Inlägg av Andreas Klingberg

Inlägg som Andreas Klingberg har skrivit i forumet

1
Skrivet av Sebastian Lind:

Ah, OK. Tyckte det stämde väl in annars på beskrivningen med skyskrapor som lyser i natten. Nåväl, hoppas du hittar ditt mystiska spel förr eller senare!

Jag tror fn du har rätt om jag ska vara ärlig. Hade glömt bort detta, men satt och kollade på ”the boys” på prime video, och en av karaktärerna heter a-train, och då trillade poletten ner. Det MÅSTE har varit det spelet.
Jag har bara hittat gameplay på gamla versioner, men det måste varit typ a-train 5 eller liknande, som tydligen släpptes ≈97, med flashigare grafik osv. Enligt wiki beskrivningen av spelet så kan man ju bygga ski resorts där….

Inte skjutit raketer de senaste 20åren tror jag, men jag gillar fyrverkerier och tycker absolut att vi ska ha det kvar. Älskade fyrverkeritävlingen som hölls i samband med vattenfestivalen(tror det var då den hölls)….

Så jag är för mer och större fyrverkerier!

Dock flyttat från Stockholm till skogen för lugn och ro, så min röst kanske inte räknas! 🤣😂

Gott nytt år.

Skrivet av thotim:

Spelade du någonsin tillsammans med någon som kanske minns fler detaljer?

Nä, det skulle möjligtvis vara min bror, men tror ändå inte det. Det var under hans KTH period, så jag tror han hade andra saker i huvudet då. 😂

Ja, alltså, med tanke på hur jäla svårt det verkar vara att hitta så börjar jag ju såklart tro att jag drömt fram ett spel…. Men jag tror fasen inte det ändå.
Men självklart kan minnet spela mig ett spratt….

Jag googlar vidare bör jag har tid, så får vi se om jag nån gång hittar va fasen det kan vara jag minns.

Skrivet av theBoosing:

Nä, det är fasen inget av dom. Har plöjt igenom flera såna listor. Så grymt irriterande när man inte hittar det.

Skrivet av Sebastian Lind:

Ah, OK. Tyckte det stämde väl in annars på beskrivningen med skyskrapor som lyser i natten. Nåväl, hoppas du hittar ditt mystiska spel förr eller senare!

Ja, men det känns som för ”enkel” grafik för att vara det spelet jag tänker på. Åtminstone på de Gameplay-klippen jag hittar.
Jag vill minnas spelet som mkt snyggare, så antagligen kom det några år senare än a-train gissar jag.

Skrivet av Sebastian Lind:

Låter kanske som något gammalt spel i A-train-serien? Eller Railroad Tycoon?

Jag trodde fan att det skulle vara nåt a-train, men det känns inte rätt det heller när jag tittar på bilder/video. Spelade det nog en del, så det är nog därför jag känner igen det så väl.

Nä, inga av dessa spel är det fasen. Jag har gått igenom dom. Simcity älskade man ju så klart, i alla dess former, men detta var inte det. theme hospital hette fasen om jag nånsin lirat.

skiresort tycoon har jag själv fått upp som förslag åtskilliga gånger, men det var liksom inte huvudsysslan att driva skidanläggningen, det var bara så att det gick att ha en skidanläggning liksom.

Jag veta att det är ganska vaga minnen jag har, men om jag kommer på flera ”ledtrådar” så skriver jag här på en gång.

Hjälp att minnas ett gammalt spel

Jag sammanfattar lite löst sammansatta minnen av spelet. Otroligt störande när man inte kan komma ihåg vad spelet hette.

Nånstans mellan 94-99 tror jag.

typ, citybuilder, eller kanske mer transport tycoon-liknande. Det var en del jobb med tåg. Minns inte exakt om man även byggde vägar och dylikt.

Jag minns tydligt att man kunde ha en skidanläggning i staden…eller utanför kanske…

Det var mkt fokus på att transportera folk och gods till och från ställen, så att en stad fick förutsättningar att byggas fram och saker som skidanläggning kunde fungera ekonomiskt.

Är lite osäker på om man själv byggde staden. Jag tror att man bara skulle ge förutsättningar(gods och människor) för att byggnader skulle ploppa upp automatiskt.

Mitt minne säger mig att det var grafiskt mkt snyggare än transport tycoon. Skyskrapor poppade upp och på natten lysten fönstrena i husen på ett snyggt sätt (tyckte jag då).

Jag vet att det är luddigt, men kanske ringer det en klocka hos någon?
Jag älskade tycoon-likande spel, citybuilders och strategispel(Civ, Dune osv osv) rent allmänt.

Jag är en inbiten Elite Dangerous-torsk(trots alla brister det spelet har)….uppe i över 2000h sedan 2018.
Jag ville verkligen älska starfield. Jag ska dock erkänna att jag troligtvis hade orealistiska förhoppningar. Dessa blev ju iofs ordentligt dämpade ju närmre release vi kom.
Jag gillade det, inget snack om saken, så jag har plöjt ner 200h, men jag fick ingen wow-känsla, inte en enda sekund tyvärr(bygga skepp var väl det roligaste, och många timmar gick till det). Det väcker ingen känsla av att befinna sig där på riktigt, jag blir inte sugen på att utforska eller dylikt heller….. Dessa känslor infinner sig tex när jag spelar fallout(för att ta ett bethesda-exempel), men inte starfield, och då ÄLSKAR jag rymd-spel.
Jag tror säkert moddare kommer tillföra mkt, men jag tror i ärlighetens namn inte att jag kommer älska Starfield om två år heller. Men jag vill gärna bli motbevisad. 😃

Jag har växt upp i villa i Stockholm med en Tollare (Nova Scotia Duck Tolling Retriever), och älskade den hunden. Men sen har jag bott i lägenhet i innerstan och strax utanför, så det har liksom inte känts rätt att ha hund för min del, även om jag varit sugen. För två år sedan flyttade vi ner till Småland, mitt i sjön Åsnen i princip, och då passade vi på att skaffa en liten jycke.

Valet föll på cocker spaniel, och jäklar va gosig och kärleksfull den lilla tjejen är. Om det inte var för den ganska omfattande pälsvården som krävs, så skulle jag påstå att det måste vara den perfekta rasen för nybörjare. Så otroligt enkel, kärleksfull och gosig hund, Lugn, men inte tråkigt lugn. Även våra, i normala fall, hundrädda vänner älskar henne och erkänner att hund kanske är ganska härligt ändå.

Nu kan jag inte ens tänka mig ett liv utan hund om jag ska vara ärlig….
Jag har en del stressrelaterade problem(en av anledningarna till att vi flyttade ner hit), men så fort dessa tankar kommer smygande, så kommer hon också smygande och gosar in sig jättenära, hon känner liksom av det….underbar helt enkelt.

Finns bara ett spel jag återkommit till hela mitt liv, så jag måste nog svara det. Civilization.
Minns att jag började spela det hos min granne på deras Mac, och sen skaffade det själv till vår 486 dxII från -93/94. Lirat det fortfarande till och från fram tills nu(nyare versioner dock).

Risken finns ju dock att det är nostalgin som pratar.
I övrigt är det svårt….kommer ju nya ”favorit”-spel hela tiden.

Skrivet av anon_326114:

Vad i hela fridens namn är en temp diod? Arbetat som tekniker i 17år och aldrig hört talas om det.

Hittade detta efter en snabb googling. Verkar dock inte vara termistor i ”diodform”man i normala fall använder när man mäter CPU-temp osv….men jag är otroligt okunnig, så vad vet jag.

https://www.amphenol-sensors.com/en/thermometrics/ntc-thermis...

Långsam på pucken som vanligt märker jag! 😂🤷🏼‍♂️

1