Crunch time is over.

Crunch time is over.

Lånar från mig själv och leker lite med en förkastad ledare. Det där med att jobba hårt känns trots allt lite been there, done that men kanske den kan bli ett halvkul blogginlägg i alla fall? Bjussar också på en liten, och om man kikar noga, precis lagom avslöjande teaser för att ni ska vilja ha mer, men vi inte får någon trevlig utgivare på oss. Hoppas jag.

P.I. Tom Parker lutade sig tillbaka i sin utnötta läderfåtölj. Den protesterade högljutt.
- Käften! röt Parker så den munfull av hans näst bästa vän, den som bodde i en flaska Southern Comfort, sprutade. Den bästa hade räfflad pipa och bodde i ett hölster?
- Jag är för gammal för sånt här.
Han tittade på klockan. Fem i fyra. Drog handen genom det allt tunnare håret och suckade. Det fanns ingen återvändo. Det var den eller han.
- Ledaren.
Ordet pressades ut mellan hans maskulint utformade läppar och det kiselliknande käkpartiet vibrerade kraftfullt. Det gjorde även hans tarmsystem.
- Uff, de där /¤&@£ bönorna kommer döda mig en dag.

Han tog fram pennan och började skriva:

"Lång veckas färd mot sömn. En redaktörs bekännelser/försvarstal."

Du är kanske tror att vi halvligger i en säng med en pläd över benen, spelar WoW och dricker varm choklad hela dagarna? (Note to self: börja dra för persiennerna för kontorsfönstren om dagarna!) Det är visserligen nära men är inte hela sanningen. Somliga dagar är glättigare än andra.

Den senaste veckan har varit galen på ett nästan charmigt sätt. Det började med en resa över Atlanten till Blizzard där det lirades WoW och drack, om inte varm choklad så läskeblask. Hem igen. 100 personliga mail på två dagar väntar. Fem dagar till junilämning. Lätt stress. Försöker göra klart tidningen på distans tillsammans med kollegorna samtidigt som de sista penseldragen på den nya sajten läggs. Börjar plita om Lich King bara för att bli avbruten av sambons telefonsamtal: ?Bilen startar inte.? Svettbrytningar. Cykla, skruva, ringa, skära, bogsera. Hem igen. Sömnlös natt #1. Skriver. Tar tåget Göteborg-Stockholm, märker att korrekturkillen är puts väck, Jocke blivit sjuk, sidantalet på tidningen eventuellt måste ändras, har hur mycket som helst kvar att skriva och 65 rödflaggade mail i inboxen. Sover några timmar och sitter 20 timmar på jobbet dygnet därpå. Den nya sajten lanseras och vi glömmer att tala om det på forumet. Berättigat ramaskri. En dag till lämning. 10 timmars sömn på tre nätter. Panikångest.

Det är inte första gången det blir såhär, och med all säkerhet inte den sista. Varför vi gör det? Tja, det här med spel och att göra tidning är rätt kul ändå. Faktiskt. Vi hoppas det syns. Vi tror det.

Några andra som också är inne i en crunchperiod är Creative Assembly, Ubi Soft, Bohemia Interactive, Mythic, Funcom, Radical Entertainment och inte minst Blizzard. Alla filar de på sina respektive, lovande spel. Därför har vi plitat om dem allihop. När vi ändå gjorde crunches flexade vi lite extra och drog ihop tävlingar för över 40 000, varav en Dell XPS för 25 papp. Vassego.

Nä, om man skulle ta och kolla till WoW lite. Kanske ta lite varm choklad? eller sova.

Lev väl.

Ps: Den smått galna Delltävlingen kommer också ligga här på sajten. Håll utkik! Ds.

Lite av innehållet i juninumret, som utlovat:

[ia=3278]

#blogg


signatur
1
Skriv svar