Inlägg av Macenso

Inlägg som Macenso har skrivit i forumet

Noll koll med 8 rätt.

Steamstatistiken lät mig veta att jag lagt ner mer tid på Starfield än Baldurs gate 3. Viktigt vetande för allmänheten.

Min PS5a är inte inkopplad. Min xbox är. Men min xbox elite control är kopplad till min pc. Min steam deck är dock bäst.

Det jag inte håller med om är kontrollerna. Jag är inte kompis med PS5 kontrollen.

Köpte Xbox OG på releasedagen. Kön var lång på OnOff i jönköping (Inte!). Har haft alla versioner från då till nu (förutom Series S).
Min favorit är nog ändå Xbox One. Då satte microsoft mycket på plats som följt med till Series X.

Hade stora problem att komma vidare från startskärmen (New game, settings osv). Har en pc vid tvn och endast en xbox kontroller (och en mus) kopplat till den. Tog många försök att få spelet att komma in i settings och sedan new game. Dock efter säkert 8-9 försök så lyckades det hoppa igång.

I spelet sen så hade jag inga problem med kontroller eller performance. Men om man skall gå efter reviews så verkar problemen dyka upp senare med ojämna framerates och stutters. Den som lever får se. Sen får man se vem som har rätt "Boss fights är för enkla". Eller "Boss fights är för svåra!". Antar det har med vilken build man har ...

En sak som jag reagerade på direkt på (var kanske trött) var alla tutorials som slängdes upp i ansiktet de första minuterna, med nya moves, funktioner, osv. Så "paceningen" för det var lite annorlunda... Får spela om början igen och se vad jag missade / missförstod

... har ännu inte klarat Skyrim. Spelet jag spelat mest i min steamkatalog. Men har aldrig nånsin lyckats spela "klart" det (MQ). Man kan tro jag inte gillar det, men tvärtom jag älskar det.

X-wing,
TIE fighter,
och så klart Wing Commander (alla delar).

Och sen ett sista omnämnande - Elite (originalet - simcga, ett utmärkt program för oss med Hercules grafik )

Satte 3/5, mycket baserat på min upplevelse av act 1 och act 2. Jag interagerade inte så mycket med folk i act 1, men i act 2 när man pratar med npcs så får man "He is the hero who helped me!" och man sitter och funderar, vem f-n är du. Referenser som detta dyker upp mer ofta än jag vill. Eller att man nu hamnar mitt i en quest för man löst steg 1-3 (utan att man vet om det) och nu är man på steg 4 utan att man ser en koppling till riktigt varför.

Jag tog mig igenom genom att inte döda allt jag såg i Act 1. Men insåg sedan att jag hade för låg level så jag fick, mot vad jag ville, gå tillbaka och utrota en hel grupp som jag valde att inte göra. För att få exp så jag kunde levla upp.

Dock gillar jag när man söker en lösning på nätet hur man skall lösa en quest och får ett noggrann redogörelse hur man gör det, medans man själv inser att "Nehepp så gjorde absolut inte jag". Så där finns helt klart en stor återspelbarhet.

stoppade vid 30h+. Definitivt ett bra spel. Men det drar inte in mig att vilja slutföra det. Känns lite same same nu.

Inser att jag är en casual spelare nu för tiden. Har svårt för Divinity spelen som detta är väldigt likt. Råkade ut för i Akt 1 att jag hade för litet exp (försökte vara "smart" och inte döda för mycket, men det slutade att jag fick gå på ett clean up mission och döda allt jag såg). Har också tappat bort viktiga personer för mina origin personer då jag kanske slutförde vissa uppdrag i fel ordning, alternativt träffade på dom när andra saker lösts. Förhoppningsvis stöter jag på dom senare...

Absolut 4/5 antagligen mest för att Larians spel är "öppna" men ändå inte öppna och trillar man utanför narrativet dom tänkt sig så kan man hamna i svårigheter snabbt.

Är nyfiken på en andra spelgenomgång då jag tror att det kan skilja sig rätt mycket från första. Och isåfall åker 4an upp till en 5a.

Låter som jag är negativ, men med tanke på att jag spelat 30h sedan release och jag brukar bara hinna med att spela 4-5h i veckan så måste det ju betyda att det är bra!

Tänkte vänta tills kontroller stöd var infört. Men det fanns det ju.

Skönt att spela framför tvn sånna här spel.

Lite kul hur en icke nyhet blivit en nyhet.

Väntar på Sq42.

Väntar gärna ett tag till.

50 dollar eller var det var jag betalade 2012(?). Kommer vara värt väntan!

Skrivet av Tomas Helenius:

Den var inte vår bästa, nej. Men vad menar du, är den här recensionen dålig?

Absolut inte. Men jag höll inte med om the witcher betyget, alltså kommer jag inte hålla med om betyget här heller.

(Med sånt här logisk tänkande kan man inte gå fel i livet! )

Får ju inte glömma FZs betyg på The Witcher (1an). Så detta är garanterat en hit!

Skrivet av Maguz:

Nej bevaremig väl

Tyckte konstigt nog att denna var rätt trevlig. Gillade att den var väldigt "ubåtig". Har sett den några gånger och har faktiskt ett par ex av den i flyttlådorna av numera pensionerade DVDs...

Skrivet av Waliant:

Vi vet alla när ni totalt gick bort er. Jag har fortfarande inte förlåtit.

https://www.fz.se/recension/26-the-witcher/2

Tog mig 1 sekund att komma på den sämsta. Kul att jag inte var ensam. Förutom det låga betyget så var den roliga PK inställningen det mest bestående minnet av den recensionen.

Wing Commander III har jag special edition till (beställdes från usa via hjälp av en Fido nätare på forumet som jag tror då var R20_SPEL?) Dock riskerade den att inte komma till julledigheten så jag fick tag på den vanliga versionen på mellandagarna. Har kvar tshirt, poster, movie canisater (som den kom i) och VHS filmen behind the scenes.

Att vänta på IVan var det bästa och värsta jag väntat på. Den trailern för IVan kunde man se under en allt för lång tid. Vet även SVT spelade upp den i nått program.

När väl IVan kom så beställdes den från tradition i gbg, men på väg hem från en praktik som lärarkandidat i jkpg gick jag förbi den lokala spelbutiken och såg ett ex. Så självklart köptes den ifall den inte hade kommit från tradition. Dock när jag kom hem hade jag ett paket i brevlådan - oxå.

Vet inte hur många gånger jag spelat om denna serien. Bästa är för mig utan tvekan IVan. Medans den absolut bästa scenen i ett spel är från 1an när dom springer till skeppen. Totalt golvad när jag såg det för första gången. (Lättimpad med dagens mått, men då hur grymt som helst).

Var tvungen att fråga chat gpt hur vi spelar om 1000 år.

...
Question:
write a story based on current science on how we will play games in 1000 year

Response.
In the year 3013, gaming had evolved beyond anything anyone could have imagined. Instead of sitting in front of a screen, players were fully immersed in virtual worlds, their senses completely taken over by advanced technology.

It all began with the development of neural implants. These tiny devices, implanted directly into the brain, allowed players to experience virtual reality in a way that was indistinguishable from reality. Sensations of touch, taste, and smell were all simulated, making the experience of playing a game truly lifelike.

As the technology progressed, scientists discovered ways to tap into the brain's pleasure centers, making the experience of playing a game even more enjoyable. Players could now not only see and hear the game, but also feel it on a visceral level.

But that wasn't the only advancement in gaming. With the advent of quantum computing, game worlds became truly massive and seamless, with no loading screens or limitations on player movement. Players could explore vast virtual universes, each one more realistic and detailed than the last.

And with the discovery of faster-than-light travel, players could even journey to other worlds and galaxies, meeting alien races and experiencing new cultures.

But despite all the advancements in technology, one thing remained the same: the desire to play and compete. And so, in 3013, the greatest players from all corners of the galaxy came together to compete in the ultimate game: a virtual reality version of the Olympic Games, where players could showcase their skills and determination in a truly immersive and unforgettable experience.

The future of gaming was truly something to behold, and players couldn't wait to see what was next.
...

Så där har vi svaret!