Inlägg av Jonio

Inlägg som Jonio har skrivit i forumet

Skrivet av Raider:

Kan fortfarande inte joina randoms på PS5. Börjar irritera mig något.

Samma här, verkar vara ett känt problem. Tror servrarna är överbelastade :S

Skrivet av Beercules:

Adda mig: Beerceptulus 🙂

addad

Skrivet av Jönsen:

Jag tänker möjligtvis köra det på pc men hur är det med matchmaking, fungerar det okej att köra med randoms?

Hur fungerar progressionen i spelet? Går man typ upp i lvl mellan uppdrag? Får man bättre utrustning? Och så vidare.

Grymt tacksam om någon tar sig tid att svara!

Det fungerar ändå helt ok med randoms. Vissa kommunicerar, andra inte Tror det kommer funka bättre ju längre tiden går och alla lär sig spelet. Jag har bara kört "Challenging" som den högsta svårighetsgraden med randoms och det går, så länge folk listar ut att man ska ladda om racketgeväret för det kommer stora fulingar där. Jag har bara kört mot insekterna och inte robotfienderna.

Du får poäng osv när du klarar uppdrag som du kan uppgradera ditt skepp, köpa gear osv med. Man kan få mer om man gör flera underuppdrag än själva huvuduppdraget när du kör. Du lootar saker på banorna med som du använder för att uppgradera. Sen får du ju en "level" som vanligt också.

Helldivers 2

Hej Fragzone!

Köpte detta spel idag och det skulle vara kul och spela med någon

Jag kör på PS5 och heter "lordjonio" på PSN och om du spelar på PC så har jag en sån här friend code man kan hitta i spelet och det är #6262-9580

Adda gärna så kör vi!

PS : Jag hittade ingen tråd om spelet på forumet när jag sökte det kanske redan finns en? Om så, länka mig gärna dit för jag hittar inte här :S

DS

Tack

Vart är listan?

Haha. Fan vad coolt ^^

Finns det omspelningsvärde?

Nej... kan inte välja något annat det är bara en massa information. Läste lite på reddit och det verkar vara fler som har problem, att spelet ska vara släppt men går inte och ladda ner osv.

Varför kan jag inte köpa det på ps store? Det står release 21/3 och det är ju idag men kan bara lägga det i "wishlist" :S

Skrivet av Johan Lorentzon:

Om det är som med stängda-beta så skickas den i ett mail typ samma dag eller någon dag före.

Tack

Jag köpte det här ultimate edition på ps5 och om jag förstått det rätt så ska jag ha någon nyckel jag registrerar på battlenet? Vart får jag tag på den?

@Ionian

Innan vi dör kanske ^^

Jag har mått illa på jobbet 4 dagar irad nu men det släpper på kvällen när jag slutar. Kan det vara VR som spökar?

@molotov

Tack för din fina förklaring ^^ Min upplevelse känns mer logisk när jag läser detta.

Ja alltså. Jag har läst mycket olika reddit trådar nu och tittat på massa videos osv och folk verkar uppleva samma sak som jag gör, det vill säga att det inte är något fel på min hårdvara. Jag, som många andra förväntade sig ju typ "riktig" 4k, alltså att det skulle vara lika skarpt som på en grym flatscreen men fallet verkar inte vara så och det köper jag. Man får se det för vad det är och att det inte kan vara perfekt. Men jag har läst så många posts på reddit där folk säger att det är "crisp clean" och "razor sharp" och på dem låter de som det är perfekt bild liksom och då blir man ju fundersam ^^ Man undrar ju liksom.

https://www.youtube.com/watch?v=NvajYqgA1Bw

Den här killen förklarade det väldigt bra hur jag upplever det.

Men hur som helst, det är ju grymt. Det är mitt första VR headset och har hunnit kört en del Gran Turismo 7 och det är ju väldigt svårt att gå tillbaka till flat screen även fast det inte alls är lika skarpt. Det är ju inte fult men det är ju inte super cleant heller :S

Jag är rätt säker på att jag hittar "sweet spot". När jag tittar på text i menyerna och i spelet så är det tydligt helt klart, men jag vet inte... jag kanske har något fel på huvudet som gör att jag inte ser det ordentligt ^^ Folk upplever ju olika saker.

https://www.youtube.com/watch?v=SgDO9sOwg7Y&ab_channel=Mystic

Det här var länken jag menade "Through lens footage" eller vad de kallar det.

Skrivet av Fearnox:

4k på det avståndet är ju ändå rätt nära så pixlarna blir ju relativt stora jämfört med en TV som du sitter 2-3meter ifrån.
Jag tycker att bilden är rätt skarp och ser nästan hellre att dem lägger till ett läge med lite mindre grafikgodis så att man kan få upp bildrutorna istället.

Om du jämför med "vanliga" spel så är det mycket viktigare med stabil FPS i VR och jag tror inte heller att dem kör varierande upplösning beroende på belastning i spelet, som man för i platta spel. Foveated rendering hjälper dock prestandan och borde kompensera.

Så räkna inte med att du får lika skarp bild som annars, men det borde ändå vara bra bild.

Vilka spel har du spelat, gäller det alla spel eller specifika? blir bilden mindre skarp i spel som inte bör dra lika mycket prestanda som tillexempel Synth riders? Vissa spel har inte hunnit optimeras ordentligt för PSVR2 än heller, tror att Sony har varit sena med headset till vissa utvecklare och dem ändå ville släppa sina spel vid releasen. Tror det var Light brigade som hade ojämn FPS, men att det nu är löst via patch.

Men prova gärna det här också:https://www.youtube.com/watch?v=JkW2xYPvjuk

Här har du också Digital foundrys video för GT7, där de pratar lite om grafiken:

https://youtu.be/QH2uZMsa-es

Det är så svårt för mig att definera "bra bild" eftersom jag jämför ju med min jättefina skärm som jag har. Ta t.ex. när jag tittar på texter i menyer osv i VR, det är ju skarpt men det är inte "super skarpt" som när jag tittar på text på min vanliga skärm. Och sen resten av grafiken eller bilden är liksom... suddig. Men jag skrev i tidigare post om den förra videon som någon länkade där de visar i filmen "through lens footage" exakt så ser det ut för mig. Och det ser väl ok ut men som sagt inte alls i närheten som när jag tittar på min vanliga skärm Men om det är så det ser ut så är det ju bara så.

Jag har kört Horizon call of the mountain, No mans sky och Gran Turismo 7 där jag kan säga att det är rätt stor skillnad på t.ex. GT7 och No mans sky... väldigt stor skillnad faktiskt, man märker att det är bättre gjort i GT7 bara. Allt egentligen.

Jag har testat det där som du visar i första videon och jag är rätt säker på att jag fått allt rätt, då texten är "skarp" men inte direkt ultra skarp.. Det är ju inte skarpt som när man tittar på en bra telefon t.ex. Om du förstår vad jag menar. Jag kan acceptera att det är såhär bara, se det för vad det är. Men jag är bara orolig att det är något fel och det skulle kä-nnas så jäkla dumt och sitta och spela när det egentligen kan se ut dubbelt som bra bara att det är något fel på min hårdvara ^^ Jag hoppas min bror köper en så jag kan testa på hans och slå i sten så jag vet hur det ska se ut. Det vore orimligt om 2 enheter var defekta liksom.

Skrivet av Balunan:

Hej,

Ingenting är tokigt, var inte orolig. Du kommer tyvärr aldrig få likadan bild på din PSVR 2 som du får från en 4K-skärm. Du kommer ha en del suddighet i jämförelse, speciellt ut i kanterna och du kommer att uppleva så kallade "god rays" och "mura" etc. Att du skriver att text ser rätt skarpt ut får mig att tro att du bär den på rätt sätt och har hittat linserna sweet spot där bilden är som skarpast, det är bra.

Detta är den överlägset bästa och mest ärliga PSVR2-videon jag hittills har sett och den förklarar även termerna jag har använt mig av i denna text: https://www.youtube.com/watch?v=SgDO9sOwg7Y&ab_channel=Mystic

Stämmer din upplevelse mer överens med detta?

Ja, jag kollade igenom videon och kände igen mig mycket i vad han talade om. När de visade "Through lens footage" eller vad man ska säga så kändes det exakt som hur jag upplever det när jag spelar. Men jag trodde ju liksom det skulle vara som när man får se hur de spelar "via" skärmen. Typ, jag satt och kollade på när min brorson testade lite och det som visades på skärmen, alltså det han såg var ju mycket "skarpare" och klarare än det jag upplevde själv inne i själva VR världen eller vad man ska säga. Men är det som det visar i "through lens footage" så verkar det ju stämma för mig, att det inte är fel på några saker Oavsett så är det ju riktigt coolt.

Hej och tack så mycket för era svar jag är på jobbet just nu och när jag kommer hem ska jag titta på videos och ge utförligare svar på hur jag upplever det hela

Hej Kan någon som recenserat PSVR2 eller någon som har en eller någon som har bra koll på VR headsets hjälpa mig med en sak?

Det är som så att jag köpte den här PSVR2 lite på impuls. Förväntade mig typ 4k grafik eftersom jag läst det någonstans och som referens så har jag den här skärmen :
https://www.komplett.se/product/1215136/gaming/spelutrustning...

Jag spelar ju på den vanligtvis och är van vid den och den är väldigt skarp. Spelen ser bra ut och jag är jättedålig på upplösning och dylikt men jag förväntar mig att det är rätt högupplöst, man liksom stör sig inte på någonting när man spelar.

Hur som helst! Jag förväntade ju mig typ samma sak fast I VR när jag köpte PSVR2 men jag har inga referensramar alls då det är mitt första VR set. Men när jag kör, hur som helst så tror jag att jag har lyckats mixtra med alla inställningar rätt för när jag har det på mig och tittar på text i diverse menyer osv så är det rätt skarpt men när jag spelar spel så känns det som allt är väldigt "suddigt" eller lågupplöst? Jag har läst att folk hyllar det här VR headsetet för att vara knivskarpt och jag läste på reddit att någon upplevde det som "razor sharp" och jag kan säga att det verkligen inte är "Razorsharp" för mig ^^ Han kanske är van vid sämre VR headsets och när han kör med det här så är det ett så pass stort steg att han upplever det så eller är det jag som gör något fel? Eller är det liksom vanligt att VR är lite suddigt att den här bara är bättre än föregångarna? Jag vet inte... Jag blir ju orolig att det är fel på min hårdvara eller att jag gör något fel.

Det är oavsett en jävligt cool upplevelse och jag kan leva med att det är såhär, men om det ska vara knivskarpt som på min skärm fast i "VR världen" så är det ju något som är tokigt :S

Tack på förhand!

Ska kolla in det här när jag kommer hem, tack