Inlägg av Jaes

Inlägg som Jaes har skrivit i forumet

1

Har lite svårt för färgpaletten. Lite väl kulörta färger.

Så de släpper en gratis kampanj i tre delar till sin editor. Vad generöst av dem...

Witcher 3-utvecklare tror inte på att sälja DLC

Just så!

Skrivet av mickestrang:

GTA V Mjölby ftw

Hear, hear!

Problemet är ju att det i längden inte blir frivilligt. Om det är tillåtet att teckna avtal som accepterar övertid på 80h/vecka eller mer så kommer det ju i längden inte bara vara de som vill jobba så mycket som tvingas göra det. Företagen kan ju då sätta det som norm och sålla bort alla som inte ställer upp på det. I förlängningen ger det ju ett ohälsosamt arbetsliv med en massa hälsoeffekter som sedan kostar samhället pengar. Skrämmande vilken naiv inställning vissa har till arbetslivet här. "Det är frivilligt" osv. Jag bara hoppas att det är 13-åringar som aldrig själva arbetat som säger så. Även om man brinner för sitt jobb så är det ingen som i längden mår bra av så mycket övertid.

Köpt och nerladdat! Nostalgi, nostalgi!

Okunskap, ständigt denna okunskap. Mycket gnäll på att transfereringarna i Sverige är så stora. Personligen tycker jag att det är bra att vi har våra socialförsäkringar så att sjuk och arbetslösa slipper leva på svält gränsen. Det är schyst mot dem som ofrivilligt drabbas, för de allra flesta vill arbeta (till skillnad mot vad många verklighetsfrånvända ignoranter här tycks tro). Dessutom är det bra för samhällsekonomin då det håller konsumtionen uppe vid lågkonjunktur. Att styra resurser till dem som har minst leder till mest konsumtion, då fattiga har en lägre sparkvot än rika.

Den allra största delen av transfereringarna är dock inte omfördelning människor emellan utan omfördelning över livscykeln. Den överlägset största posten under socialt skydd/transfereringar är pensioner. Personligen är jag glad över att vi inte låter folk över 65 svälta ihjäl.

Sen är det naturligtvis bättre att vi sköter detta tillsammans än förlitar oss på personligt sparande. De som inte har råd att spara till följd av strukturell arbetslöshet eller ofrivillig sjukdom etcetera lämnas helt utanför.

Välfärdsamhället bygger på idén att sprida risker över tid och över många personer. En idé som nationalekonomiskt är mycket tilltalande.

Slutligen tycker jag att Skatteverket har fel. Självklart bör Dreamhack anses vara ett kulturarrangemang.

Bara för att man inte får välja ras betyder det ju inte att man inte kan få välja Orgin, eller? Å andra sidan verkade det ju redan bestämt att man kom från Lothering, så jag vet inte.

Medieval II: Total War för bara 2,49 euro enda fram till 3:e januari. Köp om ni inte redan har!

1