Inlägg av Nej Till Allt

Inlägg som Nej Till Allt har skrivit i forumet

1
Skrivet av Joakim Bennet:

Jag hoppar inte på någon (typ kallar någon "pinsam"). Min analys (tidigare skrev jag gissning men efter att du kallat det konspirationsteori uppgraderar jag här) efter 21 år i branschen är att det här är något som antingen är sent påkommet (det höll inte tekniskt- och eller tidsmässigt att låta alla se sin V i cut-scenes), eller något som man medvetet har undvikit att berätta under pr-processen.

För hade de varit tydliga med detta hade inte reaktioner tagit dessa proportioner. Allt i deras kommunikation har påskinit att man får se sin V även i annat än speglar och menyer.

Jag tror också att de har "tagit ett ärligt, rimligt, designbeslut." Det motsäger ju inte ovan, eller hur? Det handlar om hur man kommunicerar designbeslutet. Men ingen utvecklare någonsin skulle ju säga att "det här blev för mycket, vi var tvungna att skala ner".

Jag måste ha träffat en öm nerv. Får väl helt enkelt lämna FZ till de invigda då. Himla pådrag för att jag inledningsvis skrev att jag inte fattar vad alla klagar på. Om man "vill se sin karaktär" kan man väl spela nåt designmässigt haveri som fallout 3-4 eller det där superstela outer worlds. Det verkar göra allt "by the old book". Där får man säkert se sina halsband och annan loot.

Jaja 21 år i branschen, visa det på annat sätt än att skylta med det då. Rädd för att bli obsolet eller vad?

Skrivet av Joakim Bennet:

Det där får du nog utveckla, underbygga en aning. Vem har missat vad? Tror inte att någon här ser "FP only" som en nyhet. Nu pratar vi specifikt om Cyberpunk 2077.

Jag tycker att det är du som får underbygga din tes om att de mörkar problem och kallar det immersion Jag tror de tagit ett ärligt, rimligt, designbeslut.

Det är ändå du som får betalt för det här, jag är bara en läsare. Har läst dig sedan 90-talet. Då var du husgud. Nu är du lite väl snabb att hoppa på oss med andra åsikter. Var det för att jag sa att din Three Kingdoms-revension bara var okej?

Jag förstår inte vad alla gnäller för. Det är ju en superbra nyhet. Ett spel i första person ska självklart ha mellansekvenser i första person. Redan i Half Life 1 förstod Valve att full immersion kräver att man inte lämnar Gordons ögon. Sen kan man ju ha tredje person också, som i God of War (2018) där immersion är strålande för att man aldrig lämnar Kratos med kameran och mellansekvenser börjar och slutar sömlöst.

Tur att CDPR har lite integritet och inte lyssnar på internets alla bro's. Det är ni bro's som bl.a. gör att fotbollsfans får dras med skitspelet Fifa.

Red: Hur kan FZ:s företrädare missa så grundläggande saker som att det här konceptet fanns redan i HL 1 och istället så nån slags ej underbyggd konspiratiinsteori om att de görsöker sälja ett misstag som immersion? Pinsamt FZ.

Tack för en okej recension Jag tycker att den var lite svår att dra slutsatser från. Minus för "settingen"? Själv tycker jag att den verkar intressant och även om man inte känner till gamla Kina, vilket jag inte gör, så kan man ju lära sig något nytt. Och settingen verkar ju passa strålande för spelets gameplay, där man börjar med ett litet område och ska växa sig stor. På förhand en supermatch i mitt tycke. Men som sagt, du gav minus för den - innebär den att spelet blev sämre på grund av att det utspelar sig i Kina just den tiden eller var det bara ett minus på magkänsla från din sida?

Vidare står det att det är rörigt och många karaktärer och så vidare. Även för en van Crusader-Kings-spelare? Är det rörigt för att UI:t m.m. inte är designat på bästa sätt för att man ska kunna överblicka allt eller är det rörigt för att du personligen tycker att det är ett för komplext spel, men att andra kanske inte kommer att tycka det?

Slutligen skriver du att det inte går att säga med så stor säkerhet hur bra spelet är då tiden för recension var kort. Spelet släpps ju inte förrän den 23 maj. Om ambitionen hade varit att skriva en mer utförlig recension så har ni ju mer än en vecka till på er. Det var ju ert eget val.

Spelet finns också på gog.com.

1