Flakmonkey
UT2004 FaQ

Länkar, länkar och mer länkar:
Officiella sidan
Bra Tweakguide
Officiella Forumet
Communitysida för nordiska UT2004-spelare
UTComp, en mutator som används flitigt i officiella matcher, ger dig bla hitsounds och brightskins
Fragzones egna ftp innehåller alla filer du behöver för att komma igång

Mitt spel flyter inte som jag vill!!
Systemkraven är otroligt svårt att sätta eftersom det verkar funka väldigt olika på olika datorer, även om de rent siffermässigt har samma hårdvara. Men något som generellt gäller är ju det gamla vanliga att man ska ha optimerade drivrutiner, detta betyder oftast de senaste, men iom att vi har med datorer att göra så är detta en regel med undantag :/

Det bästa stället för att hitta både nya och gamla drivrutiner till grafikkort och moderkort är [http://www.guru3d.com/files/]
Några enkla tips för att få spelet att flyta bättre är att ha Sound på Software, alltså inte hardware/EAX, detta tycks sluka FPS rätt bra. Sen så är det ju alltid bra att ställa ner detaljerna, spelet ser faktiskt riktigt bra ut ändå och det är väl ändå spelupplevelsen som är det väsentliga?

Vill ni ha en sedan ha en rejälare tweakguide till UT2004 så kan jag varmt rekommendera denna: [http://www.tweakguides.com/UT2004_1.html]

Vad är adrenaline?
Adrenaline är de små pillren som finns utspridda över banan men du får det även när du dödar dina motståndare. När du kommer upp i 100 sådana kommer du att höra "ADRENALINE!!" och då är det dags att agera, du har nu möjligheten att få vissa specialegenskaper. Det enda du behöver göra är att välja vilken förmåga du vill ha och trycka den rätt knappsekvensen:
Speed: 4 ggr framåt (Rätt uppenbart, du rör dig snabbare)
Booster: 4 ggr bakåt (Du regenerera hälsa, när hälsan stigit upp till 199 så regenereras även din sköld)
Invisibility: 2 höger, 2 vänster (Talar väl för sig själv?)
Berserk: 2 fram 2 bak (Dina vapen gör mer skada)
Mini: 4 vänster (Du blir pyttepytteliten)
Camouflage: 4 höger (Du kamofleras mot bakgrunden, ett tips är att stå still när du använt denna)

Specialmoves, alla andra studsar runt som hoppetossor, jag vill också!
Double Jump = Hoppa en gång, hoppa sen en gång till när du är på toppen av ditt första hopp.
Dodge = Tryck på samma strafeknapp två gånger i snabb följd för att göra ett snabb dodge (Sidohopp) åt valt håll.
Dodge Jump = Dodga först, hoppa sen på denna dodge.
Wall Jump/dodge = Utförs lättast genom att springa längs med en vägg, hoppa upp mot den och sen dodga åt motsatt riktning. Alltså om du har väggen till vänster så dodgar du åt höger.
Lift Jump = När hissen närmar sig slutmålet, hoppa och du kommer se världen ur en fågels ögon.
Shield Jump = Ladda upp din sköld, rikta den mot golvet, släpp iväg den och hoppa i samma ögonblick och du får en boost i ditt hopp.

Vapnen
Translocator = En sorts portabel teleporter, som gör att du snabbt kan röra dig över kartan, finns dock ej med i DM/TDM.
Primary Fire: Skjuter iväg en disk som du sen kan teleportera dig till. Du kan återkalla disken om den landade fel genom att trycka en gång till på Primary Fire.
Secondary Fire: Teleporterar dig till platsen där discen är placerad.
Special: Väljer du vapnet igen efter det att du skickat iväg disken så kommer du att få se bilden från en kamera som sitter fast vid disken. Kan vara väldigt bra att ha då du inte vill teleportera dig till ett lavafält eller något annat läskigt.

Shieldgun = UT2004:s närstridsvapen, men kan också användas som en sköld (duh).
Primary Fire: Håll inne knappen för att ladda upp vapnet, ju mer laddning desto mer skada. Du kan även använda Primary Fire för att göra ett sk Shield Jump.
Secondary Fire: Håll inne knappen för att skydda dig mot analkande projektiler. Du kan dock inte hålla inne knappen för länge då den måste återladdas titt som tätt. Skölden kan även reflektera skotten från energivapen såsom Shock Rifle

Assualt Rifle = Standardvapnet... Inget att hänga i julgranen kanske, men det duger iaf.
Primary Fire: Vanliga skott, använder samma ammo som Minigun, men gör knappast lika mycket skada
Secondary Fire: Skjuter små granater, håll inne knappen för att öka farten de får när de skjuts iväg. Kan vara bra att ha när man är jagad och vill sinka sin förföljare.

Bio Rifle = Skjuter iväg slemkulor. Kan verkar värdelös i början, men det är faktiskt ett av de kraftigaste vapnen i hela spelet.
Primary Fire: Tja, skjuter iväg slemkulor helt enkelt De fastnar i marken och man tar skada om man springer in i dom.
Secondary Fire: Här får du ladda upp slemmet så att blir en jättekula. Laddar du upp den till max så kan du ta död på allt, även om din motståndare har 199 i health och 150 armor så dör han snabbare än han hinner säga köttfärs.

Link Gun = Strål vapen som är helt okej i närstrid dock rätt kass på större avstånd.
Primary Fire: Skotten är bollar av plasma och gör mycket skada, om de träffar, går rätt långsamt dock och är lätta att undvika om man får lite tid på sig.
Secondary Fire: Bollarna blir här istället en stråle som är lättare att sikta med, men som inte gör fullt lika mycket skada och som inte når så långt. Tänk på detta då man ser många som försöker döda en med strålen när man är väldigt långt bort i tron att den når.
Special: Är det lagspel som gäller för er så kan ni linka ihop Plasmastrålen så att den blir mycket kraftigare, tänk Ghostbusters så förstår ni nog vad jag menar. Nackdelen med detta är att ni inte kan röra er och blir rätt lätt dödade, men det är ändå fruktansvärt kul

Shock Rifle = Det kanske mest älskade och hatade vapnet i gamla UT är tillbaka! För er som inte känner till det så skjuter det laserstrålar och plasmabollar, samt med en lite specialare på slutet
Primary Fire: Laserstråle som gör rätt bra i skada, men kräver att man kan sikta iaf hyggligt.
Secondary Fire: Skjuter iväg en plasmaboll som går långsamt fram men som ändå tycks träffa titt som tätt. Se upp så att ni inte skjuter in den i något nära er, då den även skadar er själva.
Special: Shock Combo!! Skjut iväg en plasmaboll som ni sen skjuter en laserstråle på och se vilken jävla smäll det blir. Gör väldigt mycket i skada och är bra att skjuta runt hörn med. Lär Er!!

Minigun = Ahh, klassiska minigun, det här vet nog flesta vad det är? Håll bara inne knappen och lek Arnold.
Primary Fire: Spinner upp snabbt och är dödlig på korta avstånd. Fungerar väldigt bra som avslutare när man först mjukat upp motståndare med en raket eller två.
Secondary Fire: Spinner upp lite långsammare, explosiva skott med lite splashdamage, skotten är något träffsäkrare än på primary.

Flak Cannon = Ett vapen som många, med viss rätt, anklagar för att bara användas av sk n00bs som vill spamma sönder allt och alla, att det inte kräver någon skicklighet. Men lirar man mot de som är riktigt bra så krävs det ändå skicklighet för att använda detta dödliga vapen, för det är nämligen lika lätt att döda sig själv med det
Primary Fire: Skjuter iväg en skur av "flak" som kan studsa en gång på väggar/golf/tak. Gör väldigt mycket skada på nära håll, men som sagt, se upp så ni inte dör själva av rekylen.
Secondary Fire: En flakgranat skjuts iväg som exploderar när den träffar sitt mål och sprider flaksplitter över en mindre yta, med förödande effekter, för den som träffas dvs

Rocket Launcher = Raketgevär, som alla nog förstår så gör det rätt mycket skada om det används rätt
Primary Fire: Avlossar en enda raket. Låter du siktet vila på en motståndare under en längre period utan att skjuta så låser sig raketen vid honom/henne och blir i någon mån sökande.
Secondary Fire: Håll inne Secondary Fire för att ladda upp till tre raketer som sedan skjuts iväg samtidigt. För att minska spridningen på raketerna kan du hålla inne Primary Fire precis när de skjuts iväg.

Lightning Gun = UT:s snipervapen. Kräver en hel del skicklighet för att kunna använda på ett bra sätt, men när man väl lärt sig det så är det ett mycket bra vapen.
Primary Fire: Som namnet på vapnet säger så avfyras här en blixt, som vid direkt kontakt med din motståndares huvud får announcern att utbrista i ett riktigt trevligt "Headshot!!".
Secondary Fire: Zoomfunktion, gör att det blir lättare att träffa folk på väldigt långt avstånd. Annars precis samma som Primary Fire.

Ion Cannon/Painter = Om det finns en satelit som svävar högt över banan så kommer detta vapen finnas på banan. Om du vill vara säker på att döda någon så är nog detta vapen det säkraste sättet.
Primary Fire: "Målar" ut ett mål för sateliten att rikta sin stråle mot, funkar dock bara utomhus då sateliten måste ha fri sikt.
Secondary Fire: Ännu en zoomfunktion som gör att du kan precisera ditt mål lite bättre.

Redeemer = En portabel missilstation som förstör alla som har oturen att stå i dess väg vid nedslag.
Primary Fire: Skjuter iväg missilen.
Secondary Fire: Låter dig styra missilen på dess väg genom banan, rätt kul men eftersom man är helt oförsvarbar när man gör detta så är det riskabelt.

Mer om vapnens skada (Sifferinfo)

Assault Rifle
Primary: 7 i skada, Rate of Fire=7
Secondary: 65 Skada

Blob gun
Primary: 44 i skada, RoF=3,4
Secondary: okänt, men det är förjävligt mycket

Shock Rifle
Primary: 45 i skada, RoF=1,6
Secondary: 43 i skada, RoF=1,8
Combo: omkring 1-200 i skada, beror på hur nära smällen man är

Pulse Gun
Primary: 30 i skada, RoF=5,5
Secondary: okänt

Minigun
Primary: 6 i skada, RoF=15
Secondary: 12 i skada, RoF=5.5

Flak cannon
Primary: 13 i skada/flaksplitter, 9 flaksplitter, RoF=1,3
Secondary: från 100 up till 160 i skada, RoF=1,4

Rockets
Direkt träff: omkring 85-90 i skada, RoF=1,2

Lightning gun
Normal träff: 80 i skada
Headshot: 161 i skada
RoF: 0.6

Brightskins
Många är det som har frågat om det finns Brightskins till UT2003 och det har ofta slutat i en diskussion om det är fusk eller inte att använda brightskins. Nu finns det dock en lösning på det, ladda ner TTM från deras hemsida: http://www.planetunreal.com/ttm. Det är en mod som vissa servrar använder sig av, där kan man bland annat köra med Brightskins.

Keybinds
Keybinds gör du i din User.ini fil. Om du har ändrat saker från menyerna i spelet så är det rekommenderat att göra en backup på din user.ini innan du börjar skriva in saker direkt i filen, på det viset så slipper du förlora det gamla du ändrat om det skulle gå snett.
Fler vapen på samma knapp: KnappSomDuVillBindaTill = PipedSwitchWeapon 8 | PipedSwitchWeapon 7
ShieldGun så länge du håller in en knapp och byter till ditt "bästa" vapen när du släpper knappen: KnappSomDuVillBindaTill = switchweapon 1 | altfire | onrelease switchtobestweapon

ID numret för vapnen vid bindning
0 = Super Weapons
1 = Shield Gun
2 = Assault Riffle
3 = Bio Rifle
4 = Shock Rifle
5 = Link Gun
6 = MiniGun
7 = Flak Cannon
8 = Rocket Launcher
9 = Lightning Rifle
10 = Translocator

Musprobelm
Hittade detta på en engelsk sida, väljer av ren lathet att inte översätta det )

Reducera muslagg
To solve the mouselag, I did this (works only for NVidia cards):
- If needed, download CoolBits to enable some extra tweaks in the GForce properties.
- Open ut2004.ini and set UseVSync to FALSE
- Open your GForce properties and set UseVSync to 'Always Off'
- at the same page, set 'Render no more than X frames ahead' to zero
- Using 16 bit colors also helps, but it might not be necessary
- Set the ReduceMouseLag to FALSE in ut2003.ini, since you don't need it any more and it only steals framerate.

Stänga av WinXP:s mus acceleration
If you are using WinXP, download the reg-fix that removes the XP-mouse acceleration, or manually add this to the registry:
[HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Mouse]
"SmoothMouseXCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,00,a0,00,00,00,00,00,00,00,40,\
01,00,00,00,00,00,00,80,02,00,00,00,00,00,00,00,05,00,00,00,00,00
"SmoothMouseYCurve"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,66,a6,02,00,00,00,00,00,cd,4c,\
05,00,00,00,00,00,a0,99,0a,00,00,00,00,00,38,33,15,00,00,00,00,00

Ändra hz i spelet
För att ändra hz så går du in i UT2004.ini och finner dessa rader och ändra värdet till det du vill ha.
[D3DDrv.D3DRenderDevice]
DesiredRefreshRate=85

Köra med flera olika konfigurationer
Det är en del, däribland jag, som vill ha olika konfigurationer när det gäller grafik för olika tillfällen. Kanske vill man ha snygg grafik när man testar banor eller när man lirar oseriöst med kompisarna och en annan när man lirar klanmatcher. Det finns en väldigt enkel lösning för detta:
Gå in i din genvägs propertis och ändra Target till E:\Spel\UT2003\System\UT2003.exe ini=ut2003-tweak.ini Men ändra det så att det passar din genväg till spelet och flnamnet på din alternativa konfiguration. Se till att inte ha citations tecken med, för då kan det bli fel.

Du kan även köra med en egen user.ini och detta gör du genom att även eller enbart lägga till - userini=filenmanvillköra.ini i genvägen

Vad är det här Killing spree som jag hör ibland?
Lyckas du få en massa frags utan att dö emellan så kommer du få ett meddelande om hur överlägsen du är Och dessa är...
5 Killing Spree
10 Rampage
15 Dominating
20 Unstoppable
25 Godlike
30 Wicked Sick

Jag har lyckats får Ultra Kill, men finns det fler än så?
Givetvis kan du få det, finns 7 st såna nivåer som du uppnår genom att döda flera filurer inom en väldigt kort tidsperiod. Kul som satan att få Holy Shit
2 Double Kill
3 Multi Kill
4 Mega Kill
5 Ultra Kill
6 MMMonster Kill
7 LLLLudicrous Kill
8 HOLY SHIT!

Spawntider
Precis som i UT som sker respawns i 13.5 sekunders intervaller
27.5 seconds: Vapen, Ammo, Adrenaline, Hälsapaket, 50-skölden
55 seconds: 100-skölden, Hälsokaggen
82.5 seconds: Double Damage (Håller i sig i 27 sekunder)

[b]Console Kommandon \ SinglePlayer Fusk[/b]
För att kunna skriva in Console kommandon behöver du bar trycka på "ö" (som default) när du spelar och sen skriva in något av de kommandon som du vill använda:

Fusk kommandon

ALLAMMO - Ger dig full ammo till alla vapen
ALLWEAPONS - Ger dig alla vapen
FLY - Du får supermankrafter och kan flyga
GHOST - Du kan vandra som ett spöke genom väggar
GOD - Du är Gud
LOADED - Ger dig alla vapen, full ammo och full adrenaline
TELEPORT - Teleporterar dig till en slumpvald plats på banan
WALK - Du blir Clark Kent och slutar flyga

Spelar\bot Kommandon

ADDBOTS [number] - Lägger till ditt valda nummer av bots
BEHINDVIEW 1 - Byter vinkeln till tredje person
BEHINDVIEW 0 - Byter vinkel till första person
DISCONNECT - Disconeccta från den server du är på
EXIT - Gå ur spelet
KILLBOTS - Tar bort alla bots
OPEN [IP address] - Connectar dig till det IP du angivit
OPEN [mapname] - Öppnar en bana
QUIT - Avslutar spelet
RECONNECT - Connectar om till servern
SWITCHLEVEL [mapname] - Byter till den valda banan
SWITCHTEAM - Byter till det andra laget
SUICIDE - Självmord
TEAMSAY [text] - Låter dig skriva saker till enbart dina lagkamrater
PLAYERSONLY - Fryser / pausar spelet
SAY [text] - Låter dig skriva saker till alla inblandade
SETNAME [playername] - Byter ditt nick

Statistik

MEMSTAT - Visar hur mycket minne du använder
STAT ALL - Visar alla statistik
STAT AUDIO - Visar ljud statistik
STAT FPS - Visar din fps (frames per second)
STAT GAME - Visar spelstatistiken
STAT HARDWARE - Visar din hårdvaru statistik
STAT NET - Visar statistik för ditt nätspel
STAT NONE - Stänger ner all statistik
STAT RENDER - Visar din renderings statestik

Demo Kommandon

DEMOPLAY [demoname] - Spelar upp ditt valda demo
DEMOREC [demoname] - Spelar in ett demo med det namn du anger
STOPDEMO - Stoppar ett demo

Administratör kommandon

ADMIN SWITCHLEVEL [mapname?game=gametype?mutator=mutator] - Byter bana till den specifiserade banan, gspeltypen och mutator
ADMIN [command] - Utför det specificerade kommandot
ADMINLOGIN [password] - Loggar på dig som admin, om du anger rätt lösenord
ADMINLOGOUT - Loggar av dig som admin
ADMIN SET UWeb.Webserver bEnabled True - Sätter på den fjärrstyrda webstyrda adminen (efter banbyte)
ADMIN SET UWeb.Webserver bEnabled False - Stänger av den fjärrstyrda webstyrda adminen (efter banbyte)
KICK [playername] - Kickar den valda spelare från spelet
KICKBAN [playername] - Kickar OCH bannar spelaren från servern via IP. För att unbanna honom ändrar du i server.ini eller använder webadminen

Andra Kommandon

BRIGHTNESS [number] - Ändrar din brighness
CDTRACK [number] - Spelar det valda CDspåret
CONFIGHASH- Visar konfigurationsinfo
CONTRAST [number] - Ändrar din contrast
DEBUG CRASH - Testkraschar ditt system med ett fel
DEBUG EATMEM - Testar minneshantering tills det är fullt
DEBUG GPF - Testkraschar spelet med ett "general protection fault error"
DEBUG RECURSE - Test crashes the game by infinite recursion
DUMPCACHE - Visar minnets cache innehåll
[color=orange]EXEC [filename] - Exekverar en fil i /system mappen
FLUSH - Flushar all cache
FOV [number] - Ändrar FOV (Field of View) till valt numer
FIXEDVISIBILITY - Används när du ska testa din egna bana. Du kan se när motorn ritar upp allting för att se fel och optimera
GAMMA [number] - Ändrar din gamma
GETCOLORDEPTHS - Visar det maximala färgdjup som din hårdvara tillåter
GETCURRENTCOLORDEPTHS - Visar ditt nuvarande färdjup
GETCURRENTRES - Visar din upplösning
GETCURRENTTICKRATE - Visar din nuvarande "tick rate"
GETMAXTICKRATE - Visar din högst tillåtna "tick rate"
MUSICORDER [number] - Byter till en viss del av din valda låt (0=lugnt, 1=action, 2=spänning)
NETSPEED [number] - Sätter din "net speed". Default är 10000
OBJ CLASSES - Visar en lista av objekt klasser
OBJ GARBAGE - Samlar ihop och rensar bort objekt som inte längre används
OBJ HASH - Visar objekts objekts "hashing" statistik
OBJ LINKERS - Visar en lista av aktiva "linkers"
PAUSESOUNDS - Pausar allt ljud
PREFERENCES - Öppnar avancerade inställningar
RELAUNCH - Startar om motorn
RENDEREMULATE [gf1/gf2] - Visar hur banan ser ut med olika kort
REPORT - Kopierar aktuell spelinfo till ditt "clipboard"
SET [class variable value] - Sätter ett värde till en viss klass och variabel
SETSENSITIVITY [number] - Sätter muskänsligheten till ditt valda värde
SETRES [WxHxD] - Sätter din skärmupplösning till ditt valda värde (bredd, höjd, färdjup)
SLOMO 1 - Sätter spelets fart till normal
SLOMO 2 - Sätter spelets fart till det dubbla, höj siffran för att det ska gå ännu snabbare
SLOMO .5 - Sätter spelets fart till hälften, minska siffran för att det ska gå ännu långsammare
SOCKETS - Visar en lista av alla "sockets" som används
[color=orange]TOGGLEFULLSCREEN - Byter till fullskärmsläge
TYPE [text] - Visar den skrivna texten i consolfönstret
UNPAUSESOUNDS - Sätter igång allt ljud igen

Demoproblem

Vart ska .dem filen ligga?
I /Demos mappen

Demot går för snabbt
Skriva ?timebased efter demonamnet när du skriver demoplay. Alltså tex demoplay demo.dem?timebased

Spelet låser sig och har sig!
Läs följande dokument, kan kanske hjälpa
http://unreal.epicgames.com/lockup.txt

uz2 filer?!!!
Ni får köra en liten rolig sak som heter ucc, ligger i /system katalogen.

Ladda hem filen, fram med en kommandoprompt, lägg uz2 filen i korrekt katalog och kör: ucc decompress path\filnamn

Värt att notera här är att decompress kan arbeta relativt, dvs, lägger ni en fil i \Maps can ni köra ucc decompress ..\Maps\filnamn.uz2, wildcards funkar även om ni har multipla filer.

Inaktiv

Tur att ni sparade detta då jag tabbade ur för att kolla lite kommandon och fick hela min verklighet omtumlad när jag nådde FZ.

Medlem

Mitt spel flyter inte som jag vill!!
-------------

släng in "kör defragmentering regelbundet" fast rättstavat.

det gör grymt stor skillnad en liten med mycket viktig ditalj


signatur

R.I.P The_maxx

Medlem

men... det där var ju helt rättstavat?


signatur

once there was a time when games had soul, games had character.
it wasn't all about graphics, it wasn't all about capitalism.

Medlem

seriöst? åfaan, ballt börjar tappa stinget?


signatur

R.I.P The_maxx

Inaktiv

Tänkte påpeka det själv förut men så tänkte jag - "Näe, har IceMan skrivit det måste det vara felstavat."

Inaktiv

Vilken grym tråd!

Tack så mycket!

Medlem

varför finns inte sniper rifle med under vapenlistan??


signatur

-=Half-Life=-
-=TFC=-

Medlem

Var hittar man banor/patchar idag till UT2004? FZ verkar tyvärr ha rensat ut lite för mycket

Medlem
Skrivet av johanp:

Var hittar man banor/patchar idag till UT2004? FZ verkar tyvärr ha rensat ut lite för mycket

Hittade till slut filerna på www.unrealtournament2004.com.

Medlem

Alltså, utcomplänken funkar ju inte, kan du inte uppdatera den bara då kanske?

https://github.com/Deaod/UTComp/releases/tag/1.8b


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem

Alltid kul när nån gräver upp ett lik till tråd och kolla vilka anväbdare som fortfarande aktiva


signatur

🇸🇪 VR Sverige Discord server
https://discord.com/invite/avnhs6mgjc

1
Skriv svar