Inlägg av Matthias

Inlägg som Matthias har skrivit i forumet

Spelade igenom Flashback för första gången för ett par månader sedan, efter att jag också spelade igenom Out of this World för första gången. Emulerade 3DO-versionen.

Var riktigt imponerad av spelet. Fastnade på ett ställe mot mitten där man skulle hoppa mot ett kant och behövde använda en knappkombination som jag dittills aldrig hade behövt. Behövde titta på en walkthough för den.

Mot slutet hade jag också otroliga problem med svårighetsgraden. Utan save states hade jag inte orkat ta mig igenom vissa partier.

Peka och klicka-spel och plattformare

Måste dock skämmas med att jag endast spelat originalet och Red Alert

Första 10/10!

Zone of Interest (2023) imdb

Klart sevärd. Rekommenderar att man har bra ljud så att man hör bakgrundsljudet som ligger som en hinna över hela filmen.

Skrivet av Molotov:

Beror det på locomotion eller räcker det bara med att ha den på?
Åksjuka vänjer man bort, det andra kan bero på ev okända synfel

Vet inte, jag är inte den som blir åksjuk annars. Och jag spelade väldigt mycket på PSVR när den kom. Men Metan har varit helt omöjligt för mig att använda. Så den är numera en dedikerad Gorilla Tag-maskin för barnen.

Skrivet av Sarato:

Ja. Det är inte baserat på remaken utan på originalversionen. Det är fortfarande en rolig VR-version men inte alls samma sak:
https://www.youtube.com/watch?v=jHd44yX0e80

Skrivet av Molotov:

Som ovan skrev så baseras den på original Resident evil 4 inte remaken.
Och är imo det bästa sättet att uppleva original Re4. Om du köper så här är en 25% rabattkod 👍

Ah jag förstår! Var lite sugen på att testa versionen på Metan, men eftersom jag knappt kan använda den mer än 5 min utan att bli yr så är det nog ganska poänglöst att köpa. Barnen älskar den dock.

Skrivet av Molotov:

Håller med VR mode är så som spelet ska spelas. Finns bara på PSVR2 👍
Bra jobbat Capcom ett föredöme

VI har en Meta Quest 3 och ser att RE4 kan köpas där. Är det någon annan version?

Otroligt bra konsoll, använder den även dockad. Aldrig spelat så mycket spel som när jag fick den, såväl PCn, Xbox och PS5an samlar numera damm. Spelar spel köpta på Steam, emulatorn och GamePass via streaming

Efter att ha spelat igenom alla Syberia-spel (senaste är riktigt bra, 3an var lite sådär men mest för att den inte tog storyn framåt) så blickade jag mot detta spel.

Blev aldrig av att jag startade, var rädd för att det inte skulle ha åldrats väl, men nu kommer det lämpligt ett remake.

Har endast spelar några spel:

FF1 - Klarade det för första gången igår, spelade Pixel Remaster. Ger det en 3:a. Enkelheten var en frisk fläkt, men spelade med Boost x4 för att inte behöva lägga tid på grinding. Tog ca 6h att spela igenom.
FF4 - 4:a. Bra spel, men inget intresse av att spela igen
FF6 - Seriens höjdpunkt, 5:a.
FF7 - 5:a, det är objektivt ett fantastiskt spel. Även om 6:an är min favorit.
FF13 - Nej tack. La ner snabbt.
FF7 Remake - Nej tack. Spelade ett par timmar och la sedan ned det. Inget för mig.

Jag tror generellt att jag tappade intresset för serien när det gick till 3D. Planerar att spela igenom 2, 3 och 5 via Pixel Remaster-versionerna, de 2D-spel som jag ännu inte klarat.

Skrivet av Kiske:

För mig är det samma fast Final Fantasy 4 när man åkte med luftskeppen.

Hade nog sagt samma sak in det inte var för att jag spelade FF6 före FF4

Var är det som kostar? Det kan knappast bara vara utvecklare och drift. Och inte köper de massvis av content? Alla betalningar till content creators borde ju komma efter inbetalningarna. Lägger de tonvis av pengar på marknadsföring?

Mitt första minne av att bli imponerad av grafik, borträknat arkadspel, var Final Fantasy VI till SNES när man för första gången kom ut på kartan. Mode 7 + musiken.

Köpt två Switchar här, orginalet och Lite. Hade gärna vela ha en Lite OLED.

Aj

Ser fram emot spel som CoD: WoW Racing Battle Royale

Min fru är öppen för allting hemma hos oss, så länge alla färger är vita och ljusgråa.

3 barn här, och en hund. Valde 3-7 h. Var under lång tid 0 timmar, men en Steam Deck i sovrummet blev vändningen

Hade aldrig spelat ett MGS-spel tidigare, men så under mellandagarna ville jag testa på "första" spelet. Läste på och The Twin Snakes ansågs av många vara den sämsta versionen... så jag spelade igenom orginalet på PS1 (dock emulerat). Körde på Easy, tog ca 8h och tyckte det hade åldrats riktigt bra. Tillräckligt roligt för att jag direkt skulle hoppa på 2:an till PS2.