Inlägg av Todilo

Inlägg som Todilo har skrivit i forumet

Underbara nyheter. Sedan Wertich kickades från "New Allies" har utveckling gått åt helt fel håll. Hoppas att det kommer som både singleplayer och multiplayer.

Sitter på ett 1080 ti. Nu börjar det snart bli aktuellt att uppgradera. Hade gärna haft lite mer prestanda och köpt ett VR headset .

Inte bara drift. LT och RT knapparna på min kontroll slutade plötsligt att fungera. Var utan tvekan designfel/felaktig montering som gjorde att kontakten sakta men säkert skavdes bort. Att skicka in till Nintendo kändes som ett svart hål så köpte ersättningskretsar, skruvade upp och monterade ihop själv. Sorgligt att det ska behövas, mina kontroller används inte särskilt ofta.

Skrivet av OAKTHYR:

Har inte jättekoll på detta spel men hoppas att det är lite långsammare som dom gamla spelen.

Från början var tanken att det skulle vara en successor till 3/4an. Dvs mycket ekonomi, resurser och lite långsammare. Sedan byttes ledning och nu görs en jäkligt "bland" RTS. Det ser väldigt syggt ut ... men sedan är dom positiva punkterna slut. Körde betan och det var sjukt stelt och dåligt.

Jag lyckas aldrig komma förbi läget att välja vilka moddar som ger den "perfekta" spelupplevelsen .... kanske blir lättare nu?

Skrivet av noyart:

Lego spelen, spelar igenom Skywalker saga just nu

Spyro 🥰

Minecraft

Roblox

Tack för förslagen. Vi testade lite Lego Star Wars men kontrollerna var lite för svåra. Att behöva flytta kameran OCH gubben var lite för mycket.

Skrivet av masterstroggo:

Factorio spelar jag tillsammans med min 5 åring. Det finns så mycket som 'behöver' göras i det spelet, så
barnen kan fokusera på det som de klarar av, t.ex bygga tågsträckorna, elkablar osv, och vi vuxna får bygga resten.

Nu går jag kanske utanför frågan lite, men Oxygen Not Included tycker han är kul, inget MP, men det gör oss inget, vi bygger på varsin koloni tillsammans, det är ett spel som är hela registeret från enkelt för en nybörjare men framåt mid/end game, ett sjukt svårt spel även för vuxna. Terraria har vi klarat ut tillsammans, det tyckte till och med jag var rätt kul.
Open TTD och Open Clonk har vi även lirat en del ihop.

Har tänkt att försöka ge mig in på Space Engineers med honom så småningom. Jag försöker
välja spel som främjar kreativitet och problemlösande så långt går..

https://www.openclonk.org/snapshots/
https://store.steampowered.com/app/1536610/OpenTTD/
https://store.steampowered.com/app/457140/Oxygen_Not_Included...
https://store.steampowered.com/app/427520/Factorio/
https://store.steampowered.com/app/105600/Terraria/

Tack. Spel som är singleplayer men man ändå känner att man kan spela tillsammans är minst lika roligt! Målet, förutom att ha lite roligt, är att ha en stund av kreativitet, lärande, utmaningar (allt ifrån lära sig tangentbord, skriva, läsa osv).

Skrivet av Molotov:

Rayman origins och legends spelade jag mycket med barnen. Egebtligen är väll origins "onödig" då banorna från origins finns i legends.

Barnen minns Rayman med värme tack vare dessa 2 spel 😊

Sen Lego spelen är ju populära, våra favoriter var sagan om ringen, bilbo och pirates of the carribean ivh nån av batman spelen
Men det har ju kommit en drös med Lego spel så vet inte vilka som gäller nu men dessa var alla bra

Lego spelen kan absolut vara intressanta, inte spelat ett sådant på ... länge. Ska se om något tema går hem.

Skrivet av RamboMungo:

Inte direkt simulation, men körde igenom Cat Quest 2 med sambon. Tror jag kan funka om du sköter gear och tar melee-rollen.

Verkar finnas ett demo på steam så kostar inget att testa!

Skrivet av drwlz:

Några slumpmässigt utvalda spel som jag spelar/har spelat en del med mina barn runt den åldern som har varit poppis:

Lego City Undercover
Super Mario 3D World
Mario Party
Mario Kart
Luigis Mansion
Kirby and the Forgotten Land

Om det inte behöver vara co-op så är ju Animal Crossing en dunderhit hemma hos oss i alla fall

Tack För alla förslag, har en lång fin lista att gå igenom

Skrivet av Kalliban:

Stardew Valley kanske kan vara nåt. Det går att köra i sin egen takt rätt bra, odla lite grödor osv. Det går att spela två i det

Går det även om hon inte kan läsa särskilt mycket. Lite ja/nej namn på saker osv funkar men tragglar sig fram med svenska så engelska texter är lite för mycket

Skrivet av haiko:

Jag vet inte riktigt hur Unravel 2 är men det skulle jag kunna tänka mig att det borde funka, det kanske kan vara lite stressigt.

Unravel 2:
https://www.youtube.com/watch?v=aX8Ux8pzH9s

Untitled Goose Game har juh 2-spelar läge så det borde även funka det med. HONK! HONK!

Untitled Goose Game:
https://www.youtube.com/watch?v=YRcGyzhT24g

Insåg att du skrev casual simulation...

Simulera två garnnystan och två gäss kanske inte var den typen av simulering du var ute efter

Farming Simulator 22 är juh nice, tycker det är ganska så stillsamt, det är inte lika stressigt som att (som nybörjare) sitta framför plogen på en riktigt traktor eller borra efter olja i Oil Imperium på Amiga:

Oil Imperium:
https://www.youtube.com/watch?v=seoawKOasOs

Tack. Ska kolla på dessa!. Sade simulation då det ofta inte kräver hög precision / snabba kontroller vilket hon inte riktigt lärt sig ännu.

Casual simulation spel att spela med 7 åring

Någon som har bra tips på online/local coop spel som är rätt casual. Vi spelar lite minecraft vilket hon älskar och även lite minecraft dungeon men är ute efter lite variation.
Får inte vara för svåra kontroller, helst väldigt lite text och inte stressigt (så inte Overcooked t.ex.).

PC alternativt Switch

Tittade på en 2 timmars how-to guide. Flög runt lite hit och lite dit. Spelet kraschade och skeppet och allt i förstördes. Tur att det var gratis.

Kanske lite Settlers nyheter

Blizzard har en gyllene serie, warcraft. Jag menar att släppa ett WC4 i liknande anda som 3an fast lite "modernare" . Visst kanske inte samma succe som föregångarna men dom borde ju typ inte kunnat misslyckas?

Skrivet av Tamazin:

Buu! Jag vill ju spela gamla goa settlers! Buut then again som shiggy sa, "A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad"

Du spelade aldrig betan. "gamla goa settlers" vibben var 95% bortblåst. Grafiskt snyggt men resten var ... riktigt uruselt faktiskt. Hoppas på rejäla förbättringar men då dom redan skjutit upp spelet 1-2 år och det blir såhär så har jag inga höga förväntningar.

Inget MMO har fastnat för min del. Det är bara "numbers" game. Allt är superlinjärt och det är ofta någon logaritmisk skala på hur man långsammare och långsammare låser upp nya grejer. Allt scalear så känslan av att bli stor och mäktig infinner sig aldrig.

När jag spelar vill jag känna mig speciell, inte som vilken grunt som helst. Ett MMO där 95% består av levande AI .

Skrivet av trickeh2k:

Fyfan... :/ jag som var lite bitter för att jag glömde bort att jag fick en beta-nyckel. Jag hade inte förväntat mig att det var Settlers 2 direkt men att det skulle vara så här kasst hade jag inte trott. Aja, tack för feedback!

Och jag kan bara intyga att den recensionen är spot-on. Tyvärr.

Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:

Folk går bananas på youtube och säger att serien dör ned det här spelet ?!?
Vad vet dom som inte vi vet?

Av det jag har sett från gameplay videos så beror det på framförallt rts känslan. Mer rts med av krigare än den lite mer långsamma småskaliga varianten från s3/s4 . Och tydligen verkar dom inte ens göra rts multiplayer Combat delen bra.

Rejält nerdummat med färre och enklare supply-chains.

Jag har väntat med stor spänning sedan alpha versionen. Av det jag hunnit se idag så har det gått åt fel håll, jag hoppas innerligt att jag har fel dock.

Någon som hoppat från HTC Vive(original) till Oculus Quest 2? Hur stor förbättring är det. Jag har ett litet träningsrum där jag satt upp basstationer för HTC Vive men hade varit kul att även kunna köra seated framför datorn (som är utanför träningsrummet). Går det att växla mellan detta med en Oculus Quest?

Och hur bra fungerar OQ2 trådlöst (fast fortfarande steam VR), har routern i rummet brevid. Vive PRO hade varit kul men 10 000 känns som mycket pengar.

Kör 1080Ti om det spelar någon roll.

Folk som haft ps5 a ett tag, är ni nöjda? För någon som har en bra PC får man ut något extra kul?