Inlägg av Rissan

Inlägg som Rissan har skrivit i forumet

Skrivet av Greger:
Skrivet av Rissan:

En fundering. Om man anmäler någon, finns anmälan kvar i "systemet" även om personen inte blir dömd?

Ja det skulle jag tro, det är nog ingenting som är tillgängligt för gemene man men alla anmälningar lär väl bokföras?

Ja det tycker man ju att dom borde sparas. Och det gör som säkert.

Och då kan det ju vara bra att anmäla även om man är osäker på utgången för det kan ju kanske hjälpa polisen och andra offer i framtiden att sätta dit idioterna.

En fundering. Om man anmäler någon, finns anmälan kvar i "systemet" även om personen inte blir dömd?

Portion: Lite drygt kanske det blev, men det blir lätt så när jag läser nåt som, i min mening, dryper av attityden "jag är en machoman, alla som attackerar min "heder" åker på en smäll".

Att våld ibland kan vara den bästa lösningen håller jag inte med om, men det blir den utvägen många tar när man inte tänker efter ordentligt. Kanske för att ens "heder" gör folk så blinda för konsekvenserna.

Intressant signatur du har förresten.....

Skrivet av Portion:

Förlåt det här kanske kommer låta väldigt idiotiskt och otrevligt..

You said it.

Skrivet av Portion:

Jag hade personligen hoppat på skinskallen, och hoppas att jag i alla fall kan knäcka näsbenet på han och lämna några ärr som han kan påminnas om oavsett om hans gäng hulliganer var fler äldre och större än mig själv och mitt umgänge. plus så hade nog gänget blivit en aningen överaskade att ni vågade stå emot deras hot, något som kan chocka ordenligt när man är stor och kaxig.. verkligheten brukar hinna ikapp idioterna då

Det är lätt att sitta framför datorn och haspla ur sig sånna påståenden, en helt annan i verkligheten.

Skrivet av Portion:

i slutändan om ni hade gjort hade ni kanske endå blivit misshandlade hamnat på sjukan och till och med rånade. men i mina ögon hade det varit värt det, för då kan man leva med sin heder i behåll och veta att man stått emot en idiot och inte gett sig, plus så är halmstad en väldigt liten stad och polisen hade garranterat hittat gärningsmännen och ni hade säkerligen fått tillbaks allt ni förlorat plus att gärningsmännen får stå för sina brottt..

Så i dina ögon är det bättre att bli rånad och misshandlad så man hamnar på sjukhuset än att t.ex ge dom pengarna, undvika sjukhuset, och sedan gå till polisen för att få idioterna arresterade och få tillbaka pengarna? För man gör det ju med "hedern i behåll"?

Personligen tycker jag inte att man förlorar hedern på nåt sett när man blir rånad, men det är ju jag det.

Skrivet av Portion:

Tyvär så gav din kompis 1000kr till skinskallen friviligt.. han blev ju inte direkt rånad, och det kommer vara svårt att bevisa för polisen att han blev hotad så det finns inte mycket du kan göra via den lagliga vägen.....

Frivilligt? Varför skulle han ge killen 1000 spänn frivilligt, för mig låter det som polisen inte skulle ha några problem med det här fallet.

Skrivet av Portion:

Mitt råd är att leta upp idioten och faktiskt ta hämnd.. men ni kanske inte är sådana personer som mig själv, så allt jag kan säga är att det är synd att det finns såna här människor, men dem finns överallt, man måste stå upp för sig själv och inte låta såna här idioter ta ens heder, för dem kommer aldrig försvinna

Yeah baby, fuck them up!

Ne seriöst det där låter som ett otroligt korkat förslag. Måste säga att det är nästintill patetiskt att snacka om "heder" på det där viset.

Personer som du som verkar se hämdreaktioner (med våld) som enda lösningen är en del av problemet, våld föder våld. Kedjan måste brytas.

Vad är det för lättviktare som måste hälla i sig massa koffein för att vara vaken några dygn

Oh for fucks sake.

Seriöst?

Anmäld.

Skrivet av Drunken_monkey_boxer:

Historien tog just en ännu större absurd vändning.

"Svenskan dödade sin räddare
En av de svenska tvillingsystrarna dömdes för dråp. Stack ihjäl 54-årig man efter dramat på en engelsk motorväg. "

Och bara 5 år i fängelse pga "sinnesförvirring" blev det tydligen.

Skrivet av båtsman:
Skrivet av Hizzi:

Det mest svenska är ju ordet lagom,
finns väl ingen motsvarighet till det nånstans ?

Det är en myt att det bara finns i Sverige. Finns i andra språk också, till exempel norskan om jag inte minns fel.

Finns väl liknande ord (t.ex norskans 'passelig') men inget som fångar innebörden helt och hållet.

Edit:
http://en.wikipedia.org/wiki/Lagom
http://sv.wikipedia.org/wiki/Lagom

Enligt svenska wiki så används ordet 'lagom' även i Norge.

me smells something fishy in the garden.....

Blanda Sweet chili och creme fraiche, funkar till mycket, speciellt till stekt lövbiff och färskpotatis

Skrivet av bjosarn:
Skrivet av Rissan:

Det betyder inte att alla har sett dom.

Nej. Det betyder att de är gamla och inte speciellt roliga. Precis det jag skrev.

Men vad är relevansen med att säga att dom är gamla? Det har ingenting med kvalitèn att göra, så det känns (alltid) som en totalt onödig kommentar som inte tillför något. Verkar oftast handla om att postaren vill (på nåt konstigt sett) meddela om att HAN faktiskt sett den förrut och att det på något vis skulle vara "coolt". Eller?

Skrivet av bjosarn:

Gamla och.......

Det betyder inte att alla har sett dom.

Skrivet av m0rfar:

Det handlar nog bara om PR. Rosa bandet är en internationell företeelse, något liknande för blå bandet finns inte internationellt vad jag förstår. Jag tror också det har nåt att göra med att dels så skäms män för att prata om prostata-cancer, dels har det fram tills inte så länge sedan varit svårt att påvisa prostata-cancer på ett tidigt stadium och därför varit svårt att bota (eller försöka bota, alltså svårt att forska på).

Det är ju precis därfär som det måste läggas minst lika mycket media uppmärksamhet på prostata cancer som på bröst cancer, så att mer män vågar prata om det samt att dra in pengar så att man kan forska och ta fram metoder så att man kan upptäcka och bota/behandla sjukdomen tidigare.

Skrivet av Fraizer:

Den här diskussionen är såå 2007. Mustaschkampen går väl också varje år? Och såvitt jag vet så är det manliga motsvarigheten till Rosa Bandet kampanjen och syns mycket i media också?

Stämmer, men Mustaschkampen tror jag inte får i närheten av lika mycket press som Rosa bandet får.

Dessutom så märker man ju av Rosa bandet kampanjen rejält när man t.ex går i butiker och köpcentrum, Mustaschkampen not so much.

Vart laddar man hem den?

Verkar intressant, får ta och titta igenom lite senare

Finns databasen på nätet?

Motivationen för fredspriset år 2009.

Förhastat är nog nyckelordet.

Laglig, genomtänkt graffiti kan vara riktigt snyggt. Men diverse muppar som som sprejar linjer och "tags" på bänkar, fönster, random väggar etc som sedan måste tvättas bort för dyra pengar gör mig bara förbannad.

Så det kan vara både klotter och konst, beroende på sammanhanget.

Det har väl ganska mycket att göra med hur mycket kraft man utsätter flaggan för när dom placerar den. I mythbusters videon vrider han rätt mycket på den (under vakuum) och i apollo 15 videon vrider astronauten lite på den för att posera den framför kamera.