Goda råd hjälper

Medlem
Goda råd hjälper

Tack för bra råd, jag hade sedan tidigare skapat en Goblin - Rogue, det är något visst med en lömsk goblin som först länsar dina fickor och sedan sticker kniven i ryggen på dig. Jag hade bra flyt igår och gick in smyg-läge så fort det gnälldes i babysittern. Får nog köra denna gubbe tills det blir lite mer rutiner om ca 20 år från nu.

Jag tänker inte ge upp drömmen om en diaper-button i WOW.
<a href="http://www.flickr.com/photos/agrippa4/5422240752/" title="Diaper_Time by Agrippa4, on Flickr"><img src="http://farm6.static.flickr.com/5298/5422240752_906bb98775_m.j..." width="128" height="125" alt="Diaper_Time" /></a>

Igår hade jag svårt att somna, det pruttades, hickades och snarkades från spjälsängen. Jag hade ingen aning om att barn fiser värre än en själv? Medan jag låg och försökte somna så tänkte jag på gamla spelminnen.

Ett av mina första spel som jag verkligen älskade var Spitfire Ace. En ung grabb som satt med sin TAC och drömde sig bort i luftstriderna över Storbritannien under hösten 1940 till våren 1941. Jag kommer fortfarande ihåg hur jag tänkte att "bättre än så här kan det inte bli". Tack och lov för att jag hade fel. Mina bästa minnen av spelet var start och landning, speciellt landningen var super, att ställa in planet så att man hamnade i en bra inflygningsposition med en efterföljande perfekt landning. Grafiken var grön och blå, vissa flygplan blev röda, jag antar att de brann, pixlarna var grova och en roll omfattades av åtta ryckiga vinklar i följd i horisonten. Så in i hesikens super!

Efter Spitfire Ace blev det många stridsflygplanssimulatorer, den ena bättre än den andra. Men hela spelindustrin gick igenom en revolution på 90-talet när FPS, RTS m.fl. gjorde sitt intåg på marknaden. Därmed tycktes intresset för avancerade spel med tangentkartor som man klippte ut och anpassade till tangentbordet försvinna. Realistiska simulatorer m.m tog stryk, den ena linbaneskjutaren avlöste den andra. När IL-2 kom gav det genren en ny start, fast jag var inte intresserad längre. IL-2 tycker jag är för avancerat och helt ärligt hinner jag oftast inte ens starta upp flygplanet förens jag måste göra något annat (ja man måste köra på avancerat och realistiskt). En reflektion är att Ryssarna på "sista tiden" har satsat på super realistiska flygsimulatorer IL-2 (ej spelkonsol), Lock-On, Havoc m.fl. Kanske håller de på att fostra en ny krigargeneration (aluminumfoliehatt på).

Nästa gång ska jag ta upp min första kontakt med ett strategispel.

#blogg

1
Skriv svar