Inlägg av Mikklo

Inlägg som Mikklo har skrivit i forumet

1

Lemnis Gate taget! Tack så mycket Aesoprock!

Skrivet av A1200G:

Japp, känner väl till både Mac index och konceptet. Återigen, vad tycker du han borde få betalt?

PS Bara för att förtydliga så är fysiskt guld ingen valuta utan en naturtillgång (i det här fallet metallvara) precis som olja.

PS2 Bara så jag slipper skriva samma sak flera gånger så kan du göra samma prissättning för olja istället för fysiskt guld. För hans initiala tes var ju att han inte förstår hur man kan ha global prissättning. Märk väl både olja och fysiskt guld, globalt INTE geografiskt. 🙂

PS3 När jag ändå håller på så kan jag lika väl slutföra det också. 😁 Om du sätter geografiska priser så leder det oundviklingen till ARBITRAGE. Dvs köp där det är billigare och sälj där det är dyrare. Pocket the difference. Easy peasy. Det som händer naturligt i en fri marknad är att det skapas ett EQUILIBRIUM Price (jämvikt). Vilket är PRECIS vad Valve försöker förhindra.
🌜😴

(Vill bara påpeka att jag inte är samma person som du svarade på först.)
Jag anser att denna fråga är krångligare än vad du och vissa andra får det att låta som. Tycker till exempel att olja och guld ska ha globala priser som du säger. Däremot tror jag att exempelvis nybakat bröd kommer ha väldigt geografiska priser, detta då det inte riktigt går att skapa en global marknad för nybakat bröd på samma sätt som för till exempel guld.
Jag anser att på dagens "nyckelbaserade" spelmarknaden är ganska svåranalyserad men jag har ändå svårt att inte föredra geografiska priser på exempelvis Steam i kombination med att försöka stoppa köp av utländska Steamnycklar för att hindra arbitrage.

Skrivet av A1200G:

1 uns (31.1 gram) fysiskt guld (99.99) kostar just nu 1871 US $. Eller 15627 SEK. Eller 1546 €. Eller 140497 MZN (Mozambican Metical).

Dvs samma pris oavsett var på jorden man befinner sig. Ponera att en guldgrävare i Mozambic gräver fram 1 uns fysiskt guld (99.99). Istället för att få 140497 MZN (motsvarande 1871 US $ = 15627 SEK = 1546 €) så ska han få vad? 14049 MZN dvs 10 gånger mindre? Because what, geografiskt baserad prissättning?

Problemet är inte vad människor inte vet utan problemet är saker och ting som de är helt säkra på stämmer.

Har du hört talas om köpkraftsparitet? Det är ett mått på den absoluta köpkraften mellan valutor. Ett exempel på detta är något som kallas big mac index som kan vara intressant att läsa om. För att relatera det till ditt exmepel: Guldgrävaren från Mozambic kommer kunna köpa fler Big Macs i Mozambic än vad en amerikansk guldgrävare skulle kunna köpa i USA, trots att de båda skulle sälja sitt guld på den gemensamma marknaden till det pris du tagit fram.

Phoenix Point har äntligen släppts till Xbox Game Pass PC.

Källa: Jag spelar det nu + https://www.trueachievements.com/n40195/phoenix-point-achieve...
#nyhetstips

Edit: Länken innehåller även en lista på alla achievements, kan alltså innehålla spoilers!

Skrivet av Dahlis87:

Om det försvinner från Steam, så hoppas jag till gudarna att Epic fixar Gnu/Linux support, för Rocket League har Gnu/Linux support. Snacka om förstöra för den communityn om det försvinner från Steam.

Är också Linuxanvändare, Ubuntu närmare bestämt, och relativt nyligen har inofficiellt stöd för Epic Games Store till Linux släppts, se länk. Förövrigt tror jag inte communityn kommer påverkas då alla som redan har Rocket League fortfarande kommer kunna spela det via Steam, förutsatt att jag inte missförstår något grovt.

https://itsfoss.com/epic-games-lutris-linux/

Dark Souls
XCOM 2
Shadow Tactics Blades of the Shogun (eller kanske Desperados: Wanted Dead or Alive, ST skulle kunna ses som en spirituel uppföljare)
Command & Conquer: Generals
This War of Mine

Det svenskutvecklade ubåtsliret Wolfpack har fått ett early access datum, satt till fredag nästa vecka 15/3.
https://store.steampowered.com/app/490920/Wolfpack/
FZ skrev om deras crowdfunding-kampanj till spelet HMS Marulken, och Wolfpack är resultatet av kampanjen.

1