Inlägg av Mirage

Inlägg som Mirage har skrivit i forumet

Senaste Mana spelet jag spelade var "Secrets of Mana" när det begav sig. Det var riktigt bra vill jag minnas.

Ghostvibbar? haha, nej. Snarare Sekirovibbar. Ghost har ett enormt välutvecklat stridssystem. Detta var "spamma en knapp tills du vinner" och inget som helst flyt i striden på Ghost nivå.

Ogillar den grafiska stilen men SATAN i gatan vad snyggt det var.

Skrivet av demagog:

Ja...inom Brujah (och andra klasser) så finns det många olika unika, men det är just det som en annan klan inte ser :
"typisk Brujah"

Men tja, jag spelade aldrig Brujah, för man vet ju hur såna är...

Läste på om Banu Haqim och förstod efter det. Oavsett vad vi säger, hur vi än säger så kommer vi alla att titta och testa det när/om det kommer.

Ventrue approves.

Skrivet av demagog:

Det är en blandning av daterad kunskap och fritt spånande:

Jag har inte spelat Vampire sen -90-talet så Banu Haqim är helt obekant för mig. Jag malkavade mig förbi det där. Men den kunskapen kan jag googla mig fram till.

Mitt spånande gick ut på att ett spel skulle förändra gränssnitt utifrån vilken arketyp man spelar. I Vampire vet vi att vissa klaner tycker mer eller mindre illa om andra klaner och deras utseende skulle därför i andra klaners ögon se annrolunda ut.

Spelar du en Ventrue så visas andra Ventrues upp med idealiserande drag. Låt oss säga att du spelar en Ventrue och du interagerar med en NPC-Ventrue som heter Adam. Så länge som du spelar som Ventrue uppfattas Adam som stiligt affärsmässig - lätt att tycka om etc.

Spelar du om spelet men den här gången som Brujah så kommer Adam inte alls vara lika stilig och affärsmässig (eftersom Brjuahs uppfattning om Ventrue är en annan). Utseendet skulle vara färgat av betraktarens åsikter.

Jag har bevisligen inte jättemycket koll på klanerna längre men Gangrel var mer djuriska och Tremer mer magiska och Brujah bara sluggers/bikers/drägg (enligt Ventrue men kanske även enligt dem själva? Free spirits etc.

som ett exempel, jag spelade AC Odyssey två gånger, en som Alexandra och sen som Alexios. I slutet av spelet möts dem och beroende på vem du spelar så ser motståndaren väldigt mycket ondare och hatisk ut.

Och drar jag det ett steg längre så skulle även gränssnittet få en annan design och layout för att anpassas till klanen/arketypen man spelar för tillfället.

Fast jag tycker du generaliserar för grovt. En Brujah MÅSTE inte vara en iconclast. Jag menar, om du mött en Brujah har du mött en Brujah. Ja, många är lika men det finns så många olika smaker av alla klaner

Banu Haqim är vad de döpte en gren av Assaimites till i 5th edition. Jag har själv bara spelat 3rd edition så 5th kan jag väldigt lite om, men det är en av de saker jag snappat upp.

IKVÄLL?!??!?! IKVÄÄÄÄÄLL?!?!?! MEN VAFAN!!! ROGUE TRADER!!!!!!!

Skrivet av demagog:

Jag har inte kollat upp det här men jag gissar på att klanerna är Ventrue, Brujah, Toreador och Nosferatu. Det är är fyra distinkta olika riktningar.

Nu spånar jag vidare, tänk om spelets gränssnitt hade ändrat sig beroende på klantillhörighet och hur de andra klanerna uppfattas. Spelar man som Ventrue ser Brujahkaraktärer mer bestialiska och primitiva ut, Spelar man som Noseferatu är hela spelet svarvitt (med lite gråskalor) och Toreadorerna ser ut som limsmande glamorösa demoner och så vidare.

Hade man spelat som Malkav hade allt sett ut som Double Fines Psychonauts-spel.

Fast jag skrev ju vilka klaner det är, Brujah, Ventrue, Tremere och Banu Haqim. Det står bokstavligen talat i inlägget du citerar.

Att Brujah skulle vara bestialiska låter som du förvirrar starkt med Gangrel. Nossar är inte färgblinda. Du verkar se allt via en Malkavs ögon.

Ventrue, äntligen. Jag är lite förvånad över deras val att lägga till Banu Haqim som en spelbar klan. Inte den lättaste klanen att hantera. Samma med Tremere.

Ventrue och Brujah känns som no-brainers dock. Brujah så pöbeln har något att spela och Ventrue så vi med lite klass kan spela något.

Skrivet av lolipopapa1:

ser väll helt okej ut. är nog inte värt full pris men kommer nog skaffa när det år på rea

Precis vad jag tänker. En rea eller Ubi+.

MMO med massa ryska spelare. Kommer vara en fuskfest.

Tack för en bra recension. Jag väntar med iver tills imorgon, då ska här spelas!

Skrivet av Weeks_death:

Nej, men lagar som bara gynnar stora jättar blir inte bra heller. Det är svår balansgång det där.

Dock att kräva 10 gånger kostnaden för nätverk låter ganska absurt; någon som vet om internetleverantör i Sydkorea är statligt ägt företag eller privata aktörer?

Det spelar ingen roll vem som äger dem, de tar ut utgiften och vill inte ändra sig. Företag lämnar, de förlorar 100% inkomsten från företaget som lämnar. Deras eget val.

Skrivet av Alexraptor:

Tråkigt. Hade varit kul om de kunde hållit sig till sin ursrpungliga vision för spelet. Själv tappade jag helt intresset när de började klämma in massor med PvE och quests i vad som skulle vara en PvP sandlåda, men det var ett jävligt kul spel de första två åren!

Forfarande mitt stoltaste ögonblick.
https://youtu.be/mo10TEylqMo?si=WoxfrKWO42lAgGaj

Jävligt fräckt. Det var sådana tillfällen man spelade för. Lyckades aldrig med något sådant själv

Har inte spelat ett bra DA sedan Origin. Hoppas de kan vända på skutan.

FZ redaktionsvibbar på den trailern. Underbart.

Ser verkligen lovande ut. Med tanke på grafiken och animationerna känns det som det mesta är visat i spelmotorn. Gillade verkligen musiken och jag spelade aldrig Vice City så ser fram emot att få besöka byn. Hade varit kul om Franklin hade varit med, favoriten från 5an.

Efter kritiken S1 fick och som ett Halo fan så har jag vågat vägra se den alls.

Skrivet av apocalypse101:

Jag tror att det upplevda problemet har sin rot i att huvudkaraktären till synes är en kvinna.
Män med dålig självkänsla upplever ofta sådana porträtt av kvinnor som ett hot då det undergräver det gudagivna(?), oförtjänta, privilegiet av att vara man.

Bullshit. Finns hur många bra kvinnliga leads som helst. Det är inte som om de är sällsynta, och så länge som rollerna är välskrivna så är det bara en väldigt liten minoritet som stämmer in på det du skriver.

Du känns snarare misandristisk.

med det sagt:

Skrivet av Blackwolfe:

Jag älskade Rings of Power, och WoT säsong 1 och 2 var riktigt nice. Men håller med om Good Omens, Vox Machina, The Boys, Gen V , Carnival Row och en del annat. Att kalla Rings of Power skräp är att ta i.

Ser fram emot falloutserien.

Jag tyckte personligen de mördade Good Omens. Boken var så, så, SÅ mycket bättre.

Skrivet av meat4u:

Riktigt sugen men kunde aldrig spela klart pathfinder. Framåt mitten av kampanjen började spelet lagga vid varje död av en fiende. Helt ospelbart tillslut

Låter märkligt, båda pathfinder har funkat perfa för mig. Har du kollat reddit/deras egna support? Kanske finns någon fix för det