Varför fortsätter ni vurmare hävda att det inte finns några problem med invandringen? Ni har blivit överbevisade så många gånger, det bästa vore om ni bara lät det bero.

Citat:

Allt fler kvinnor med invandrarbakgrund hör av sig till Linköpings kvinnojour. Samtidigt ökar svenska mäns våld mot så kallade importfruar.
...
Det vi har märkt tydligast är antalet invandrarkvinnor som hör av sig. Jag skulle uppskatta det till så mycket som 75 procent av samtalen, säger Agneta Nilsson som jobbar ideellt för kvinnojouren i Linköping.

http://www.geting.se/image.php/260264-fler_invandrarkvinnor_r...

Massbröllop med småflickor
http://forumbilder.se/show.aspx?iid=a7201091206PM0c1f

Citat:

Even more astonishing, Iran’s new Islamic-guided government has established a system of legalized prostitution, through the practice of “sigheh” or “temporary marriages,”

http://www.mererhetoric.com/2007/01/25/hey-gals-check-this-ou...

In Egypt and Saudi Arabia, Conflict Escalates over Child Bride Marriages

http://www.freemuslims.org/news.php?id=5621

Citat:

....According to the bill, marriages of underage individuals would require special permission from the bride's legal guardian.

Citat:

"De kommer ofta hit från länder där kvinnan har en underordnad ställning och där män tilltvingar sig sex, och det är ju ett brott i Sverige. Det måste man tala om"

Lars-Olof Kallings, professor i medicin och FN-sändebud i AIDS-frågor, SVT Agenda 2004

Citat:

"Föråldrad syn på kvinnor
Tor Erik Riska Thorsen från polisen i Rogaland är expert på forskning kring sexualbrottslighet. Han menar att förklaringen ligger i att de icke-västerländska begår så många övergrepp är enkel och att det beror på att de har en föråldrad kvinnosyn och att de upplever en väldigt liten öppenhet kring sexualitet.
Tor Erik Riska Thorsen säger att många av de icke-västerländska invandrarna i Norge kommer från länder med en ”förhistorisk” kvinnosyn och att de tar med sig det till andra länder.

-När en lättklädd berusad kvinna sätter sig ensam i en taxi, så har hon redan syndat. En muslimsk kvinna kan inte göra så. De som har överfallit och våldtagit kvinnor på gatorna har menat att det var i deras fulla rätt till att göra det, säger Tor Erik Riska Thorsen.
-De har sett en berusad kvinna, som varit ensam. Hon räknas som ett fritt villebråd i en del muslimska grupper. Männen har en föreställning om att kvinnorna inte har något värde som vittnen i en rättegång, tillägger han."

http://frianyheter.wordpress.com/2009/11/12/norge-utlanningar...

Medlem

Vilken invasion ??, kolla statistiken , vi har ingen extrem invandring som alla tror. Går att få ut och det är inga dolda siffror där.

Ang resten , va jiddrar du om?


signatur

quod similis saporem blandeque coruscant

Medlem
Skrivet av NiXPhoenix:

Nej, landet blir inte automatiskt ett paradis, däremot blir det väldigt mycket bättre / mindre dåligt.
Du kan vidare inte jämföra en liten invandring av personer som var nyttiga för landet, som var både genetiskt och kulturellt närstående oss med invasionen vi ser idag. Förstår du verkligen inte det?

Vilka är dina belägg för att ett parti med knappt 4% kan göra en avgörande skillnad i ett politiskt läge där båda blocken inte är intresserade av att jobba med dem?

Skrivet av NiXPhoenix:

När det gäller de som omtalade vallonerna (belgare) så har jag sett siffror på att ca 900 stannade i landet. Vi hade då en befolkning på 1,5M inklusive Finland.

Och glömmer bekvämt alla de andra grupper som haft ett betydande inflytande på svensk kulturell utveckling?
Som det lilla faktum att tyska och franska flera gånger varit det största talade språket i stockholm?

Skrivet av NiXPhoenix:

Men snälla nån. Vad är det för människor som går på "den fundamentala tanken" om alla människors lika värde.
Jag blir uppriktigt sagt ledsen.

Skillnaden är att jag är mer humanistiskt lagd än vad du är.

Skrivet av NiXPhoenix:

Hur man kan tycka att någon som softar hemma på bidrag/förtidspension trots att denne är fullt arbetsduglig är lika mycket värd som en vanlig person som arbetar heltid och gör en normal arbetsinsats?

För att båda två är människor.

Skrivet av NiXPhoenix:

Hur kan man tycka att den personen i sin tur är lika mycket värd som mellanchefen som jobbar häcken av sig och är nära att gå i väggen för några futtiga tusenlappar extra i månaden?

Se ovan.

Skrivet av NiXPhoenix:

Vidare, hur kan man tycka att en rutinerad personrånare har lika högt värde som den första personen, som trots allt bara belastar samhället ekonomiskt?

Se ovan.

Kort sagt, skillnaden ligger i att du ser människor som en förbrukningsbar resurs vars värde kan ökas eller minska beroende på deras nyttighet.

Jag ser människor som människor. Punkt slut.


signatur

Dryg och bitter.

Skriv svar