Inlägg av Youjimbo

Inlägg som Youjimbo har skrivit i forumet

Skrivet av kebbe:

Leveransproblem kan väl tillskrivas allt från för snabb tillväxt till globala logistikproblem men brist på kommunikation till sina kunder känns väldigt oseriöst, särskilt när man tar Fanatecs priser. Var längesedan man kunde plocka upp en komplett 911 GT2-ratt för 2500kr.

Nu överdrev du nog lite. Det där priset var utan både ratt och pedaler. Jag beställde 2010 direkt från fanatec för €200 ungefär. Sen tillkom pedaler och allt annat. Det är inte så dyrt med deras prylar nu sett till inflationen över åren. Riktigt bra prylar. Tråkigt att höra om problemen. Thomas har alltid varit superengagerad

Skrivet av Neverwild:

Aldrig skrivit att du påstått det, läs igen vad jag skrev.

Så du menar som jag skrev först att vid 700kr så är spelet 4/10, vid 500kr 6/10, vid 300kr 8/10 och vid 100kr 10/10.
Spelet blir ju inte bättre för att det är billigare.

Bättre? Nej!
Mer prisvärt? Ja!

Vad representerar betyget? Jadu…

Grattis!

Bor ca 10 minuter bort till fots. Sen hade det betytt väldigt mycket för polaren så håller tummarna. Helt lyckats missa detta!

När de slutar sälja skepp och inkomsterna dalar kan vi nog räkna med att 1.0 släpps. I vilket tillstånd SC än befinner sig i vid det laget.

Skrivet av Kalliban:

Men om det är olika prestanda i bärbart och dockat läge så får ju switch 2 samma "problem" som det brukar klagas på här gällande Xbox Series S och X, dvs att den klenare prestandan håller tillbaka utvecklarna och att spel måste funka på båda osv. Personligen håller jag med dig och skulle gärna se en sådan lösning, om inte annat kanske de åtminstone kan lägga in en bra uppskalare i dockan eller liknande.

Nejdå. Det som främst klagas på i XSeries är ju att det diffar i CPU och minne framförallt. När de bygger spel och bygger fysikmodeller, AI osv så funkar det på XSX men inte XSS då den har både mindre och långsammare minne samt långsammare CPU. Hål i huvudet av MS.

Skrivet av Tenerezza:

Det ser ut att vara ett antal som röstat Ja, kan inte någon av er förklara er?

Alldeles för få som röstat ja. Vi borde ha in samma trollarmé som säkrade Starfields vinst här så vi kan debattera även FZs restultat!

Hade varit perfekt med extra GPU i dockan för ökad prestanda så den inte ligger så långt efter XS och PS5 i prestanda åtminstone i dockat läge. Med en fix HW-setup borde det gå att lösa jitterfri rendering och slippa de problem som fanns med SLI och Crossfire.

Good - Släpper spelet som en bomb för att överaska alla
Evil - Tar sedan bort "presenten"
Beyond Good & Evil - Ubisoft!

Skrivet av jehuty:

Vad behövs för att spela i 1440p? 3090?
4080 för 4K?

5080 för 4K

Skrivet av Hipshot:

24 timmar om dagen i 7 månader för typ 700 spänn? Det skulle jag säga är ett otroligt billigt nöje!

Rätt säker på att du dött långt innan 7 månader om du spelar 24 timmar och dygnet.

Skrivet av Dunder:

Nu vet vi inte om de har lyssnat på dem eller inte, men för diskussionens skull, varför då? Vad skulle de veta om att driva ett stort företag?

Uppenbarligen var de med på en tid då bolaget producerade med god kvalitet och gick bra. De car dessutom med och skapade delar som var väldigt omtyckta kring just dessa spel. Vad de vet om att driva ett storföretag är väl knappast relevant då. De verkar dock ha erfarenhet av att skapa bra och framgångsrika spel. De får dessutom stöd från andra som varit med då. Tyder på att de har en hel del kunskap och respekterad erfarenhet.

Sen verkar vi två ha helt olika bild av vad ett storföretag är. De avskedar 50 personer vilket enligt vissa artiklar på nätet är 20% av arbetsstyrkan. De är alltså 250 anställda? 390 anställda 2019 enligt wikipedia. Knappast storföretag.

Skrivet av Dunder:

Har man inte producerat något av värde på ett decennium så kanske det är dags att låta folk gå? Känns inte så relevant att de är "veteraner"...

Eller så är det just dem man ska lyssna på då den ledning man haft senaste decenniet producerat skit?

Som en ingenjör tycker jag frågan är helt omöjlig att svara på.
Det är ju en balansering av flera faktorer och de väger olika mycket beroende på i vilket spann de ligger inom. Låt mig illustrera med ett par exempel.

Konsol A kostar 2000, prestandaindex 100 och spelutbudet har önskefaktor 100.
Konsol B kostar 3000, prestandaindex 140 och spelutbudet har önskefaktor 90.
Konsol C kostar 1500, prestandaindex 60 och spelutbudet har önskefaktor 200.

Vilken köpa? Billigast? Bäst prestanda? Bäst spelkatalog?

Annat teoretiskt exempel.
Konsol A kostar 100 och prestandaindex 100.
Konsol B kostar 35papp och prestandaindex 2000.

Man kanske vill ha B, men har bara råd med A.

Så i grund och botten är den en formel med tak på pris medan man har golv på prestanda i viss mån och definitivt golv på spelutbudets önskefaktor. Köper inte konsolen om den inte har ett spelutbud som gör mig intresserad. Där kom minvärdet på den parametern.
Sen kommer max budget avgöra. Jag köpte 3080 sist inte 3070 eller 3090. Böäst balans mellan pris och prestanda för just mig och min ekonomiska situation. Kompisen köpte 3060Ti. Viktningsfaktorn kanske inte diffar, men hans budget tillät inte dyrare kort. Så där kom taket in på den parametern.

Skrivet av Dystopi:

<Uppladdad bildlänk>

Vet inte hur, men jag lyckades få till det där. Till sist var jag den som fick landa åt alla som spelade på gården när det var dags för Top Gun

Liknande med C-64 spelet Raid over Moscow. Fick till det där med att ta sig ur hangaren till sist och klarade spelet. MEN helt otroligt hur det svåraste momentet i spelet var "bana 1". De flesta av mina kompisar kom aldrig ur hangaren med sina flygplan.

3440x1440@120. IPS, g-synch drivet av ett 3080.

Skrivet av Karmak:

Blir svårt för dom när chatgpt kan skriva ett helt manus med några prompts

Men blir det bra då? ChatGPT kan göra mycket. Blir inte alltid så himla bra dock.

Skrivet av naturalmaniac:

Nu var det iofs Star Wars Battlefront, RTS spelen, som det här handlade om. 😃

Nä det är väl ändå 3:e-person på de gamla? Precis som i videon. RTS-spelen hette nåt annat.

Skrivet av Karmak:

https://i.imgur.com/f6dadVn.jpg

enda kort som är värt det är 4090 om man ska ha ett
allt annat är skit

Det beror väl mycket på att 3090 var så otroligt överprisat i förhållande till prestanda till att börja med. Sen är det sjukt tråkigt att vi haft denna utveckling i pris.

Orchid righteous 3D. Voodoo 1. Mindblowing. Sen med Righteous 3D II 12Mb SLI var ju fantastiskt hopp men inte samma världsomvälvande upplevelse. Inget annat kommer i närheten av dessa steg upplevelsemässigt.