Inlägg av Balder

Inlägg som Balder har skrivit i forumet

1

Kommer köpa PS5 Pro dag ett om detta stämmer. Frugan tar då över min vanliga PS5:a och då kan vi lira samtidigt. Hoppas på en maskin som klarar 4K/60fps på de flesta spelen och då kan den få kosta uppåt 12 000 kr för min del.

Skrivet av blackidus:

Dags att spela Fallout 4 och Oblivion igen då
Även om man redan spelat hundratals timmar på PC så kan jag nu göra det i soffan utan att behöva köpa spelen igen.

Hur är det med expansioner? Ingår dem?

Inget tyder på att expansioner ingår. Så är det ju oftast, tyvärr.

Skrivet av Megagurra:

Uppfattar detta som en PS5 upgrade och inte ett nytt standalone spel?

Min magkänsla är att det blir en separat utgåva till PS5, utan möjlighet att uppgradera från befintlig PS4 version. Speciellt när det ryktas om nytt innehåll i spelet. Då kan dom säga att det är en helt ny version av spelet som inte är kompatibel med PS4 versionen. Detsamma ryktas ju också om Death Stranding. Ny uppgraderad version till PS5 med nytt innehåll och utan möjlighet att uppgradera från PS4 versionen.

Series X eller PS5, men inte förrän spelet uppdaterats på riktigt för next gen (nästa år någon gång).

Jag har dessa inkopplade i min TV i nuläget:

PS3
PS4 Pro
Xbox One X
Wii U
Switch

Snart tillkommer ju även PS5 och Xbox Series X. Dock kommer frugan ta över Xbox One X, så den flyttas in till andra teven.

Jag tittade på listan men inte kan det väl vara så att det saknas HDR stöd på titlar som Watch Dogs: Legion, Assassin´s Creed Valhalla och Far Cry 6?

Väntar nog in en PS5 eller Series X version.

Jag bryr mig inte om hur han ser ut i spelet. Spider-Man har ju t ex spelats av tre olika skådespelare i de senare filmerna (Tobey Maguire, Andrew Garfield och nu senast Tom Holland). Har fullt förtroende för Insomniac och spelet kommer nog se helt otroligt ut på PS5. Det är ju det viktiga.

Skrivet av NuZ:

Inga nyheter om att PS4 spel skulle vara ”upphottade” på PS5 tyvärr. Men finns flertalet spel som kommer patchas till PS5 version t.ex CoD (betald) och Spiderman (gratis) etc

Det finns inget sagt om att Spider-Man (PS4) uppdateras gratis för PS5. Om man däremot köper den dyrare Ultimate Edition utgåvan av Spider-Man Miles Morales (PS5) så ingår ju Spider-Man Remastered. Då vore det ju konstigt om PS4 versionen av Spider-Man uppdateras gratis.

Jag är skeptisk till det där auto HDR. Det är i princip fake HDR som läggs på och jag kan inte tänka mig att det alltid blir bra. Hoppas man kan stänga av det.

Så Series S kommer dra ner många multiformatspel i träsket! Sjukt att den förra generationens flaggskepp - Xbox One X - från MS själva är betydligt bättre än Series S på flera punkter. Jag hoppas ingen köper Series S! Köp Series X och/eller PS5 istället. Själv kommer jag trots allt köpa både Series X och PS5 på releasen. Frugan kommer ta över min Xbox One X.

Skrivet av Pungvred:

Jag säljer eller byter in min One X mot en Series S. Det blir bra tillsvidare. Så resonerar jag för tillfället iallafall.

Du vet väl att Series S inte klarar av att köra Xbox One X spelen X enhanced? Så istället för 4K så kommer dessa spel köras i typ 800p - 900p på series S, precis som på vanliga Xbox One. Så behåll din Xbox One X och spara pengarna och köp en Series X vid senare tillfälle. Eller köp en Series X direkt på release!

1