Inlägg av Vicachu

Inlägg som Vicachu har skrivit i forumet

Skrivet av van Uber:

Victor, kul raljering och jag ser verkligen vart du vill komma med den, men för att försvara Per Strömbäck lite: spel och lek är båda väldigt svårdefinierade ord och har hängt ihop så länge som vi kan minnas. De har till viss grad varit accepterade sidor av samma mynt. Att separera dem nu kan vara beundransvärt och till och med önskvärt, men det hänger i så fall inte på en enskild talesman, det är något som vi kommer få kämpa hårt med i lång tid framöver.

Att se "lek" som något nedvärderande eller förminskande är också något jag vänder mig mot. Många kanske förknippar det med något som barn håller på med, men är något vi alla nyttjar genom våra liv i olika aspekter och är inte exklusivt för barndomen.

För mer om spel och lek se "Man, Play and Games" av Roger Caillois. Kanske det främsta försöket att definiera spel och lek i modern tid och ett exempel på hur svårt det är att separera de två.

För att ytterligare understryka hur komplicerad det kan bli med att sätta upp definitioner för nya företeelser behöver vi inte gå längre än att se hur den akademiska världen delat upp sig i Ludologer och Narratologer när det gäller spel.

Med det sagt så uppskattar jag ditt inlägg och jag håller med dig i din strävan för högre acceptans för mediet.

Jag har uppfattat det som att begreppet används i sammanhang där man vill bagatellisera tv-spel och spelande, för att ta avstånd ifrån eventuella moraliska och politiska ställningstaganden. Det tycker jag bara är bakåtsträvande.

Skrivet av devton:

Så en snabb fråga, du nämnde att GTA passar på konsol (trotts att du är PC man själv, +1 btw). Snabbt därpå säger du att GTA började på konsol? Jag har för mig att GTA 1 släpptes till PC först?

Skrivet av Paska:

Nä nu blir jag sådär gubbig igen.
Christer, GTA började INTE som ett konsolspel utan som ett PC-spel. Rätt ska vara rätt

Annars bra skit mina herrar.

Nu ska jag inte tala för Chrille egentligen, men mig veterligen släpptes väl det första GTA för PS1 och PC samtidigt? Jag spelade de första två på PlayStation, så mitt intryck är också att serien "hör hemma" som tv-spel. Men framförallt så fick ju GTA sitt stora, kommersiella mainstreamgenombrott med trean, som släpptes exklusivt för PS2 först.

Skrivet av stormense:
Skrivet av ShavedEwok:

Började kolla...

...3 minuter in så påbörjades buffringen från helvetet.

Gief YouTube-version plx.

SE

Lägger nu nästan ner detta att se film på FZ. Har ibland varit helt meningslöst. Vem sköter om sidan?
Fungerar i google+ fnasket Chrome men inte i Firefox. Fick motvilligt ladda ner och installera Chrome och gick inte miste om ett intressant avsnitt.

http://www.youtube.com/watch?v=ti0Fj0Slz8c

Skrivet av Harakiri:

OK .. älskar FZ men hatar er videoplayer , herregud den stannar , buffrar o sen ger den upp.
Det sämsta är att man ser aldrig hur mycket buffern är fylld heller så man kan inte kontra med att pausa tills man har en rejäl buffer.

Kasta ut skiten , lägg upp grejerna som nedladdningsbara filer eller typ vadsomhelst annat.

Som det har poängterats ovan så kan du rädda dig till Youtube om spelaren strular

http://www.youtube.com/watch?v=ti0Fj0Slz8c

Väldigt roligt att läsa alla positiva kommentarer, för övrigt! Det här avsnittet är gjort på lika delar kärlek och koffein

Jag är speciellt stolt över Thatgamecompany-reportaget!

Skrivet av Hannorden:
Skrivet av Zarree:

"Så de menar att den är versionen inte är i HD?"

Gta 5 körs väl i 720p högst på 360/ps3?

Uppskalat från 480p på Xbox 360 och från 360p från PS3

Vet inte vad ni svamlar om nu mina herrar, men GTA5 körs i 720p native, vilket motsvarar HD. Det är ju däremot inte full-HD

Skrivet av Loltron:

Skulle vilja veta hur ofta frameraten droppar under 30. Dom säger att vägbanan flimmrar, då undrar jag som konsument, hur ofta.

Det är absolut ingen katastrof - spelet håller sig oftast på drägliga 30

Hett tips till er som frågar varför betyget är en fyra av fem och vad mina plus och minus betyder: läs brödtexten!

Skrivet av sunka:
Skrivet av cute_ninja:

kommer inte kunna njuta av det alls om det svajar runt 30 fps och betydligt under i vissa delar =_= faaaaan

Spelet fps droppar inte, steady och låst på 30

Som jag skriver i recensionen så droppar den visst, även om spelet maximalt och optimalt rullar i 30 fps med v-sync.

Skrivet av deadlotus:

10/10 hos IGN http://www.ign.com/articles/2013/09/16/grand-theft-auto-v-rev..., IGN har bättre poäng sättning tycker jag än FZ. De borde även här ha en högra skala när de sätter poäng. Menar 4/5 är det 7-8? på en 1-10 skala.

Minus var
Stundtals tröttsam och plump satir
GTA-konventioner serien måste lämna bakom sig

Ganska löjligt att gnälla på det, alltså är han trött på att skjutande konstant som varit i alla andra GTA med, men det är ju lite det som är spelet, de folken köper spelet för haha, stora rån med massa skjuta.

Oj, det var verkligen inte alls vad jag menade - vilket framgår om man läser brödtexten och inte bara mina väldigt korthuggna plus och minus.

Jag älskar tung action, och GTA V har gott om den. Vad jag däremot menar är att dessa moment måste passa i spelets kontext och de situationer som uppstår i handlingen. När Franklin ger sig ut på en bakgata för att deala med ett par gängmedlemmar i spelets upptakt är det inte rimligt att han dödar tio pers utan att blinka. Det är något en van actionspelare gör utan att reflektera över det, men det skär sig mot karaktärens motiv och trovärdigheten för handlingen. Personligen så tappar jag då inlevelsen. Men det är kanske bara jag.

Som jag också skriver är rånen däremot riktigt underhållande. Även där blir det löjligt när man hinner avrätta stadens hela polisstyrka som om man var mitt i ett tredje världskrig, utan att egentligen dra någon vidare uppmärksamhet till sig och inte fortsatt vara efterlyst. Allt detta köper man ju för att spelet är kul och explosivt. Men det drabbar handlingen till det sämre.

Jag menar helt enkelt att actionmomenten är lite för urspårade och "over the top" för att kännas rimliga i handlingens kontext, det är vad man nuförtiden brukar kalla för ludonarrativ dissonans. Men skiter man blankt i handlingen så spelar ju inget av detta någon roll.

Skrivet av Remus:

Hade köpt det om man inte klarade ut det på 2 timmar????

Var fick du två timmar ifrån? Jag fick det till fem timmar

Skrivet av ZF:

http://fronttowardsgamer.com/wp-content/uploads/2012/11/Okami...

tror det är mer inspirerat av Okami än Journey. det senare hade mer annorlunda grafiskt stil och gick delvis i ganska skarpa färger.

"Might & Delight maskerar det först väl, men det blir efter en stund tydligt att den största inspirationskällan har varit Journey. Och sämre sådana kan man definitivt ha. Resan är i sig målet, och intrycken man får på vägen ska bära upplevelsen."

Som jag skrev i recensionen ovan är det inte Shelters grafiska prägel jag liknar med den i Journey utan upplägg, filosofi och budskap

Visuellt håller jag med dig, Okami är klart närmare. Men rent spelmässigt har Okami och Shelter ingenting gemensamt.

Skrivet av Qn1f3:

Detta skall inskaffas!

Hur var det nu med Wii U versionen? Innehöll den alla banor från Rayman Origins?

Jajamen, Origins-banorna inkluderades i huvudsak för Wii U-spelarnas skull, eftersom Rayman Origins inte finns på formatet, men alla versioner av spelet är ju konsekventa

Skrivet av motz:

"har Björnligan infiltrerat Joakims fort och har tagit hans tre brorsöner som gisslan"

Knattarna är väl ändå Kalles brorsöner?

Och farbror Joakim är egentligen inte farbror Joakim utan morbror Joakim. Det är tydligen en gammal felöversättning av "uncle". Tänk vad man lär sig när man börjar gräva i Kalle Anka-träsket.

20 år.

"Time flows like a river... and history repeats..."

Skrivet av Thunderhawk:

Koch Media especially reserve the right to remove or amend contents of the Super Dangerous Wad Wad edition

Vilket jävla luftslott!

Kul att klaga till kundservice - som enda kund i hela världen.

"Plastikkirurgi" - så fruktansvärt oklart vad det här innebär!

Menar de att man får gränslöst mycket plastikkirurgi? Ett årskort? Livstidsförbrukning i mån av fåfänga?

Så utan att ens ha spelat Brothers har du bestämt dig för inte bara vad du tycker, utan också underkänt våra åsikter? Jag ger upp.

Skrivet av kebbe:

de prioriterar inte fram en överpretentiös låtsas-indie med "originella" kontroller och en avdankad B-regissör i spetsen

Jag tolkar det som att du alltså har spelat igenom Brothers redan?

För övrigt har jag den bästa sortens insikt i dagligarbetet på FZ just nu, med tanke på att jag är redaktör på bygget.

Skrivet av kebbe:

Inga problem med rättigheter då?

Vadå rättigheter, han ÄR ju Kratos!