Inlägg av Moriquende

Inlägg som Moriquende har skrivit i forumet

Bra recension.

Nu var det några år sen jag spela senast men då var det fortfarande (med mods) själva stridssytemet som gjorde att jag inte orkade ta mig igenom det. Något med det känns...ja dåligt helt enkelt. I övrigt ett av de bästa rollspelen jag lirat på år och dar, utan tvekan det bästa historiska.

Tycker personligen att de är konstigt hur spelkostnaderna inte har ökat markant genom alla åren. De har ju kostat typ lika många kronor även fast kronorna har haft annat värde. Så att spelpriserna har ökat har jag inget emot, känns naturligt. Däremot så behöver spelen få ta lite längre tid så att de faktiskt är klara när de släpps. Jag har inget emot "day 1 patches" för saker som sker från det att man går "gold" till release. Men ska ju inte vara absurda buggar som vilket QA team som helst hade hittat.

Önskar de kunde komma remaster (så som de gjorde för de två tidigaste titlarna) för alla C&C spelen.

Intressant att så många som kommenterat har noll koll.

Det är inte att sälja spelet igen, du får det "på köpet" om du har en wow prenumeration. Så du betalar inget extra och köper inte spelet/expansionen på nytt.

Sedan så finns det olika servrar för de olika expansionerna. Du har i dagsläget Vanilla/Classic servers och TBC servers. Med WOTLK så kommer en tredje sorts servrar. Alla servarna har ju kvar samma "regler" eller så som man förväntar sig av de versionerna med level caps osv.

Skrivet av Rhymst:

Det står i recensionen.
"Jag tror de flesta kan enas om att fps gör sig bäst med gnagare och tangentbord. Men saken är ju den att CP2077 är ett spektakulärt fps – och ett djupt rollspel. För mig och min fallenhet för quickhacks blev det snabbt skönare och mer självklart att spela med kontroll."

Ah tack! Hade missat det helt. Känns som kontroll blir de för mig. Speciellt då de är fordon involverade och de är nästan alltid bättre styrda med en kontroll än mus/tangentbord.

Så en sak jag inte riktigt lyckas hitta...spelades det med en kontroll kopplad till PC eller med tangentbord+mus? Vore intressant att se vad som faktiskt känns bäst.

Skrivet av Bennii:

Alla kanske inte vet att The Witcher är filmlicensspel. Sen tror jag nån skrivit en bok baserad på filmen också, men är inte helt säker hur allt hänger ihop.

https://www.imdb.com/title/tt0300657

P1caTpDqkoY

Alltså, det är så att böckerna kom först. De är skrivna av Andrzej Sapkowski, och spelen är baserade på böckerna. Inte på någon TV serie. Första boken kom 1992 på polska, filmen kom 2001 och tv serien 2002. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher

Skrivet av Ringo:

Att de inte nämner något i trailern om att den ska vara mer hållbar är för mig aningen mer alarmerande. Ökade features och tweaking av hur mycket motstånd det ska vara i spakarna låter snarare som ökad risk för slitage och snabbt sönderfall.

Jag har bytt 4st och min 5:e är trasig den med. De tål helt enkelt inte regelbundet och ihärdigt användande. Det har varit allt från knappar som lossnat till spakar som blivit lösa och fallit ner (på den ena var till o med batteriindikatorn defekt). Min nuvarande har jag lagat efter bästa förmåga och den duger till casualspelande i lugna och harmoniska spel. Glöm Rocket League eller fightingspel.

Om de hade sagt att den skulle vara mer tålig hade iofs varit ett erkännande att den nuvarande generationen hade varit undermålig vilket ju också är orimligt att utgå ifrån att de skulle gjort.

Håller iaf tummarna för att de gör rätt denna gång så kanske det kan bli ett köp när denna kommer ner mot 1300-1500kr. För det är trots allt den skönaste jävla kontrollen!

Bara en fråga, vad gör du med dina kontroller? Själv har jag en svart Elite och den håller hur bra som helst, har haft den i över ett år nu utan problem.

Skrivet av storm72:
Skrivet av Moriquende:

Tycker de gör ett extremt misstag. Gör det buy 2 play utan subs. Typ ESO.

Hur tänker du då?
ESO är F2P men man måste betala för uppstarten. Ett rent F2P spel bör få mer spelare.

Handlar om communityn man vill ha. Med att man köper spelet som ett vanligt spel och sen spelar hur mycket man vill så innebär det mindre bergränsningar. Ett F2P kan få mer spelare ja...en vecka eller två. Ett B2P är så mycket bättre. Då ESO INTE är ett rent F2P då man betalar som för ett vanligt spel men det är utan Sub.
Gissar dock att dem fastnat i F2P tänket...är personligen inget stort fan av det.

Vill dock påpeka att det fortfarande inte går att köpa på Steam. Så helt klara å nöjda är de nog inte.

Tycker de gör ett extremt misstag. Gör det buy 2 play utan subs. Typ ESO.

Act of Aggression

Saknas verkligen bra spel i den här genren just nu...

Helt sjukt. Är ju en enorm riskfaktor i den sortens stölder. Många som stjäl försöker ju minska sådana faktorer men det här är ju nästan tvärtom.

Hum blir lite nyfiken på det hela med antidepressiva. Gäller det även om man tar det när en Doktor/Psykolog har skrivit ut det till en..

Skrivet av PcKaffe:

Kanske det kanske. Det här lite actionarkeolog stuket bör fungera bra ihop med star wars och gamla sith gravar osv. KOTOR hade ju en del sådana bitar när man härjade runt i ruiner etc.

Helt klart! Även så sysslar man med liknanade grejer i SWTOR. (Som är ett helt okey spel att lira som "singleplayer" även fast det är ett MMO)

Skrivet av kebbe:

Kan nog göra sig på plattan, på telefonen var det ingen höjdare direkt. Samtidigt är de sena på bollen och det finns ett antal alternativ som gör samma sak bättre.

Nämn gärna dessa och en fråga, är dessa gratis?

Sedan så undrar jag varför det står Android i artikeln, eller ja i infon under den, då det endast är släppt till iOS just nu.

Skrivet av Blazing_Angel:

Längtar tills 2018 då man kan rösta bort denna kalle-anka-regering.

Vad gjorde den förra för att underlätta för dataspelsföretag eller dylikt? Hade de någon minister som besökte E3?

Skrivet av walter_iego:
Skrivet av coolhwip:

Den misogyna attityden på FZ genomsyrar tråden, vad annars... "Framtidsminister" är en forkortning, ta reda på fakta innan ni börjar gapa.

Själv tycker jag det är positivt eftersom det ger spelbranschen uppmärksamhet inom kretsar som vanligtvis inte har så mycket med spel att göra. Det visar även andra länder att Sveriges regering uppmärksammar den svenska spelbranschen.

Det har du faktiskt rätt i. Men tycker du inte det hade varit bättre med en person som känns representativ för branschen? Man skickar ju exempelvis inte en nunna till månen ...

Som vem då utav våra ministrar? Tycker det är en rätt så stor grej att vi har en minister som åker på E3. Visar även på seriositet ifrån regeringen när det kommer till synen på dataspel.

Skrivet av conthox:

Jag vill inte vara den som är den, eller jo föressten; hur många ministrar har vi egentligen? Det känns som vi har en för precis allt snart. "Framtidsminister"? Verkligen? Om dom har minst 50k i lön plus alla andra ersättningar och förmåner är det inte konstigt att skattepengarna försvinner...

Aja, kul att spelbranschen också uppmärksammas. Det omsätter ju ganska stora pengar och lär inte bli mindre framöver.

"Minister för strategi- och framtidsfrågor samt nordiskt samarbete" är hennes officiella titel, ofta förkortat Framtidsminsiter.

Ser okey ut i mina ögon. Tror dock de kör lite lugnt med grafiken just nu för att slippa få att folk klagar på att de har nergradderat den.

Fast på samma gång så blir jag lite nyfiken på vilken spelstil de kommer köra med. Samma som ifrån Skyrim/F3 å FNV eller mer som Farcry å senaste The Witcher. Kör de på det som de hade i sina senaste titlar så blir det genast mindre intressant tyvärr.