Inlägg av Buckmagoo

Inlägg som Buckmagoo har skrivit i forumet

@adrii: Den här tiden av ligan är siffrorna nog mer än hälften som spelar utanför steam för det är snabbare loadtime. Jag skulle säga att du borde närmare dubbla steam average. PoE finns även på Xbox och Playstation som inte heller faller in där vilket gör det ännu svårare att säga. Om du jämför average viewers på twitch så har poe 1,673 average viewers senaste året och path of exile 10097. Jag har svårt att föreställa mig att diablo 3 skulle ha fler spelare än PoE.

@adrii: Alla som är Path of exile "fanboys" var Diablo "fanboys" innan men Blizzard dödade sitt eget spel och de flesta migrerade till PoE. Att kolla på steamchars säger inte mycket, förra ligan var inte superhet och släpptes samtidigt som classic WoW vilket drog ner siffrorna en del, sen spelar en väldigt stor andel av spelare på PoEs egen klient vilket inte syns i steamcharts. Jag skulle säga att vid det här stadiet av ligan (75% in i ligan) spelar nog lite över dubbelt från steams average då de flesta hardcore spelarna kör på klienten då den hämtar patchar lite fortare och har kortare log-in time.

Sen förstår jag inte hela diskussionen kring vilket spel som är störst. Diablo 3 har "sålt" fler exemplar (poe är dock free to play så...svårt att jämföra) men betyder det att spelet är bra?

Diablo 3 är en av de bäst säljande spelen genom tiderna men har producerat mindre content de 4 senaste åren än vad path of exile gjort sen i sommar. Jag tror inte det handlar om att folk är "PoE fanboys" jag tror mer att folk inte gillar Blizzard, de är inte mycket bättre än EA-Games.

@adrii: 30 mil sålda kopior men skulle bli chockad om de har fler än 8k aktiva spelare, Diablofans är spelets största sida och de tre mest populäraste buildsen har tillsammans ungefär 60k views och färre än 10 kommenterar sen nyaste patchen. Men vad spelar det egentligen för roll vem som har flest spelare, de handlare ju mer om hur utvecklarna hanterar sin produkt. Blizzard har producerat ungefär lika mycket content sen 2015 i Diablo 3 som PoE producerade sen i sommar. Jag säger inte att Diablo 3 är ett dåligt spel (dock tycker jag det är en dåligt Arpg som har dåligt endgame och dålig item design men det är nog mer personligt) men spelet har ingen puls, ingen som håller de vid liv och ingen som gjort något med spelet förutom en 15dollar DLC som släppte en ny klass efter 2 år utan content.

Jag förstår inte varför folk är så exalterade över en Diablo 4 när det är samma devs som fokuserat på att inte uppdatera Diablo 3 och satsat på ett mobilspel än något annat. Diablo 3 är en av de mest sålda spelen genom tiderna men ett free to play game från en indie-studio gör mer content på ett kvartal än vad de gör på ett par år. Det känns som många inte greppat att Blizzard inte längre är den gamla studion som var fylld av nördar som gjorde spel åt andra nördar, de är ett spelföretag fyllt av folk som är bra på att marknadsföra och sälja produkter som oftast saknar substans men ser väldigt fint ut. I mina ögon är Blizzard inte mycket bättre än EA vid det här laget, jag hoppas att de en dag vänder båten men tror de behöver fler stora nederlag innan det kommer röras om i grytan.

@Sillgam: Det kan vara nostalgi-glasögon också. Diablo 2 uppfann genren och grunden i många av systemen som används idag i alla Arpgs så det är svårt att inte säga bra saker om den.

Personligen tycker jag Diablo 2 hade mycket mer djup i karaktärsbyggandet än Diablo 3. Det största misslyckandet med Diablo 3 är items. Items har inget djup alls och det är grunden i hela spelet/genren, man spelar för att hitta nya coola och intressanta föremål men i Diablo 3 finns det inga intressanta föremål. Du kan spela spelet ett par timmar och hitta alla legendaries du behöver för din build, din "best in slot", efter det går spelet enbart ut på att hitta samma föremål igen med bättre "rolls" vilket är helt meningslöst enligt mig.

Ett annat problem med items i Diablo 3 är att det inte finns några val kring vilka legendaries du ska använda, om du spelar med skill X så måste du köra med ett visst set för det ger dig överlägset mest skada, sedan använda alla legendaries som har "10000% increased damage with skill X" vilket gör att det bara finns 1 val. Diablo 3 har inte heller några magic eller rare items utom möjligtvis första timmen eller 2 av en ny ladder-reset, efter det har du bara legendaries på dig. Itemization i Diablo 2 hade mycket mer djup än det, du kunde faktiskt använda magic och rare items och de hade ett syfte och legendaries, de var mer unika och gjorde något eller gav något som gjorde föremålet speciellt (inte bara mer main-stat eller 10000% mer skada), detta saknas helt i Diablo 3.

Många säger att PoE är den rättmätige uppföljaren till Diablo 2 och det tror jag mycket är på grund av hur mycket djup det finns i de föremål som du kan hitta i spelet, de har verkligen tagit ett steg till från Diablo 2, Alla saker du hittar i PoE har potential att vara riktigt bra och du kan hela tiden fortsätta spela och hitta nya föremål som du faktiskt kan använda eller som har ett värde genom trading (något som inte ens finns längre i Diablo 3, förmodligen för att det inte finns något intressant att byta med andra spelare, föremål har inget värde).

TLDR: Diablo 3 är en ARPG och en av de viktigaste aspekterna i en ARPG är att hitta häftiga, intressanta och unika föremål, något som helt saknas i Diablo 3.

@HallonTreo: Blizzard är långt från vad de var för 10 år sedan. Diablo 3 har legat o samlat damm i flera år utan något content (dock är folk hypade på 4:an trots att det var tydligt att de bara pushat en prototyp i svar på förra årets fiasko). Wow har fallit så långt från sina rötter att fler spelar den 15 gamla versionen över live och live är fyllt med missnöje. Hearthstone och Overwatch går lite bättre men är inte direkt som att de slår "homeruns" då det är stort missnöje i Overwatch och hur de hanterar metan. Enligt mig är det större chans att de misslyckas med Diablo 4 än att de skulle lyckas men jag hoppas att jag har fel.

@papaz1: Blizzard är bra på att sälja sina produkter. Föredrar personligen bra gameplay till en bra trailer dock

@X-TroNiC: Sure, det kan vi säga. Var dock ett väldigt flummigt svar: "Jag tycker om att ha roligt när jag spelar." "ska kännas naturligt och mjukt". Båda är extremt subjektiva åsikter om spel, alla spel kan uppfylla dessa citat beroende på vem man frågar.

Om PoE är en "diablo kopia ala Lidl" så får du gärna dela med dig av en ARPG som är bättre än PoE. Jag kan gå med på att säga att Diablo 2 är/var men det är en svår jämförelse då det var en helt annan tid, utöver det vet jag personligen ingen ARPGs som ens är i närheten, men det kanske du gör?

@X-TroNiC: Jag förstår inte heller vad du menar. Du prioriterar alltså animationer över allt annat i spelet? Finns massor av filmer och spel med bra animationer men de gör dem inte till bra ARPGS. Diablo 2 har najs animatioer för att vara 20 år gamla men går inte att jämföra med PoE, jag tror inte på att du har gett spelet en chans.

@RykoStars: "Högt produktionsvärde och flyt" Det gick knapp att spela endgame i Diablo 3 för servrarna frös när mobs hade hög hp och det skedde för många beräkningar. Diablo 3 må ha bättre grafik och för närvarande bättre animationer men utöver det skulle jag inte ge dem mycket. Jag hoppas Diablo 4 är bra men med Blizzard trackrecord förstår jag inte hur folk är så exalterade över det, Path of exile har fått mer content senaste 2 månaderna än vad Diablo 3 har fått sen 2015.

De flesta som kommenterar här mer intresserade av Diablo 3 än PoE vilket är varför jag sa att de flesta som kommenterar på FZ inte gillar ARPGS, de föredrar istället kosmetiska föremål och att bli bombaderade med värdelösa "legendary items" och ge sin karaktär +5 base stats i all oändlighet utan något som helst mål eller djup. Diablo 3 kan man spela i en helg och uppleva allt spelet har att erbjuda medans PoE har att erbjuda ett par tusen timmar till att erbjuda, och det är gratis.

Som vanligt ser man att det inte är många ARPG fans på FZ, tråkigt att läsa många av kommentarerna här. Det känns som Blizzard är för duktiga på att sälja luft då det är fler kommentarer som tycks hylla Diablo 3 än folk som är intresserade av PoE 2.

@Sillgam: Det är mer en subjektiv åsikt är än "gatekeeping". Jag säger bara att om man gillar APRGs så är PoE bästa valet (subjektivt) och att Diablo 4 inte är ett spel (objektivt) samt att Lost Ark inte ser bra ut från det jag sett (subjektivt) men har inte spelat det så jag vet inte hur bra innehållet är.

@Haziza: Kan förstå att folk inte gillar PoE men då gillar man inte heller ARPGS. PoE är en sann uppföljare till Diablo 2. Diablo 3 är ett skämt inom ARPG genren och Diablo 4 är inte ens ett spel så det konkurrerar inte med någonting. Lost Ark ser ut som ett asiatiskt mobilspel men har inte spelat det så det kanske är bra och jag hoppas det är bra för PoE behöver lite konkurrens.

@Dunder: Jo men grafik har ingen som helst påverkan på om det är en bra ARPG eller ej. Diablo 3 har bäst grafik men är ett värdelöst ARPG, World of Warcraft har ett mer ARPG liknande lootsystem än Diablo 3 vid det här laget då alla i D3 går runt med samma items och skills som alla andra inom samma klass, i wow finns det i alla fall lite alternativ av items. Gameplay / content och variation / omspelbarhet är det viktigaste i ARPG genren och det är något som PoE gör bättre än alla andra ARPGS (just nu)

@Dunder: Vilket spel är den bästa i genren enligt dig? Diablo? Grim Dawn? Torch light? Jag ser inte ens hur man skulle kunna jämföra titlarna, Grim Dawn är la det spelet som är närmast PoE men PoE är gratis och har mer content så har svårt att säga att den är nära

@Loxus: Förlorar på att vara komplicerat? Kolla på hur mycket PoE har växt senaste 2 åren och jämför med Diablo 3 (som är betydligt mindre komplicerat). Jag tror bara det inte är din typ av spel.

Skrivet av erson:
Skrivet av Ztreek:

Finns ett Diablo 3, kallas Path of Exile ;ppp

Som suger rejält ja. imo. Ska man spela ett rättfärdigt spel till tidigare diablo2 är Grim dawn isånnafall att rekommendera. Men Path of Exile? Nä knappast.

Kan du snälla förklara vad du ogillar med path of exile? Det är free to play, finns oändligt med content, man kan spela spelet på oändligt många sätt...inget ARPG är ens i närheten enligt mig, skulle tillome säga att de slår D2

Tycker Fallout gör rpg känslan mycket bättre, finns mer variation och mycket fler val att göra för spelaren. Witcher var ett väldigt bra spel dock men tyckte det var för enformigt och återupprepande i jämförelse med fallout

Har 80+ timmar played och har haft en bugg att jag inte kunde röra mig när jag lämnade vaultet där jag fick starta om spelet (precis i början av spelet dvs). Sen har jag haft enstaka buggar med att vapnet inte syns som man fixar genom att toggla mellan first och third person 1 gång och nån gång har jag fastnat 10-15 sekunder i en animation för att gå in i power armorn. Utöver det har jag inte haft några galna buggar som många tycks ha haft.

Har 40 timmar + played och har bara stött på 1 bugg som var att jag inte kunde använda tangentbordet när jag kom upp ur vaultet i början, fixade det genom att starta om, sen dess har jag inte haft några buggar.

Skrivet av feistin:
Skrivet av Buckmagoo:

Måste vara så sjukt frustrerande att tävla i hearthstone när det typ är den som har mest tur som vinner

Ja då får väl alla spela schack då... Suck

Eller ett spel som inte är så mycket rng :P?