Inlägg av X-TroNiC

Inlägg som X-TroNiC har skrivit i forumet

Skrivet av Algustafa:

Jag har redan skrivit det i andra trådar men Series X är otroligt tyst jämfört med PS5 som låter som tröskverk när man spelar. Lägg därtill att den är kraftfullare, billigare och har quick resume så känns det svårt att begripa hyllandet av PS5 hårdvara.
Ja, PS5 har en fräsigare kontroll med alla funktioner - men det har man inte glädje av i alla spel för långt ifrån alla utvecklare verkar orka bry sig om det. Lite som med Switchens HD-rumble.

Nu vet jag inte hur du fick PS5an att låta som ett tröskverk, min lät då ingenting i stort sett när jag ägde den och då hade jag den delvis bredvid mig på skrivbordet. Vet att Bluray-läsaren lät lite när man installerade spelen men det var det enda, men det är ju inte enbart PS5an som har det problemet:) Men är medveten av att vissa har problem med fläkten.
Har väldigt svårt att tro att man märker av den lilla prestandaskillnaden mellan PS5 och Series X, speciellt med tanke på att XBox fall så lär de optimera mot last gen/series S också, däremot märker man av bristen av bra exklusiva titlar att spela.

Så kan det vara, men för mig som har lite större händer så blev det ett rejält lyft i ergonomi vs PS4. Det hör ändå till att i a f få en ny kontroller med en ny generation, kändes precis som föregångaren i Series S/X fall. Man kan ju tycka att de kunde bundla med första generationens elite-kontroller iaf.

Inte alls förvånande, har haft alla Xbox innan denna och har verkligen noll sug efter series X. De gimpade även sin egna exklusiva lineup kraftigt med potatis series S med last gen prestanda. På tal om exklusiva titlar så har de inget som lockar överhuvudtaget på den fronten. Sen att de inte ens bemöda sig att göra om handkontrollen nämnvärt kändes också B jämfört med Playstation, jag tycker det hör till med en ny generation och bör ingå i priset av konsolen.
Game pass har väl delvis dödat behovet av konsolen i sig, även om jag tycker det mesta där är skräpspel, drog en refund trots 10kr att testa under jul🤣

För min del så är valet enkelt,PC, PS5 och Switch.

Jag köper gärna spelet en gång till, riktigt grymt

jag skulle lätt kunna betala 10000kr för PS5 Pro om prestandan är bra, sen får ju gärna lagringsutrymmet vara lite större ur kartong

Vad kul, blir att se på bio som de tidigare filmerna

Har tydligen varit medlem på steam sedan 14 september 2003, vill minnas att det blev ett krav för att spela CS 1.6 efter ett tag...

Så de skippar den viktigaste banan vid release, känns ju inte jätteseriöst om de nu har tänkt konkurrera med Gran Turismo. Inte för att jag är förvånad med tanke på hur majoriteten av spelen är idag vid release, dvs långt från färdiga. Jag får nog helt enkelt vänta in kartan så man inte spelar sig trött på spelet innan

Annars relativt väntade system req./rec. specs

Zelda utan tvekan, relativt väntat då Zelda är "the shit" för mig, spelat serien sedan 8bit.
Mest förvånad att jag fick kämpa för att ta mig genom Diablo 4 storyn, är redan relativt trött på det spelet... Inväntar expansion för utveckling av storyn I guess..

Såg inte hela streamen, vart nämnde de om att de inte skulle bli några skjutvapen? Om så är fallet så tappar jag all hype, lite variation vill jag ha iaf, det som gjorde ettan så kul för min del.

Det verkar ju som de flesta kör på samma lösning och komponenter så det är inte så konstigt att problemen består.

Men jag måste haft tur då jag aldrig har råkat ut för detta, och då har man endå ägt alla Playstation och Xbox varianterna.. Switchen som jag köpte på releasedagen har även den varit felfri, både joycons och pro kontrollern. Inte ens Nintendo 64 kontrollern lyckades jag slita ut, har originalkontrollern som kom med konsollen som jag köpte 1997, med väldigt litet glapp.

Samma som de gjorde med Bullfrog och Westwood.

För min del spelar denna prishöjning ingen roll, köper inte drivor med spel, köper sådana jag vet kommer leverera.

@NuZ: Nej, jag har inte läst allt. Men gillar inte när folk kastar ur sig saker som inte stämmer, hade stenkoll på den biten då jag och ett par vänner tänkte köpa ett 2080Ti. Men avbokade efter 3 månader av väntan, då de var ständigt slut och ingen ÅF visste när de skulle få in korten.

Priset på 2080Ti-korterna har typ stått stilla sedan release, vilket direkt går mot dit påstående.
Snittpriset är gott som opåverkat på 2080Ti sedan release.

Vad som är dyrt att är upp till var och en att avgöra, men just nu är det direkt dumt skulle jag säga då nya kort står runt hörnet. Har svårt att se att de skulle vara billigare, däremot kanske man får lite mer prestanda per krona vilket inte var fallet med 2000 vs 1000-serien.

@NuZ:

Ja, 11-12 var begränsade. Ej de andra, de flesta låg mellan 13-15k utan nå begränsade reor för ett 2080TI.
Fortfarande inga 18k som du snackade om på komplett, dustin eller inet. Vet att ASUS STRIX osv var svindyrt men de fanns inte ens tillgängliga på releasedagen.

Men ta ett highend 2080Ti MSI trio X, de låg mellan 14,5-15k på release och några månader efter, men tillgången var horribel. Det är priset på det idag.

Skrivet av NuZ:

2080ti kostar 13.000kr nu. Låg runt 18.000kr när det släpptes. Så troligen kommer ett 3080ti kosta ungefär lika när man kan ta de summorna för en mobil t.ex.

Eller så kan vi hålla oss till sanningen.
ASUS DUAL korten och Gigabytes billigaste gick att få för 11-12k i begränsad mängd på komplett och Inet bland annat på releasedagen.

Snittpriset på ett 2080TI var runt 14k, de billigaste låg runt 13, med överstickare som 2080TI ASUS STRIX som kom lite senare med en prislapp på ca 16-17k. Trio X jag förbokade, som jag sedan avbokade efter 3 månaders väntan, hade då ett pris 14500kr, vilket det också kostar idag ungefär (14 799kr) på inet.

@loerk: Det kanske de har sagt? Justja, då kan man ju göra så som en lösning iaf
Äger inget PS4 och känns dumt att köpa ett nu när 5an är på g:)

Jag tycker detta ser väldigt intressant ut, någon som vet om de sagt något om PS5?

@pacc: Jag har aldrig varit med om att ett spel har sänkts med drygt 50% dagen efter release och jag har spelat sedan 8Bit och Commodore, speciellt med tanke på att de har ensamrätt på det digitalt.
Då får man gärna, för min del ha ett högre pris som Steam och sedan stå för det ett tag.
Varför du blandar in F2P övergången som många speltillverkare har gjort med vissa titlar, förstår jag inte. Oftast är det ett move att försöka få spelet att växa eller överleva, oftast det sistnämnda.

Nu handlar det ju om ett helt nytt spel, jag ser det som ett försök till lurendrejeri, att deras support luktar illa sedan är ju också ett problem. Förstår inte varför detta försök till hyllande av Epic, visst gör dom bra ska de ha cred, men det har de inte gjort enligt mina erfarenheter. Har haft mer problem med dom på 3månader än vad jag har haft med Steam och deras support sedan september 2003.

Hahaha, ja.. De kan ju låtsas iaf. Som jag och polarn fick kämpa för att få tillbaka på Snowrunner som de sänkte med 230kr andra dagen efter release.
Nej tack, magkänslan jag hade för Epic innan jag började använda launchern var rätt.

Ljudet, ljudet! Helt sjukt va grymt ljud
Ska bli riktigt intressant att se resultaten med denna motor!