Inlägg av TheConsul

Inlägg som TheConsul har skrivit i forumet

Skrivet av Kalliban:

Smaken är som baken antar jag, enligt mig är det snarare "fail" att ha inbyggt batteri som inte går att byta själv utan att garantin spricker Jag föredrar helt klart att ha vanliga laddningsbara batterier. Om de tar slut när man spelar kan man antingen bara snabbt byta dem mot nya och lägga de tomma i laddaren (så jag oftast gör) och då fortsätta spela trådlöst direkt, alternativt trycka i en sladd i kontrollen och fortsätta spela direkt precis som med en dualsense. Med min dualsense måste jag dock spela med sladd när batteriet dör vilket är sjukt irriterande när man sitter en bit från TVn i vardagsrummet.

Går att använda vanlig mobilladdare till dualsense.

Skrivet av Molotov:

Ja kanske lite mer krångligt men jag vill påstå att konsoler idag är betydligt "krångligare" än förr.
Sen det här föräldrar argumentet att köpa konsol till sina barn, ja det är vad jag kallar för ipad föräldrarna
Det är faktiskt ganska vanligt att man köper speldatorer till sina barn, mer vanligt än vad folk verkar tro här.
Många som kör konsol är "trötta vuxna" som inte "orkar" hålla på med datorer

Jag har aldrig sagt att är vanligt eller ej med speldatorer till barn etc, du kör in på ett sidospår. Jag jämnförde bara PC med konsol gällande mitt exempel kring någon som ej är insatt i spelande/pc-miljö. HELT klart enklare med konsol.

Sedan som ovan skrev, krångligt kanske är fel ord att använda. Tror detta dock försvinner mer och mer iom att alla som växer upp nu använder datorer dagligen i skolor, men ta en 80-talist som fått knodd och aldrig varit intresserad i sitt liv. Vågar man trycka på installera? Vad är en drivrutin? Vad är steam? Jag köpte ett spel på medimarkt men fick ingen skiva? etc

Sedan är det nästan lite komiskt för jag brukar beskriva mig med att jag faktiskt inte orkar hålla på med datorer när jag snackar valet mellan pc/konsol. Och ja, jag inser att jag aldrig kommer bli lika bra på fps igen, dock har man efter x antal år blivit duglig med kontroll. Vill mina barn framöver ha en pc att spela på så är det inget bekymmer, de är dock nöjda med ps4/5 än så länge, tack och lov. (vi har ingen pc)

Skrivet av Molotov:

Tänkte mer det står klart och tydligt i nyheten att det inte är ett fristående "demo spel" utan man kör via unreal engines marknadsplats.

Så krångligare än starta ett spel på en konsol? ja kanske det
PC Generellt är som en konsol annars idag när det gäller spel så jag brukar motargumentera "felaktigheter" så det inte skrämmer iväg potentiella "nya användare"

Fast det är absolut inte felaktigt att påstå att PC är lite mer krångligt än konsol. Ta ett steg tillbaka och tänk kring drivrutiner etc, är ju betydligt enklare för en ej insatt förälder att köpa en konsol till sitt spelintresserade barn än en pc och komma igång med spelandet. Har spelat hela livet på pc fram till jag gick över till konsol vid ps4 generationen. Däremot har man mer möjligheter på PC helt klart inom det flesta delarna av spelandet.

On Topic så testade jag denna på ps5 och var väl ett hyfsat techdemo, intressant i 10 minuter kanske.

Ruskigt svårt att bara välja ett alternativ, fick faktiskt fundera och att beroende på dagsformen hade jag svarat annorlunda imorgon.

Att tro detta är någon generationsgrej och gissa fram teroier varför 90-00 talisterna fuskar är lite lustigt att läsa.

Inom i stort sett allt man kan tävla om där pengar är inblandat har det fuskats i hur länge som helst. Har svårt att tänka på en enda idrottsgren där det inte framkommit något. (Gäller nog de flesta aspekter i samhället där det går att tjäna den allsmäktige guden PENGAR.)

Tråkigt men oundvikligt?

Skrivet av Gustav Höglund:

Längesedan nu och skiter ärligt talat i ordningen.

Det viktiga är proportionerna mjölk/pulver, där vissa (galningar) verkar vara ute efter en flytande chokladkaka snarare än en mjölkdryck.

En skopa räcker, ljus O'boy for life.

+1

Skrivet av lerb:

Du kan ha rätt, det jag minns är att i en scen så såg man siluetten av en varg/hund genom ett staket i plast eller liknande. Sen var den inne i huset vid något tillfälle med och såg sjukt läbbig ut, åtminstone för en liten grabb som jag!

Kan det vara det avsnittet du pratar om tror du?

Japp, låter som det. Var exakt samma reaktion här

Skrivet av lerb:

Jag har också börjat kolla Arkiv X från början! Är i slutet av säsong 2, och ser man förbi det faktum att det är en gammal serie (märks ju på effekter osv) så gillar jag det skarpt.

Jag har aldrig sett serien innan förutom något avsnitt som liten som skrämde skiten ur mig, har fortfarande minnesbilder i hjärnan likt ett ärr!

Garanterat varulvsavsnittet (?), höll på skita på mig själv.

Skrivet av Kaffeglass:

Hej!
Vår dotter,10, vill gärna ha en annan tjej att spela med.
Hon och hennes bror loggar just nu in på samma PSkonto, som dock mest nyttjas av brorsan, men vi tänkte fixa henne ett eget konto.
Kan återkomma så fort vi fixat klart!

Glöm inte bort att göra henne minst... uhm 13? år gammal för att kunna spela Fortnite. (Lite osäker på just ålder, men 10 är för lågt).

Edit, dottern tyckte det lät kul, skickade ett pm

Skrivet av noreason:

Ingen vågar säga något negativt i sånna här situationer

Äsch varför säga något negativt, vi kan väl låta de som gillar dessa spel njuta av vad som verkar vara ett bra spel.

(Är själv inte speciellt taggad på spel som dessa)

Skrivet av Sisyr:

Det finns ju värre, men har man svårt för det fetmarkerade är det en film att skippa, ja. Även om man inte ens ser filmen så är det en produktion värd att läsa om dock... Värt att notera att flertalet djur i filmen dödas på riktigt också.

Om djur dödas på riktigt i filmen så tycker jag man ska skippa se den.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Ja jag har ju barn också och det är perfekt med Game Pass för dem, finnas alltid något för dem och spela. Men även att de provar på spel de annars aldrig skulle ha provat på annars är bra. Min dotter hittade Slime Rancher och blev helt besatt av det, ett spel jag ALDRIG hade köpt åt henne för jag visste inte ens vad det var.

Vilket ålderspann? har sneglat på det spelet till min dotter men osäker på om det är något att ha? Min mini-klon är 10.

Skrivet av Lauchen:

Sjukt coolt men 50 kr i timmen är inte billigt. Undrar vad det är för utrustning dom har. Kommer i alla fall gå dit och kolla vid tillfälle.

Är väl inte så farligt ändå kan jag tycka. 4 timmar för 200kr är väl ok?

Skrivet av Anton Q:

Spela som en annan karaktär?
Spela prequel story?
Spelet utspelar sig i nån braindance alternate universe?
Nån superhacker jånkar till V och implanterar hen i nån i stil med Silverhand?

Drar en spontanpitch:
DLC't utspelar sig under perioden V och Jackie gör sina första grejjer osv osv - den biten som snabbspolas i början av spelet efter vilket vad jag förstod vill jag minnas att det gått typ nått år.

- redacted
Grundspelet funkar ju inte ordentligt än , äns

Nice spoiler

Skrivet av Aletheides:

Håller inte med dig här. Amazon grundaren påstod tidigt att detta var serien som skulle bli bättre än Game of Thrones. Men med detta genomförande så kommer det inte vara i närheten.

Game of thrones har till att börja med en värld där magin är död men sakta håller på väckas till liv igen. De första avsnitten har även med en hel del världsbeskrivning. Så tittare som kanske inte är super fans av action fantasy kan lyftas in i världen utan att känna sig överväldigade. Sedan introduceras de mer fantasy doftande segmenten mer och mer under tiden.

Wheel of Time har även den serien en hel del världsbeskrivning och världsförankring i den första boken för att förankra läsaren. Mycket av detta levereras redan innan de lämnar Emonds Field i Two Rivers. Thom Merrillin introduceras även i boken direkt i Emonds Field. Perrin är inte gift. Innan läsaren når Shaddar logoth så har man en väldigt bra känsla för värld och karaktärer. De skippar i princip allt detta i TVserien. Istället kastas tittaren in i vad som nästan kan beskrivas som high fantasy med magi och svärd med action scener från början utan förankring. Är man inte försiktigt så kommer de mer kännas som en robin hood teen film än något vuxna skall se på. Det kommer inte riktigt locka de stora massorna då serien även inte har de moraliskt mörka som Game of Thrones kör in.

FAST med tanke på vilken succe LOTR har varit så känns detta ändå lite tillbakadraget även om det är en serie. Men vi får ser hur stor eller liten framgång denna serie får, hoppas själv tillräckligt för att de skall slutföra den. Vilket i sin tur kommer öppna upp för fler adaptioner säkerligen.

Sedan om vi ska vara ärliga är inte böckerna relativt teen-vänliga speciellt jämnfört med GoT? Lite äpplen och päron. GARANTERAR (inte men ändå) att du började säkert läsa dem i tonåren på samma sätt som jag.

Skrivet av Iceman88:

Kommer inte på personligen på något som de har ändrat som ändrar storyn längre fram. Endel saker händer ju inte i samma ordning som i böckerna men, det tycker jag är vettigt.

Skulle de ha följt första boken till punkt och mening, så skulle det ha blivit otroligt tråkigt och rörigt. Sen en del saker de har ändrat har ju att göra med att det inte går att göra på film. Så det blir vettigt. (Inre monologer Som prakt exempel)

Jag håller med dig. Av all dialog i böckerna så består väl säkert minst 50-60% av intern monolog som ofta är den förklarande biten till olika val de gör. Jag tycker att det känns lite kul att de får ta sig friheter, blir något bekant men ändå en ny fräsh tolkning. Tycker serien känns rikitigt lovande.

Bästa än så länge: Knappt några ryck i flätorna och slätning av kjolarna!

Skrivet av Ruffles:

Varje gång jag besöker en kollega eller någon jag inte umgås jättemycket med, typ en förälder till sonens kompis, slås jag alltid av samma sak: folk har inga böcker längre. Alltså, inte en enda. Inga DVD-filmer heller, förstås. Mitt hem känns som ett museum i jämförelse med hur de flesta verkar ha det hemma numera.

Förut var alla böcker och filmer framme, nu huserar de i olika kartonger i källaren. Blir mest ljudbok och någon streamingtjänster för egen del nu för tiden. Skänkte bort ca 200 dvdfilmer för något år sedan men ändå mycket kvar.

Jag har en rätt färsk LG OLED 55" B1 till mitt PS5, fungerar riktigt fint, men så pass ny att jag vill inte säga bu eller bä kring ev inbränningar.

Min gamla plasma hade fina inbränningar och det spelade mig faktiskt ingen större roll då den endast användes till spel.

Finns lite snack i dessa trådar också:
https://www.fz.se/forum/trad/445878-gaming-tv
https://www.fz.se/forum/trad/443805-vilken-tv-till-ps5

Skrivet av Freakon:

Xbox med den mindre handkontrollen tillsammans med Halo var ren magi. Kändes som ett stort steg in i framtiden. 720p och Xbox Live.

Bäst var MS dock i samband med uppföljaren. 360 satte allt på plats under lekfulla former. Det kändes så himla tv-speligt, på bästa möjliga sätt.

Xbox One vill jag inte ens nämna.

Nuvarande generation är grym med massa fina funktioner som Sony måste kopiera. Att köpa en ny Xbox är bara en tidsfråga.

Grattis MS och all lycka inför framtiden, ni kan om ni vill och känslan är att ni vill!

Nu har jag missat något vilka funktioner är det som är nya och bra som ps saknar?

I övrigt minns jag första xboxet som en riktigt fin och bra maskin. Enda som hände där var att hunden tuggade av sladden till ena dosan. Mitt 360 hade rrod vid första uppstarten men ersättningskonsolen fungerade i många år.

Innan du spelar 2an (vilket du bör!) Se till att spela om första spelet på högre svårighetsnivå (näst högsta är lagom). Att inte ha fladdermusöron gjorde allt pirrigare minst sagt.