51 Skäl Till Att Hata Stockholm

Medlem
51 Skäl Till Att Hata Stockholm

Läser på DN att man har lusläst vad "näthatarna" anser om Stockholm. Man har tagit inlägg dels från Sveriges mest hatfyllda forum Flashback och Sveriges mest tramsigaste och mesigaste forum Familjeliv.

Varning för massivt näthat i stor portion.
Jag älskar internet.

Min personliga favorit:

Citat:

16 ”Rekommendationen är att flytta från Stockholm. Om inte annat för miljön. Stockholmsbeteendet kan ha sina orsaker i hjärnskador på grund av luftburen förgiftning.”

Citat:

Näthatet skonar ingen, inte ens stockholmarna. DN Stockholm har skannat diverse virtuella forum och funnit massivt förakt. Här ger vi er en sammanställning av citat saxade från webben. Håll i hatten.

01 ”Stockholm luktar piss och möglig ost som har legat på ett köksbord i tio år.”

02 ”I Stockholm har vi rödljus, sade en stockholmare till mig. Han frågade också om vi hade hört talas om Darin.”

03 ”Alla udda och sjuka människor söker sig till Stockholm så att de kan leva ut sina sjuka fantasier. Det blir så i större städer. Galenskaperna blir accepterade.”

04 ”Alla inflyttade gnällspikar påtalar hela tiden hur illa de tycker om Stockholm tills de kommer hem till Rödnackemåla och är ’världsvana kungar’ på lokala Statt.”

05 ”De springer för fan i rulltrapporna.”

06 ”De tror att de är bättre än alla andra för att de bor i samma stad som kungen.”

07 ”Alla verkar vara så ohärdade och beroende av kläder, teknologi och dylikt. Ungefär som små barn som inte vet någonting om livet och inte klarar sig utan sina föräldrar.”

08 ”Stockholm är så pinsamt självmedvetet, kyligt, taskigt och vidrigt. Jag hatar att jag vuxit upp här och att jag blivit som dem.”

09 ”De klarar inte ens av 2 centimeter snö, då ställer de in alla bussar och tåg, jävla fjollor! Själv lever man med en till två meter snö och klagar inte när det blåser och är –25!”

10 ”All jävla betong, allt är grått, tråkigt, trångt, mycket skabbigt folk, trafik och liv hela jävla tiden. Plus att tunnelbanan är äcklig. Hela tunnelbanesystemet är som en offentlig toalett; smutsigt och orent.”

11 ”Finns vackrare, trevligare, större städer som inte är undangömda i ett avlopp.”

12 ”Många stockholmare har en otroligt äcklig dialekt.”

13 ”Det ligger närmare Sibirien än resten av Sverige. Det enda resmålet som ligger nära är Finland, vilket är ganska backwater.”

14 ”Alla jag känner som flyttat/bor i Stockholm har fastnat så hårt i mentaliteten där. Det vill säga banala saker såsom mode, livsstil av olika slag och annat som människor snabbt verkar börja bry sig mer och mer om.”

15 ”Stockholmare kan nämna sin stad i samma andetag som New York, Tokyo och Paris vilket gör att de framstår som helt verklighetsfrånvända eftersom sanningen ligger närmare Budapest, Minsk eller Wien.”

16 ”Rekommendationen är att flytta från Stockholm. Om inte annat för miljön. Stockholmsbeteendet kan ha sina orsaker i hjärnskador på grund av luftburen förgiftning.”

17 ”Generellt är stockholmare jävligt högfärdiga.”

18 ”Det finns nog flest manliga modebloggare per capita här och det äcklar mig.”

19 ”När nollåttor kommer norrut tror de att de kan bete sig hur som helst, dessutom kan de inte köra bil så fort lite snö kommer.”

20 ”Stockholmare är stressiga och allmänt otrevliga, för det mesta.”

21 ”De har så svårt för att tala manligt.”

22 ”Ni verkar leva i en egen värld och tror att allt kretsar kring er.”

23 ”Allt skit i detta land kommer från Stockholm och dess makthavare.”

24 ”Problemet med stockholmare är att de tänker så mycket på sig själva.”

25 ”Vidrigaste stället på planeten. Männi­skorna är oförskämda, respektlösa och fula och korkade.”

26 ”Det jobbigaste jag vet med stockholmare är att de alltid ska spela stekare när de kommer utanför hemstaden. Det spelar ingen roll om de bor i Rinkeby, när de är utanför Stockholm så är de stekare som hänger på Stureplan. Det tragiska är att brudar tror på det.”

27 ”Jag hatar staden för att den ligger långt bort.”

28 ”Varje gång jag kommer dit och kliver ner på t-banecentralen så blir jag påmind om varför jag inte vill vara där. Trångt, fult, äckligt mycket folk och en massa avgaser.”

29 ”De som flyttat hit i vuxen ålder och inte känner att de hör hemma riktigt måste hävda sig mot landbygdsfolk för att visa att de minsann inte är bönder längre.”

30 ”Stockholmare är oerhört dryga. När man frågar efter en pizzeria går de bara förbi, i bästa fall kanske man får ett bestämt ’nej’.”

31 ”Stockholmare beter sig som amerikaner, allt utanför egna staden/staten är oviktigt, allt som behövs finns här. De känns ofta obildade, korkade, ungefär som en typisk blond tjej.”

32 ”Det kan vara så att en hel del latenta homofiler ute på landet är avundsjuka eftersom stockholmare är mer toleranta och stockholmsbögarna kan gå på gayklubb helt öppet, medan lantishomosarna tvingas dölja sin läggning och överkompensera med lite homohat.”

33 ”Det räcker att man småpratar lite på tunnelbanan för att personen ska tro att man rymt från någon institution.”

34 ”Allt som sker i Stockholm framställs som om det vore av intresse för hela världen. Jag har träffat engelsmän som inte ens vet vad Sveriges huvudstad heter. Stockholm är inte särskilt hett utanför Stockholm.”

35 ”Stockholmare är som fiskmåsar. De bara skränar och skitar ned!”

36 ”När jag säger att jag hatar Stockholmare hatar jag den där typiska, dryga stockholmaren som på något vis lyckas (antagligen med flit) inflika i en och samma mening att de kommer från Stockholm, att Stockholm är bättre än andra städer och att stockholmare är bättre människor än andra.”

37 ”Första veckan i lumpen (Boden) stod vi uppställda på ett led för att hämta ut våra vapen. Hör någon ropa ’kolla grabbar, det e en reevunge. Den klettrar i tredet’, varpå en norrlänning säger ’vafan, de är ju en ekorre’. Det är ett bevis på hur smart en stockholmare är.”

38 ”Jag blev meddragen till ett ställe som hette F12 eller dylikt av ett popsnöre som mina kompisar känner. Värsta kvällen i mitt liv.”

39 ”Jag hatar stämningen som ligger över hela staden. ’Kuta eller dö’-känsla.”

40 ”Vissa stockholmare tror att de är så annorlunda. Jag har svårt att se att det finns många länder som är så homogena som Sverige. Åker du till någon medelstor stad så kommer man inte att märka någon skillnad mot Stockholm på annat sätt än storleken.”

41 ”Bönderna i detta avlånga land är så avundsjuka på att vi är så mycket smartare och snyggare än er andra. Klipp er, skaffa er ett jobb och tjäna de pengarna ni behöver för att kunna flytta till den kungliga Hufvudstaden så kanske ni kommer någon vart här i livet.”

42 ”Stockholmare står för all båtfylla och alla båtolyckor i hela skärgården.”

43 ”Stockholmare kommenterar/härmar/skrattar alltid åt ens dialekt.”

44 ”De jobbar i någon liten kiosk i Stockholm och sparar så mycket som möjligt för att komma till västkusten på sommaren och bränna pengar och spela rika.”

45 ”Stockholm är ju det riktiga Sverige och symboliserar allt vad det innebär. Det vill säga kallhet, stelhet, tristess, sosse-brats, inavel, ogästvänliga, omänskliga varelser.”

46 ”Människor håller sig i sina små ’gäng’ och vägrar släppa in någon annan.”

47 ”Alla tjejer älskar stockholmare, är det där tån klämmer? Bönderna får stå och skämmas med högaffel och skit i ansiktet.”

48 ”Vi jobbar på kontor och vi är den mest högutbildade befolkningen i Sverige.”

49 ”Vanligt fenomen i många länder att övriga landet avskyr huvudstaden. Det har nog att göra med ärvd avsky mot den plats där forna tiders diktatorer (kungar) härskade och avundsjuka eftersom dels den politiska makten är koncentrerad dit, dels för att huvudstaden brukar vara betydligt rikare än landet i helhet.”

50 ”Ni kallar era sommarstugor för ’mitt land’. (Jaha – vilket land är det då? Nollåttistan?)”

51 ”De är oftast dryga, jävligt många är låtsasmytomaner, typ kommer upp till Norrland och skryter om hur de känner Markoolio. En sa till och med att hans farmor hade ordnat ett CS-LAN för de bästa klanerna i världen.”

Källa: http://www.dn.se/sthlm/51-skal-att-hata-stockholm

#blogg

Medlem
51 Skäl Till Att Hata Stockholm

Det här är...seriös journalism.

Medlem

Mycket seriös journalism!

21 ”De har så svårt för att tala manligt.”

Man är ju inte man förrän man skjutit björn från skoter med sin dåligt formulerade svenska!


"Satire is meant to ridicule power. If you are laughing at people who are hurting, it's not satire, it's bullying." - Terry Pratchett

Haha, fast det där med dialekten kan jag nog hålla med om. Vissa (långt ifrån alla såklart, men vissa) som pratar med ganska mycket dialekt låter en aning gay i mina öron... Inte för att det behöver vara något fel med det, men det är faktiskt så stockholmska uppfattas av många.

Sen gillar jag punkt 51... wtf!?


Pensionerad spelskribent, FZ.se

Medlem

I stort sett sanning på alla punkter, bra lista.

Medlem

Haha, vissa var riktigt underhållande.


Cptn BaseballBatBoy!

det mesta stämmer ju


If the left one isn´t right, right is the only one left, right?

Flakmonkey

Haters gonna hate

Stockholm passar ju inte alla men några måste ju göra det eftersom det trots allt bor en del här och framförallt flyttar hit... Men det är ju stressigt, mycket betong, smutsigt, etc precis som det är i alla storstäder. Om man nu ska klassa stockholm som storstad, jag skulle nog själv inte göra det

Medlem

Stockholmare är varken bättre eller sämre än några andra svenskar, och Stockholm är likaså varken bättre eller sämre än någon annan stad i Sverige.

Medlem
Medlem

Bästa är ju han som hatar stockholm för att det ligger så långt bort.

Medlem
Skrivet av Fevolas:

"(CNN) -- A $22 martini. And this wasn't a martini served with gold flakes and unicorn eyelashes, either. In fact, it was barely a martini."

Haha!

Medlem
Skrivet av 73mpl4R:

Stockholmare är varken bättre eller sämre än några andra svenskar, och Stockholm är likaså varken bättre eller sämre än någon annan stad i Sverige.

Men inte vara så ödmjuk! Du krossar ju alla mina fördomar om Stockholmare

Medlem
Skrivet av Fargo:
Skrivet av 73mpl4R:

Stockholmare är varken bättre eller sämre än några andra svenskar, och Stockholm är likaså varken bättre eller sämre än någon annan stad i Sverige.

Men inte vara så ödmjuk! Du krossar ju alla mina fördomar om Stockholmare

Tja, jag är kanske inte den generella definitionen av en Stockholmare, men jag bor här och stortrivs!

KoP
Medlem

Bah.. hatlistor. Vad ska det vara bra för? Mer kärlek, respekt och omtanke till varandra så kanske.. bara kanske kan vi skapa oss en utopia.

Medlem

51 måste ha tagits från min mun!

1
Skriv svar