Inlägg av Incal

Inlägg som Incal har skrivit i forumet

Jag är inte lika insatt i Star Citizens utveckling som många av er andra, men för mig verkar det vara väldigt många "fluffiga" och onödiga tekniska funktioner de har i Star Citizen utan att själva kärnan av spelet funkar än. Varför lägger man så mycket tid på att utveckla vissa funktioner i spelet som är tekniskt svåra att implementera och ger ganska liten effekt på det stora hela? Vore det inte vettigare att få klar grunden ("must have"-funktioner) så att det är spelbart och sen lägga krut på finpolering och sånt som bara är "nice to have"? Kan nån som är insatt och följer utvecklingen mer noga förklara hur utvecklingsteamet resonerar?

@emilakered: Du menar "spenderas".

Skrivet av cb99:

Men faktum kvarstår att +25.000.000 miljoner PC! spelare och så här långt någon miljon konsol spelare tyckte PUBG var intressant nog för att lägga sina pengar på en EA titel.
-cb99

Så 25 biljoner PC-spelare? Jag är riktigt förvånad. Hur räknade du ut det?
Tips: Du behöver inte signera dina inlägg på slutet. Det framgår tydligt vem som skrivit respektive inlägg ändå.

Skrivet av sitman:

@kanshira: du förstår att det är marknadsstrategiska beslut som gör att företag är early adopters? det låter som du inte vet vad du pratar om.

Och du använder uttrycket "early adopters" om företag när det vanligtvis är kunder man talar om och i synnerhet i sammanhanget som kanshira använde. Early adopters finansierar utvecklingen genom att köpa produkter som är i ett rudimentärt stadie men använder teknik som har högre POTENTIAL att skapa högre kundvärde än föregående teknik. Detta är grundläggande kunskap när det gäller S-kurvor och teknikskiften, diffusion of innovation och Värdemodellen.

Det låter som du inte vet vad du pratar om.

Skrivet av kanshira:

Vr är lite som med flygande bilar. Man har trott att det är på gång i över 35 år och sen stressas det fram utan att hela tekniken ens är klar för att få "early adopters" att finansiera och agera försökskaniner. Kan tänka mig att man kan framtvinga en flygande bil i dagens läge också men den skulle ju garanterat inte vara teknikmässigt fulländad. Nä. Vänta tills tiden är mogen istället. Låt vr och flygande bilar vara kvar i filmer så som blade runner och femte elementet istället där de hör hemma. Vi behöver inte framtvinga och stressa fram teknik som inte är mogen. Håll det på conceptnivå och visa upp det på olika teknikmässor till de som är intresserade. Piiiip.... (drop the mic)

Problemet med flygande bilar har avhandlats tidigare. Även om vi löser en av de stora utmaningarna som är energiförbrukningen kvarstår problemet med att ett tekniskt haveri kan få katastrofala konsekvenser när bilen faller från himlen istället för att lugnt kunna stanna vid en vägkant.

Skrivet av zumo:

Plus det faktum att 1490:- inte är så mycket för de hundratals timmar underhållning du kommer tjäna via konsolen :D!
Jämför en biobiljett på 130:- för 90 min bio det är typ 1,3-1,5 kr i minuten. Medans 1490 / 200 timmar = 7,45 :- per timme (Lägger det lagom) Det innenbär många timmars underhållning xD. Nu gjorde jag ba väldigt snabb huvudräkning och jämförelsemetoden är väl inte bombsäkert rättvis men poängen är densamma.

Det stör mig att vi Svenskar får betala mer än övriga världen såklart, men 1500 spänn är inte mycket som engångsavgift för ett vanligt hushåll med en genomsnittlig inkomst För att jämföra köper jag 1-2 spel i veckan under hela Oktober och November stort sett då releaserna ligger tätt.

Hade det inte varit en aning klyftigare att använda samma enhet när du ska jämföra två saker? Antingen får du väl välja [kr/min] eller [kr/h], inte blanda. Din slutsats "det innenbär många timmars underhållning" (jag tror du menade "innebär") är som tagen ur luften. Vad har det med kostnaden per underhållningstimme att göra?

"jämförelsemetoden är väl inte bombsäkert rättvis" <-- Precis, jag skulle bli förvånad om inte hela Sverige är eniga i detta.
"men poängen är densamma." <-- Nej.

För övrigt förstår jag inte vad du menar med att man kan "tjäna" hundratals timmar underhållning. Förklara gärna.

Skrivet av Parabellum87:

Tveksam? För 100 spänn får du ett x antal timmar + Några asgarv. Låter bra i mina öron.

Det enda asgarvet kommer från han som lyckades lura till sig rollen som animatör utan att ha några kvalifikationer alls.

assymetriskt -> asymmetriskt

Nya sidan är inte ok. Layouten på sidan har nån bugg, åtminstone på Safari 8.0.8 på Mac. Det som är i "headern" hamnar som en lång kolumn, därefter sker en brytning och det som finns i högerkolumnen läggs som en egen kolumn på vänsterkanten, därefter en ny brytning och huvudinnehållet läggs in med 100% av sidbredden.

Och på iPhone är det generellt svårläst jämfört med tidigare.

Men det är ju en stationär konsol. Varför göra den mindre? Är det någon som har så stor utrymmesbrist i sin TV-bänk att dom gläds av denna nyhet?

Skrivet av brandter:
Skrivet av Pjotor:

Hade varit mycket roligare spelupplevelse om de hade tiltat skärmen 90 grader och gett spelaren mer kontroller än en jäkla hoppknapp. Jag tröttnade rekordsnabbt.

Testade det på iPhone i ungefär 4 banor och min reaktion var ungefär "Ok, så det är hela spelet fast i 100 banor till? No thank you."

Spelet har bara 24 banor.

Skrivet av Bojkott:

Fanns det inte statistik från FBI som backade upp hans påstående? När det är kontroversiellt att uttala sig om officiell statistik från en polismyndighet så har världen spårat ur totalt.

Länk till statistiken tack.

Skrivet av VeZZLaN88:

Man kan bara avundas grabbarna på Hello Games att man kämpar på starkt trots all kritiken.
Go Hello Games!

Man skulle nästan kunna tro att dom får betalt för att gå till jobbet och fortsätta arbeta med spelet. Vilka hjältar...

Skrivet av MyInsanity:

Spelar ingen roll, det är svåra fps drops på Switchen också, trots Patchen.. Som sagt nostalgifeber som gör att recensenter glorifierar och blundar för det dom inte vill se och ger spelet full pott endå. Att vapen går sönder efter ett par fighter är otroligt irriterande emellanåt.. Jaja, vissa kommer undan med mycket på nostalgi medans andra nyare spelutvecklare får ta sitt kast...

Stå sitt kast, menar du.

Kommer dom tävla i någon e-sport i Mästarnas Mästare? I så fall finns det hopp för SVT.

Skrivet av FuzioN:

detta är ju så amatörmässigt och illa att jag förstår inte hur dom lyckats missa en sådan simpel sak under produktionen.

Du menar under produktutvecklingen.
Produktion sker efter att produkten är utvecklad. Det är två olika faser.

Skrivet av anon_1418:
Skrivet av Nioreh:

Är det nåt nytt storspel på gång övehuvudtaget inom det närmaste halvåret? Halva den där listan är ju portade mobilspel eller emulerade neo-geo spel från 90-talet.

Håller med fullständigt. Alltså vilken jäkla skitlista till releasen.
Zelda hade dessutom planerats att släppa till Wii U oavsett.

Personligen så skulle jag vilja se ett nytt Killer Instrinct och Metriod.

Nintendos beslut numera på vissa saker förvirrar overhört
De kan lika gärna storsatsa på att bara släppa nyreleaser av retromaskiner framöver, och kanske tillräckligt antal tillverkare så att folk som har förbeställt får sina.

För mig så är inte ett köp av Nintendo Switch motverande nog för en speltitel, då kan jag lika gärna köpa en beg Wii U och köra Zelda där.

Det blir kanske ett köp senare när man vet vad det är för speltitlar som faktiskt är värda att köpa.

Precis som jag resonerat och vad jag gjorde. Köpte en Wii U förra månaden som jag tänkt lira Zelda på. Främst för att Wii U i alla fall har ett tiotal bra titlar ytterligare (för mig som aldrig haft en Wii U). Har köpt Donkey Kong Tropical Freeze, Super Mario Bros U (+ Luigi), Super Mario 3D World, Mario Party 10, Mario Kart U och Yoshi's Wooly World.

Skrivet av waeress:
Skrivet av SWEBarb:

nä nintendos priser kan dom behålla, just nu kan man köpa en ps4 slim under 48 timmar för 1990kr in your face nintendo

Preferenser. 1990 för en PS4 är inte värt för mig eftersom jag inte är ett dugg intresserad av den. Skulle inte spela roll om den kostade under 1000.
Har dock inte några problem med Nintendos priser då dom erbjuder vad jag är intresserad av.

Om du får en PS4 för 275kr då? Då skulle det väl ändå vara intressant?!

Skrivet av Gaara:
Skrivet av kebbe:
Skrivet av Gaara:

WiiU till lågpris+ nya Zelda låter som en bra deal:D

Dessvärre brukar väl Nintendo-produkter sällan till aldrig reas ut.

Tog en titt nu och det verkar inte finnas några WiiU maskiner att hitta överhuvudtaget...

Jag köpte ett Wii U förra veckan på en Gameshop-butik. Jag ringde butiken direkt och frågade om dom hade något på lager. Det hade dom.
3000kr för helt nytt Wii U + Mario Kart 8.
2200kr för ett begagnat Wii U utan spel.
Garantin är 2-3 år vill jag minnas, både på nytt och begagnat Wii U.

Finns annars många på Blocket om du vill köpa därifrån.

Härligt att det även kommer till konsol!