Inlägg av IMSG

Inlägg som IMSG har skrivit i forumet

Skrivet av bluebird:

Jag är otroligt peppad på detta, men är lite rädd att jag ska tycka det är lite för begränsat än så länge. Finns det någon roadmap eller liknande för när spelet planeras släppas i färdigt skick?

Du har gjort allt som går att göra på typ 20h så det är väldigt begränsat än så länge. Flera av uppgraderingarna och dylikt är bara placeholders som egentligen inte gör något. Du kan förvisso spela om och om igen för att effektivisera och experimentera med det som finns.

Det är klart att enskilda mikrotransaktioner i ett så pass populärt spel som WoW säljer mer än en expansion till ett - på den tiden - dött spel. I fallet med isometriska rollspel trodde man uppenbarligen att genren var dömd att misslyckas men BG3 med all sin framgång bevisade motsatsen.

Tror det finns potential för RTS att bli stort som e-sport igen oavsett om du är casual eller proffs, särskilt i Asien. Sedan finns det stort intresse för custom games som idag Dota2 tagit över vilket tidigare var synonymt med WC3 och SC2. Likt de isometriska rollspelen måste det nog till att släppas en tung AAA-titel för att väcka liv i det igen.

Men, men.. att Activision/Blizzard på något sätt skulle ta en chansning att göra ett nytt WC eller SC finns dock inte på världskartan längre.

Jag är fullt övertygad om att samma princip gäller när det kommer till RTS. Hade man satsat på ett Starcraft 3, Warcraft 4 eller Age of Empires 5 hade det sålt som smör.

Det där med Pedro Pascal var ett roligt fake news skämt av en kille som heter George Mason. Minns inte exakt, och orkar inte kolla, men tror han köpte en redaktionell annons som påstod att Pedro fått rollen. Annonsen fick sedan fäste och plockades upp av stora etablerade medier.

Avd. källkritik hos MSM..

Var meddelar dem att bonusar utgår som underrubriken antyder?

” This was our first big experience. Shit happens” är också ett svar man kan ge till folk som kommenterar senaste inlägget på X. 😅

https://x.com/fntastichq/status/1734425910055678275?s=46&t=mF...

Saknar svarsalternativet "Inga förväntningar".

Varför tar det ena ut det andra? Jag och större delen av min umgängeskrets har varit stolta gamers sedan 90-talet, hunnit med att tjuvröka, tagit första fyllan och jagat tjejer. Vi hade flera polare som inte var gamers men som gärna kom och hängde med oss när vi LANade, likaså ett följe fruntimmer som köpte vilka vi var och vår hobby. Visst var det lite "hö hö, vilka nördar ni är" ibland men något direkt stigma fanns det inte.

Nu för tiden blir det inte mycket LAN, inga alls faktiskt, men våra familjer, vänner och bekanta är helt med på noterna att vi vill sitta ett antal timmar i veckan på Discord och lira ihop.

Skrivet av totalwarplayer:

Kostar 899kr numera. Fortfarande värt imo.

Det var bättre förr, vakna Sverige!

Skrivet av Ender:

Bra val, och du kan också rådfråga dem ifall det är någon komponent du skulle vilja lägga mer krut på och vad mer du isf behöver uppgradera. Undvik bara dåtidens "märkesdatorer", som Dell, HP...Lenevo och sånt. Färdigmonterade komponenter alla dagar i veckan. Märkesdatorerna (brukade iaf) använder vanligen komponenter som är anpassade för just det systemet, d.v.s det kan bli svårt att uppgradera något. Väljer du te.x ett nyare grafikkort kommer du märka att CPU'n flaskhalsar våldsamt och att ditt nätagg är för klent då det helt saknar marginaler för bättre.

Men hey, som det står i annonsen man köpte den ifrån; den innehåller både SSD och DVD-spelare!

Inet har alltid varit toppen! Finns väl fler som har datorbyggare men det är jäkligt bekvämt (och kul!) för mig som inte orkar hålla sig ajour med allt. Köpte en "färdig" speldator från Komplett till grabben i somras och den låg hyfsat i pris jämfört med att plocka ihop allt själv, samt fungerar utmärkt.

Gissar att marknaden kommit långt vad gäller färdiga paket till skillnad från när det begav sig för en annan.

Skrivet av Gen:

Hade personligen aldrig köpt en färdig dator, det är alltid roligare att bygga själv plus att det ofta blir billigare

Ja, och för en annan som är lat och inte så uppdaterad på hårdvara är det lätt värt 500 kr för att låta Inet bygga ihop den.

Imponerande siffror! Spelar inte Fortnite själv men det är ett ständigt tjat om Vbucks, skins och säsonger från ungarnas håll. Som gammal nörd blir man dock glad att höra just det tjatet. Enkel grej att låta ungarna förhålla sig till vad gäller att hjälpa till hemma, sköta sig i skolan osv för att få en liten belöning i form av digital valuta.

Personligen aldrig nu mer, lirade lite Fruit Ninja och dylikt under tiden jag pendla men var några år sen.

FZ är lite av en boomer sajt (vilket är bra enligt mig) så gissar att alternativet "nej" kommer vara tveklöst störts i denna undersökning. Spel som är stora och tunga att driva kommer alltid ha sin plats men ser man till kommande generationer så är det mobilen som gäller. Vi lär se en enorm utveckling på den här fronten framöver.

Skrivet av Fulci:

Det är turnbased och större strider tar lång tid. Har du svårt för det, kolla några lets play på youtube med lite strider så får du en känsla av hur det är. Annars vänta till sale.

Ska sätta mig och glutta lite framåt kvällen. Tack för svar.

Min skepsis inför BG3 var grejen med turn based stridssystem, hur upplever ni det? Verkar ju onekligen vara en succé hittills oavsett.

Spåkulan säger att nästa säsong blir det sista för serien.

Första säsongen var bra storymässigt men katastrofal CGI och miljöuppbyggnad.
Andra säsongen höll CGI högre kvalité men storyn började bli lite av en gäspning.
Tredje säsongen bortkastad tid.

Nu när Cavill slutat blev det även sluttittat för egen del, han var den strimma hopp serien hade.

Skrivet av John7612:

Sorgligt för dig att du inte har fantasi nog att leva dig in i andra karaktärer än män. Du går miste om många spel, filmer, serier och böcker ska du veta.

Nu spårar du ur lite, va? 😂 Jag uppskattar absolut kvinnliga karaktärer i filmer, serier och böcker men det betyder inte att jag fantiserar om att vara protagonisten för det. Datorspel är en helt annan femma där karaktären är en förlängning av dig själv och dina val, särskilt i ett open world-spel likt detta. Då vill jag vara en man.

Skrivet av Popski:

Varför tycker du att spelupplevelsen blir bättre med en man? Jag fattar fullt att man tycker det om en man är bättre rent autentiskt, men det är knappast frågan om det här.

Som man vill jag helt enkelt spela en karaktär jag kan relatera till på ett personligt plan, alternativt något som bryter av helt. Finns ju oändligt med raser i loren de kunde valt men de tog en typisk generisk vit kvinna med kort brunt hår.

Skrivet av Popski:

P.g.a. vad? Själv är jag en 47-årig svensk kemist med snopp och läsglasögon. Tror inte inlevelsen i något spel hade förhöjts en endast mm och protagonisten varit som jag. Föredrar att spela som mer vapentränade (samt för all del våldsamma) och atletiska figurer. I spel med historisk karaktär så är det oftast mest autentisk med en man men Star Wars är ju knappast historia. I ett sånt kontext så kan jag t.o.m. tänka mig att en helt annan art än människa fungerar.

På grund av att jag tycker spelupplevelsen blir bättre med en manlig karaktär? Det bästa vore självklart möjlighet att bygga egen karaktär men jag hade inte heller valt en 47-årig kemist.

Man kan alltså inte välja att spela en manlig karaktär? Kommer dra ner upplevelsen enormt..