Inlägg av Kidd

Inlägg som Kidd har skrivit i forumet

1

Nu ska jag shilla FFXIV lite. För det förtjänar det. Jag hade själv en massa dumma idéer om spelet innan jag spelade det.

Hade tappat gnistan för FF efter att Sakaguchi lämnade Square för jag tyckte att spelen gick åt fel håll. Det blev mer stil över substans, det mänskliga i historierna försvann bakom en massa pseudo-filosofiskt nonsens, och spelen vägrade vara Fantasy för den delen. Nu finns ju FFXIV som berättar emotionella och framför allt mänskliga historier, i en fantasy-miljö, och även om Soken inte är Uematsu så är han riktigt duktig

Skrivet av TheVoomyOne:

Kanske inte så konstigt att ett aktuellt spel, som dessutom är ett extremt populärt online spel vinner en sån omröstning. Personligen räknar jag inte XI och XIV som riktiga Final Fantasy spel.

Det borde du. Inte spelat XI, men XIV är otroligt bra iaf. Faktum är ju att det är så himla bra att de gav Yoshida FFXVI efter att de såg hur fantastiskt bra Heavensward blev.

Skrivet av AlfaBlommaN:

Alltid velat testa FF14, men aldrig känt någon som lirar känns tråkigt att lira ett MMO utan några man har att lira med. Vet förvisso att det ska vara grym story i spelet. Ingen här som är sugen på att lira!?

Stirra dig inte blind på att det är ett MMO. Det är mer likt ett offline-spel där du ser andra människor som spelar samma spel som du bredvid (lite som i Dark Souls) när du spelar storyn ändå. Det är väldigt solo-vänligt som story-upplevelse. Det är många som spelar det mer eller mindre helt som ett vanligt JRPG och bara betalar en månadskostnad igen när de känner för att fortsätta spela all ny story som lagts in sen senast.

Och communityt är känt för att vara väldigt välkomnande och positiva, så du hittar folk in-game om du vill

Messa om du vill ha mitt in-game-namn så kanske jag kan hjälpa till också. Spelar på servern Lich i datacentret Light, men du kan åka mellan servrar nuförtiden så inte jätteviktigt att vara på samma så länge man är i samma region (JP / NA / EU / AU) ^^

Skrivet av LVX156:
Skrivet av disinfect:
Skrivet av Tompa8989:

Är det verkligen så svårt att fatta? Det är bevisat att män och kvinnor har olika sorters hjärnor och att homosexuella personer har mer av det motsatta könets hjärnstruktur än heterosexuella personer.

Det är inte riktigt så enkelt. Alla människor har olika sorters hjärnor. Skillnaden mellan män och kvinnor (och homo/hetro) är högst generell och något man kan hitta mellan tex olika raser eller två andra godtyckligt valda grupper också. Eftersom skillnaderna är små och överlappande så är det irrelevant. Det är inte som den fysiska skillnaden mellan män och kvinnor där kvinnor aldrig kan uppnå mäns styrka utan steroider.

Ännu har man inte hittat någon koppling mellan en specifik gen som bara finns i ett kön och hjärnstruktur. De generella skillnader som finns kan förklaras med att hjärnan är plastisk och ändrar struktur baserat på ens erfarenheter, något som pga könsroller or stereotyper skiljer sig mellan könen. Vi vet dock ännu alldeles för lite om både neuroplasticitet och hur gener påverkar hjärnan för att dra några slutsatser.

http://en.wikipedia.org/wiki/Neuroscience_of_sex_differences

http://www.spring.org.uk/2013/12/connectivity-the-difference-...

http://www.uphs.upenn.edu/news/News_Releases/2013/12/verma/

http://www.mastersofhealthcare.com/blog/2009/10-big-differenc...

Observera att transpersoner har hjärnor formade efter sin könsidentitet, även innan medicinering. Den här ligan har med andra ord tänkt helt galet enligt uppgifterna du länkar.

Skrivet av Pada:

Detta grunda sig i att en man som bytt kön till kvinna dominerade en ladder tidigare.

Det handla inte om förtryck mot läggningen i sig utan bara att män inte ska få spela i kvinnoturneringar med andra förutsättningar.

Vi har länge vetat att transkvinnors hjärnor är just kvinnliga hjärnor. 2011 visade Antonio Guillamon i en studie (Journal of Psychiatric Research, vol 45 #2) att det även stämmer för transpersoner som inte ens gått igenom någon medicinsk behandling.

Kort och gott finns det ingen anledning att hålla transkvinnor separerade från andra kvinnor. Att vi har ovanligt många transkvinnor som gjort bra ifrån sig i eSport handlar nog mer om att många transkvinnor hittat till nördintressen av diverse skäl.

1