Inlägg av twilek

Inlägg som twilek har skrivit i forumet

Ja, ett Bloodborne 2 skulle ju inte vara fel. Eller bakåtkompatibilitet med PS3 kanske så man en gång för alla kan plocka ner sin gamla ps3a från tv-bänken...

Wohoo.... Beneath a Steel Sky spelade man ju en del på sin Amiga i tonåren, skulle varit trevligt med en re-release av originalet även till konsol. Cover arten till Beneath a Steel Sky är bland de snyggaste jag någonsin sett till något spel.

Inte bara min största hobby, också mitt jobb

Skrivet av hero:

Fattar fortfarande inte, självklart får dom ingen bonus om de säger upp sig. Dom kan väl bara lämna och få bonus nån annanstans? Eller får dom en bonus enbart för tiden dom jobbat, oavsett vad dom gör? Rulla tummarna i tre år, casha ut miljoner! 🙂

Efter ett uppköp så erbjuds ofta nyckelpersoner (vid uppköp av mindre företag betyder det ofta alla anställda) en så kallad stay-on eller lock-in agreement för att de ska stanna kvar på företaget även efter uppköpet. Man får helt enkelt erbjudandet om att om man stannar så får man vid en viss tidpunkt senare en bonus just för att man har stannat. Om man väljer att sluta innan den tidpunkter utgår dock ingen bonus. Det är för att försäkra sig om att kompetensen stannar i företaget tills man åtminstone hunnit med någon form av kunskapsöverföring. Vissa väljer ändå att sluta trots erbjuden bonus, men pengar brukar just vara en ganska bra morot som får även de som annars skulle lämnat att stanna ett tag till...

Om tex Microsoft skulle köpt en studio, men sedan skulle alla slutat på dagen som uppköpet sker så skulle ju av försåtliga skäl inte uppköpet varit så lyckat

Skrivet av hero:

Så anställda får inte säga upp sig under en tre års period eller vad?

Du hittar svaret här #4169129

Skrivet av Lirilesh:

Då har du såklart mer koll än mig.

Mitt enda argument är väl att Minecraft är en franchise i sig, säljer ju mer än bara spel (leksaker etc).
Och att under spelpresentationerna så har MS varit väldigt tydliga utåt att Bethesda ska vara kvar och ha sina egna spelstudios under sitt egna paraply. De har ju en show nyligen där det vara Xbox + Bethesda. Var väl det som fick mig att ana att de fick vara för sig själva.

Utåt sett så har alltid Microsoft påstått att de inte blandat sig i sina understudior vidare mycket, men det kan jag ju säga att det bara är rent skärt skitsnack De är väldigt bra på att snacka, men göra något annat. Jag vet ju såklart mest hur det funkade med just Mojang, men jag jobbade ändå kvar några år efter uppköpet och träffade en del folk från andra studios också, och det intrycket jag fick var att det inte var så stor skillnad från studio till studio...

Skrivet av Aarons VR:

Roligt att hållas gisslan i 3 år av sitt liv bara för ägaren säljer företaget en jobbar på?

Nej så funkar det förstås inte.

Du behöver inte stanna, men om du vill ha en eventuell bonus så måste du stanna. Och nej, dessa är inte alltid 3 år. De kan vara så lite som 6 månader till ett år också, och kan vara i tiers. Ju längre du stannar, ju bättre blir dealen.

Skrivet av Lirilesh:

Tror knappast det är det. Microsoft är inte där och rör om något alls.

Fö. brukar de kontrakten sträcka sig betydligt längre än sex månader. Brukar vara tre år.

Jag jobbade på Mojang när det begav sig, jag vet precis hur det funkade då Kan säga som så att Microsoft var där och rörde runt redan dagen efter uppköpet

Ja, eventuella lock-in agreements från Microsoft-köpet börjar väl släppa nu, så inte konstigt att folk börjar droppa från Bethesda. Lär nog få se mer sånt i närtid...

Hades är ett helt ok lir, men att det fått bättre snittbetyg än Demon's Souls känns ju lite sjukt. Lade hundratals timmar på originalet, och har hittills hunnit lägga en bra summa timmar även på remaken, sinnessjukt bra spel som definierade en helt ny spel-genre (inte så ny längre, men när väl originalet kom ).

"Honestly one of the worst bugs I’ve ever heard of"

Haha, seriöst? Han verkar inte ha hört talas om många buggar han inte... Att jag ser mitt egna IP på skärmen känns som en ganska lite grej i jämförelse med de buggar man varit med om genom åren, , som tex när man remote, bara genom att sända några korrupta UDP paket, på bråkdelen av en sekund, kunde få admin access över (någon annans) OS. Där börjar vi snacka om "shut off bad"

Roligt att de har med Urnes stavkyrka i trailern. En av de mer spektakulära platser jag besökt. Så här såg det ut när jag var där:

Har just nu 416 spel installerade på min PS5:a (har precis haft ett race och avinstallerat några jag redan klarat ) och 253 på min Xbox Series X. Har 8TB externa hds till båda.

Hmm, vilken konstigt deja VU-känsla jag fick. Känns som jag läst denna artikel tidigare

Skrivet av mnordin:

Om den verkligen låter så mycket är det något galet fel och en reklamation är i sin ordning.

Ja, min PS5a är nära på knäpptyst även vid spelande, något man knappast kan säga om min gamla PS4a som låter som ett tröskverk.

Köpte först en Xbox Series X (i november) och sedan en PS5 (i december). Är ganska nöjd med båda så här långt.

När det gäller Xbox SX känns det mest som en uppdatering av Xbox One. Samma OS, likvärdig kontroll, samt att de fortfarande inte lagt dit stöd för att stänga av systemljudet :/ Och andra buggar i OS:et är heller inte fixade från Xbox One. Men såklart betydligt bättre prestanda. Men utöver det inte så stor skillnad från förra generationen när det gäller känsla och upplevelse.

PS5 känns mer som en helt ny konsol, även om den ju som tur är även är bakåtkompatibel med PS4. Prestandan är även här milsvis bättre än föregångaren. Och kontrollen är ju något utöver det vanliga. De nya funktionerna i den gör det verkligen häftigt att spela PS5-anpassade spel. Däremot är OS:et just nu både buggigt och snålt på funktioner. Vissa funktioner som man såg som självklara på PS4 finns inte ens ännu på PS5 :/

Ja som sagt, ganska nöjd med båda även om det finns plats för förbättringar, som förhoppningsvis också kommer med uppdateringar. Föredrar dock just nu PS5an framför Xboxen pga den överlägsna kontrollen samt det något trevligare OSet, även om det just nu är en aning buggigt.

Skrivet av Kazutoyo:

Det portas hej vilt mellan jämbördiga plattformar, så som PS3 och 360. Mängder av spel släpptes till båda dom plattformarna. Men du anser att det det är en självklarhet att det inte portades mellan dom så kallade likvärdiga PS2 och PSP?

Ja, självklart portar man spel mellan samtida konsoler. Precis som några PS2 spel också portades till PSP som tex GTA Vice City Stories och Liberty City Stories, Ratchet & Clank Size Matter, Marvel: Ultimate Allicance, The Warriors, Tomb Raider Anniversity, Burnout Dominator för att nämna några. Men självklart portade man inte alla, speciellt inte med tanke på att de flesta PS2-spel redan var gamla när PSP:n släpptes, samt att ju faktiskt PSP är en portabel konsol vilket vissa spel både passar bättre och sämre för.

Skrivet av Kazutoyo:

Nej, snarare en bärbar PS1 Pro eller PS1,5 eller vad man nu ska kalla det. Om detta var sant så hade vi sett en hel del PS2-spel till PSP, istället så fick vi ett PS2-spel till Vita (Persona 4 Golden).

PSP är ju väldigt mycket kraftfullare än en PS1. Till att börja med är PSP 32bitar istället för 16bitar som PSOne, sedan har den en processor på 333Mhz istället för 33Mhz som PSOne. Man kan som sagt jämföra med PS2 som har en CPU på 294Mhz. PSP har också en GPU på 166Mhz där PS2 har en på 150Mhz. Anledningen till att den inte kom några PS2-spel på PSP är ju såklart att det är svårt att emulera spel på en nära på likvärdig plattform. Enda möjligheten att köra PS2-spel på en PSP skulle varit om man istället portat dem vilket man kan förstå att det inte gjordes med vidare många spel.

Skrivet av Saurfange:

Går det inte att lösa som till exempel play butiker för android mobiler har så alla mobiler kommer in där och kan ladda ner?

Du menar precis så de skriver att det kommer vara i artikeln? "Allt det du tidigare har köpt kommer du kunna ladda ner alltjämt, men du kommer inte längre ha möjlighet att köpa nya titlar"

Skrivet av Fr0gg0.:

Hujedamig.

Nånting måste du ha gjort med dem, för jag har inga problem överhuvudtaget med några skivor så långt bak som PS1.

Ja, jag har spelat dem, annars har jag haft dem i fodralet. Visst, det är bara ett fåtal av lite drygt 300, men det är ändå någon procent som gått sönder och är ospelbara. Testa alla dina skivor kommer du nog märka att några har slutat funka ska du se (om du nu har tillräckligt många dvs) Skivor håller inte för evigt.

(Notera att den inte räcker med att bara sätta in skivan för att se om den funkar, du måste läsa större delen av den, typ installera den på en hd eller spela igenom hela spelet. Jag hade ett race för bara något år sedan när min hd i min ps3 gick sönder och jag sedan gick igenom större delen av mina ps3-spel, för att installera om dem på min nya hårddisk. Då märkte jag att ett par inte längre funkade. Sedan tidigare funkade inte heller mafia 2 som slutade funka att läsa ifrån mitt i när jag spelade det, så var tvungen att köpa ett nytt ex för att kunna spela klart det)