Valet 2010 (Vad kommer du att rösta på?)

Medlem

Att det saknas ingenjörer tror jag beror mycket på att unga inte "pallar" de studier som krävs för att bli ingenjör. 3-5 år på teknisk högskola är krävande. Sen är det en betydande andel som drar utomlands och jobbar.

Ungdomar upplever att de redan i 9an är så stressade att de mår fysiskt dåligt och inte orkar med. Lycka till med att utbilda ingenjörer med ett sådant "råmaterial"

Då är det arbetskraftsinvandring av ingenjörer som får användas för att täcka upp bristerna.

Okvalificerad arbetskraft för te.x lokalvård finns det alltid. Det är bara en fråga om när plånboken skriker tillräckligt högt.
RUT-avdraget gav ju exempelvis upphov till en veritabel "boom" inom lokalvårdsbranschen.


signatur

Dryg och bitter.

Medlem

Janne Josefsson talar om det mångkulturella samhället.
http://www.youtube.com/watch?v=TtIsnktYyFA

Kan inte hålla med mer om vad han säger. Creds till Janne. SD kanske inte är rätt väg att gå men att skita i problemen som man gjort de senaste 20 åren är inte rätt väg att gå heller.

Här några citat av Janne Josefsson om journalisternas svek mot det svenska folket:

källa: http://hd.se/mer/2008/02/10/mannen-ba...

- "...Flykting och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det..."

- "...Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på de som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare..."

- "...Jag jobbade på Sveriges Radio från mitten av 70-talet och det var fantastiskt. Men jag var med om att man svartlistade folk. De som ville föra ett resonemang om flyktingmottagning var rasister. Var man emot dagis var man en fascist. Det var skrämmande..."

- "...Journalistskolan kallades för Kommunistskolan på den tiden. 68-andan var levande och studenterna hade inte sällan politiska bevekelsegrunder för sitt yrkesval. Det fanns något otäckt i det..."

Medlem

Vet du inte det Fargo,att tycka att Janne har rätt är rasistiskt.Sverige har kapats av PK kulturens idioti och har blivit jordens soptunna.


signatur

Bjosarn:får oftare skumma drummar om jag druckit alldeles för mkt alkohol.

Medlem

Jag skulle vilja påpeka att SD är det enda av våra riksdagspartiet som ligger under spärren nu.

Sen skulle jag vilja ifrågasätta Jimmie Åkessons svenskhet.
Blekinge har ju som bekant varit svenskt i knappt 300 år.
Finland däremot var svenskt i 600 år.

Med andra ord är en etnisk finne mer svensk än en Blekingeit som Åkesson.

Sen blir jag förbannad på killen när han inte visar Kungen tillbördig respekt genom att lämna kyrkan innan Kungen på Riksdagens Högtidliga Öppnande. Så mycket var svenska traditioner värda för honom.


signatur

Dryg och bitter.

Medlem

medhåll. SD's agerande i kyrkan tycker jag visar tydligt att de inte är mogna att vara ett riksdagsparti. Om han ville få bort rasiststämpel från partiet så kunde han gott ha ställt sig bakom det biskopen sa istället och understrukit att rasism inte har något med deras invandringspolitik att göra.


signatur

I'm a snake, follow me!

Medlem

SuperTank, du redigerade ditt inlägg 2010-10-09 13:37.. Kan din post bli mer episk?

Inaktiv

Att biskopen hyllade en anti-SD aktion finner jag väldigt lågt, men att knalla ut ur kyrkan är inte det bästa svaret på det.


signatur

Allah är stor men jag har större

Medlem
Skrivet av SuperTank:

medhåll. SD's agerande i kyrkan tycker jag visar tydligt att de inte är mogna att vara ett riksdagsparti. Om han ville få bort rasiststämpel från partiet så kunde han gott ha ställt sig bakom det biskopen sa istället och understrukit att rasism inte har något med deras invandringspolitik att göra.

Att få bort den stämplen kommer nog ta längre tid än så... Var ju inte länge sen dom hade möten i sina små "fina" uniformer...

Medlem

SD säger sig ha en kisten värdegrund.
Men ändå vägrar man ställa upp på allas lika värde.
Kvinnan vid Sykars brunn (joh 4:1) (Jesus pratar med en utstött kvinna)
Galatebrevet (Gal 3:28 ) är vettigt med.

Att de inte delar uppfattningen om allas lika värde blev pinsamt uppenbart under deras lilla och YTTERST pinsamma spektakel i Storkyrkan.
Säger det igen; ingen som helst respekt för traditionen!


signatur

Dryg och bitter.

Medlem

Jag tror det var Jonas Åkerlund från Sverigedemokraterna som satt kvar och hade någon kommentar om varför han gjorde det. Enligt den som berättade det för mig var det en bra kommentar, någon som vet var man kan få tag på den?

Medlem

– Alla gick inte, några satt kvar bland annat jag för vi var där för att fira en gudstjänst. Men jag förstår de som lämnade.

Jonas Åkerlund till SVT.


signatur

"A word to the wise is infuriating." - Hunter S. Thompson
http://www.fz.se/bloggar/min_kamp/

Medlem

Okej, det var inte det svar jag hörde. Men folks minne är ju som känt inte särskilt bra.

Skriv svar