Från Fallout 1 till Fallout 76 – rösta fram formkurvan!

Robot
Från Fallout 1 till Fallout 76 – rösta fram formkurvan!

Originalet, trean, fyra, New Vegas. Vilket Fallout är egentligen bäst?

#fallout, #formkurvan


Medlem

Fallout Tactics är sjukt underrated.

Medlem

Fallout 2 var peak Fallout.
Bästa FPS-varianten var New Vegas.
Och som Aletheides skriver, så var Tactics underskattat.


signatur

En demonstration: Demon.
Ett demonstrations-ex: Demot.

Medlem
Skrivet av Aletheides:

Fallout Tactics är sjukt underrated.

Skrivet av Shimo:

Fallout 2 var peak Fallout.
Bästa FPS-varianten var New Vegas.
Och som Aletheides skriver, så var Tactics underskattat.

Kan bara hålla med ovanstående.

Medlem
Skrivet av Shimo:

Fallout 2 var peak Fallout.
Bästa FPS-varianten var New Vegas.
Och som Aletheides skriver, så var Tactics underskattat.

Håller med, ettan var bra men lite tjattigt med tidspressen, tvåan tog det mest som var bra i ettan och gjorde det bättre, full pott

Medlem

Fallout 2 är överlägset bäst helt klart. Inte bara bästa Fallout utan ett av mina favoritspel någonsin.

Medlem

NV är det bästa hittills med 4’an på en fin andraplats. De gamla spelen är lite för sega för min smak.

Medlem
Skrivet av Aletheides:

Fallout Tactics är sjukt underrated.

Tyckte fallout tactics var bättre än 1:an när man spelade då det var nytt. Föredrog rts mer än turnbased. Storyn var bättre också.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

Medlem

Dess värre aldrig fastnat för Fallout Tactics riktigt, även om jag försökt. Det mest överskattade spelet i serien är New Vegas (don't come at me, it's just my opinion )

Medlem

Lite svårt att bestämma mig om mods ska spela in, 4an med modstödet på pc är 5:a, utan det en 4:a. 1,2 var nice spel, får en 4:a. Resten avstod jag från eller gav 3:a. 3an och new vegas var helt okej men inga spel jag återvände till många år senare. Undantaget Fallout Shelter som var förvånansvärt bra för vad det var får en något generös 4:a. Fo76 får 2+, lite toss up, för något år sedan hade jag nog gett 3, men då jag testade denna veckan och det fungerar sämre(stabilitet, performance) än mitt moddade fo4 drar det ned.Tycker inga av spelen når upp till 5 på egna ben, med det sagt är jag enormt fan av serien som helhet.

Spelade aldrig tactics, brotherhood of steel så får avstå röst.

Medlem
Skrivet av Loxus:

Dess värre aldrig fastnat för Fallout Tactics riktigt, även om jag försökt. Det mest överskattade spelet i serien är New Vegas (don't come at me, it's just my opinion )

Håller med dig där, tycker det är fallout seriens colonial marines. För mycket fanboyism från tvån. Fast en medel bra version, första halvan av spelet är mycket sämre än 3an. Störde mig mest på att det inte fanns så mycket ställen att utforska. Gillade inte heller main factionen. Det fick en 3a av mig.

Fallout 1 = 3, fanns många andra spel på den tiden som var mycket bättre.
Fallout 2 = 5 en av dom bästa rollspelen någonsin.
Fallout 3 = 5
Fallout 4 = 4, 3.5 utan mods. Och kartan var för liten.
Fallout tactics = 4 när det var nytt. Storyn var linjär men spännande, och gameplayen var bättre än fallout 1 och 2.
Fallout shelter = 4, 2 när man når endgame.
Fallout brotherhood of steel = 1, spelade bara några uppdrag.
Fallout 76 = 3 efter alla uppdateringar, spelar det mycket fortfarande. Dom kunde göra spelet mycket bättre. Släppet var katastrofalt, blev bättre när dom släppte wastelanders expansionen. Bra tidsfördriv och endgame men inte mycket gaming moments och tråkigt vid låg level. Typiskt its getting better after level 100. Fallout 4 var tvärt om, blev sämre när man var färdig med mainstoryn. Många events som är roliga. Pvpn värdelöst, mycket pvp exploits, fuskare och dupers som har övertag. Går att stänga av pvpn och hålla den avstängd för evigt.


signatur

Asus TUF RTX 4090 OC
G.skill 32 gb 4000mhz cl15
ASUS ROG Crosshair VIII Dark Hero
Ryzen 5950x
Starcitizen referral: STAR-2GR4-BK2X

FM-guru
F.d. Sisyr

Jag föredrog ettan framför tvåan. Hade svårt för humorn där, även om uppföljaren hade sina förtjänster. 1, NV, 2, 4, 3 skulle jag nog sortera dem. Aldrig spelat Tactics eller 76.

Kontot avslutas

Bör man köra dem i ordning eller går det bra att börja med vilket som helst?

Medlem

New Vegas med sina fantastiska valmöjligheter står sig än idag för omspelningar. Många roliga builds och dialogerna träffar rätt. Det enda spelet jag vill ha en riktig uppföljare på, även en remaster i UE5 hade suttit fint då grafiken har ruttnat rejält, men det stör faktiskt inte så mycket då det fortfarande är kul. Ångrar att jag inte skaffade varianten med expansionerna. Tänker nog köpa om det igen för hela paketet. Kan inte låta bli att bygga tur och stealth, ofta på bekostnad av styra, så man blir en smygande glaskanon istället. Det är bara för kul att tömma alla kasinon på deras pengar.

Fallout 4 har bra story, men saknar lite av udden och valmöjligheterna. Att samla resurser och bygga tog lite för mycket plats. Kräver nästan PC-versionen för moddar och möjligheten att fuska med resurserna om man bara vill bli lite op och klara storyn igen. Karaktärsdesignen är såklart roligare i början och grafiken funkar bättre. Har man inte spelat något Fallout så skulle jag börja här om man fick mersmak från serien, både för musiken och känslan, för att sen köra Vegas.

Fallout 76 pratar vi inte om, hur bra det än är idag. Röstar med plånboken för att de inte gjorde femman direkt. Går de ifrån singleplayer helt så får de behålla uppföljarna för min del.

Medlem

Svår att lägga en röst. 1,2 tactics kördes utan att moddas och då var de underbara vid sin tid. Tvåan kollade jag lite på när en kompis spelade i helgen, så lite nostalgiskt där.

Modernare går ju inte köras utan nexus otroliga utbud. Så spelen i sig är kanske lite av ett skämt, om man skall vara helt ärlig. Med det sagt; med mods sätter jag 3an som klar vinnare, med NV som stark tvåa.
Man kunde göra val i spelet som kändes som avgörande och man lämnades till sitt öde när man gjorde vissa val. Tyckte området var spännande att utforska och allt utom själva "main-quest" var något som följde med mig länge.

NV kommer tvåa, iom det är främst en förbättring av F3 men når inte hela vägen upp då området inte tilltalar mig lika mycket samt uppdrag och allt som var i den kändes ganska fel-träff för mig. Caesar's legion; avsmak än.

4an spelades om för ett tag sedan; trevligt förutom laddningstider (även med mods).

phi
Medlem

Fallout: 5
Fallout 2: 5
Fallout: New Vegas: 4

Resten är skit.

Geeks Gaming

För min del så är 3an i top med NV tätt inpå.

Medlem

2an är garanterat 5. aldrig testat NV faktiskt. har den på xboxen, möjligt att jag fått den via epic eller något annat också. vet inte, värt att ge en chans eller ska man gå på att det senaste är det bästa spelet?


signatur

Konsoler: Xbox One, Xbox One S (hos kompis), Xbox One X, Xbox Series X, PS4, PS4 Pro
CPU: AMD Ryzen 5 7600X
GPU: Gigabyte Geforce RTX 3060 Ti 8GB Eagle OC 2.0
MEM: Corsair 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 Vengeance

Medlem

1 och 2 är klart bäst i mitt tycke där 2 är en klar 5:a och 1 en 4:a. När Fallout blev ett fps spel dog serien för min del och fick ett litet uppvaknande med Shelter. Som tur var tog ju Wasteland spelen över stafetpinnen och håller fanan högt.

Medlem
Medlem

Formkurvan går nästan spik rakt uppåt för mig!
1. Fallout 4
2. Fallout 76
3. Fallout 3
4. Fallout New Vegas
5. Fallout 2
Enligt mig dåra inte spelat dom andra men ska såklart göras. Gillar alla spelen jag spelar hittills.

Medlem

Fallout: New Vegas är bäst då det är det enda Fallout-spelet med mitt namn i eftertexten. Eller ja, mitt användarnamn på dåvarande Bethesda-forumet

Skrivet av Gaara:

Bör man köra dem i ordning eller går det bra att börja med vilket som helst?

1 och 2 hör ihop lite grann, då man i tvåan spelar en ättling till huvudpersonen i ettan, men man kan spela vilket som helst.

Ambassadör
Xbox

Svårt att rangordna men det här blir min:

  1. Fallout New Vegas

  2. Fallout 2

  3. Fallout 4

  4. Fallout 3

  5. Fallout 1

Fallout 76 har jag spelat för lite än, men det verkar helt okej så här långt. Körde en sväng vid release för länge sedan och det var ju horribelt, men dragit igång på nytt nu och det verkar mycket, mycket bättre.


signatur

Jump in.

Medlem

Hara bara kört Fallout 3,4 och New Vegas.
Hade mest kul med fyran, enda spelet jag kört klart för den delen.


signatur

-^-^--^-The sound of a bat cutting through space and time-^-^--^-

Dödgrävaren

F1, F:NV, F2, F4, F3, F:T, F:BS, F76

Tycker 1an är fantastiskt, 2an är också bra men blir lite väl "meta" med en hel del *wink wink nudge nudge* nonsens, New Vegas är såklart ett mästerverk, F4 survival mode är rätt kul men storymässigt är det ganska uselt, 3an lyckas väldigt väl med att göra ett öde wasteland som man vill utforska, Fallout Tactics hatade jag back in the day, men tycker ändå det är ett rätt OK spel efter att ha spelat om det för nått år sedan. Av vad jag sett av Brotherhood of Steel så är det rätt värdelöst, F76 är skit.

Medlem

Det skulle vara häftigt om Larian studios gjorde ett turordning baserat Fallout spel. Jag har spelat alla eller iaf prövat att spela alla. Jag ser framemot att få försöka spela Fallout 4 nu igen på PS5. Orginalet var inte tillräckligt bra tyckte jag för att orka spela mer än kanske 1/4 del. Och jag Fallout 76 sög så mycket att det förstörde en del av mig känns det som. Och jag kommer aldrig att bli mig själv igen.....

Medlem

Fallout 1 var bra.
Fallout 2 - magiskt. Hade inte bilfan skurit ihop och försvunnit hade varit snudd på perfekt.

Fallout 3, 4 och New Vegas är kraftigt överskattade. Inte dåliga men speltekniskt tråkiga och intetsägande och väldigt repetitiva och stela i berättandet. NW erbjöd några positiva överaskningar vill jag minnas men annars... Nej, öppna världar är inte allt - man måste fylla dem med något instressant också.

Medlem

1. Fallout 4
2. NV
3. Fallout 3

Har inte spelat övriga och kommer inte att göra det heller.

Tycker F3 är ganska mediokert, (gillade verkligen inte game play med att ränna runt i tunnelbanan.

NV gillar jag mer än 3an, men är ändå inte jätteförtjust i det.

Fallout 4 har jag däremot haft mycket kul. Det är dessutom modvänligt med massor av schysst moddar. Gillar funktionen med bosättningar även om implementationen har förbättringspotential, t. ex. att bosättarna är totalt oförmögna att försvara sig själva.


signatur

No hill is too steep No hole is too deep

Medlem

Fallout 3 är det bästa enligt mig, sjukt bra upptäckarglädje, bra RPG system osv osv. New Vegas på klar andraplats, men miljön tilltalar inte alls lika mycket som miljön i 3:an.

Medlem

Fallout 2 är bästa spel i alla kategorier så klart den är först.
Originalet är väldigt clunky så det kommer 3a
sen efter det jag gillade tactics (var coolt att spela mot sina polare, kommer ihåg nere i källaren satt brorsan med sina polare på pingisbordet och spelade tillsammans. ) gillade 3an (dock hatade jag det lång tid), gillade 4an
skulle säga tactics , 3 , 4 är delad andra plats.
försökt med new vegas så många gånger men tycker inte om det alls. så det kommer sist av 3d spelen.

Brotherhood of steel var första försöket till action rpg och det var la sisådär tyckte var ok att lira igenom.

Myrspelet från breath of fire 5 fallout spelet var lite mysigt.

76 finns inte.

12
Skriv svar