Inlägg av micke1m

Inlägg som micke1m har skrivit i forumet

Skrivet av Dominus:

Kom tillbaka när du gått ur grundskolan.

Hög nivå.

Skrivet av Gertzy:

"Tell me you don't read before you answere, without telling me you don't read before you answere..."

Jag diskuterade yttrandefrihet i allmänhet, som sedan är applicerbart på t.ex. sociala medier, inte Twitter specifikt. Men kommer inte bemöda mig mer för det är sandlådenivå på den här diskussionen. Pinsamt.

Det är inte en konspiration bara för att en grupp har andra åsikter än dig.

Skrivet av Gertzy:

Nu skrev jag konspirationer och inte konspirationsteorier. Läs ordentligt och twista inte allt till vad du vill ha det till. Ja, du får diskutera hur mycket du vill om att du tror månlandningen är fejk eller att USA:s regering är bakom 9/11 men du får inte samla större mängder människor med mål att störta demokratin och fria valda regeringar. Och nej, hat är inte fritt att uttrycka hur som helst. Visst, att skriva typ "jag hatar min mamma" på din Facebook-wall (eller ens en fysisk vägg ute i samhället) leder inte till något straff eller att någon bryr sig nämnvärt (förutom att du kanske blir tagen för illegalt klotter) men att skrika "Jag hatar judar och tycker de ska dö" är inte lagligt och innefattas INTE av yttrandefrihet.

Berätta om olagliga konspirationer på twitter.

Skrivet av Gertzy:

Det skrev jag aldrig. Jag kräver inte att alla i världen ska tycka som mig, det vore rätt orimligt! Men hat, hot och konspirationer etc innefattas inte av yttrandefriheten om du inte förstått det än. Mobbning, trakasserier och sexism (som exempel) är inte detsamma som att bara "tycka annorlunda" än någon och ha rätt att uttrycka det. Det är liksom ingen rättighet att få stå på ett torg, heila och skrika att judar (eller kanske muslimer är mer poppis att hata på nu) ska förintas. Att bli fysiskt blockerad för det är inte att få sin yttrandefrihet borttagen. Precis som att inte få uttrycka sig så online inte är det. Så det här med "absolut yttrandefrihet" var från början en väldigt dålig idé.

Hat och konspirationsteorier innefattas av yttrandefrihet.
Aldrig sett någon säga att någon ska förintas, det räcker med att ifrågasätta så tycker folk att det är "hat".

Hat är ett väldigt luddigt och subjektivt begrepp.

Edit: kom på att jag faktiskt sett folk som twittrat om förintelse av vita människor.

Skrivet av Dominus:

Problemet som du inte verkar förstå är att det inte är någon mänsklig rättighet att få säga vad du vill på privata aktörers hemsidor.
Precis som butiker har rätten att avhysa människor som missköter sig i deras lokaler, så har företag som twitter, facebook mfl rätt att porta människor som inte följer de reglerna som sats upp.
Dessa reglerna har du accepterat, annars hade du inte fått skapa ett konto.

Dessa bolag (facebook, google, twitter etc?) kan styra vilka narrativ som får råda globalt. De påverkar därför demokratiska val och detta ser du inget problem i. Ja, utländsk valpåverkan kommer inte bara från Ryssland.

Men vi vet även att både stater och lobbyorganisationer utövar påtryckningar på dessa bolag att censurera det som inte passar, vilket även det är ett demokratiproblem. Sedan kan de gömma sig bakom att det är bolag som censurerar och då tycker sådana som dig att det inte finns något problem.

Skrivet av Dominus:

Förvånande att de som inte vet vad yttrandefrihet innebär, också verkar luta åt höger.
/i

Att allehanda trollkonton, vars enda uppgift är att smuttskasta folk vars politiska syn lutar åt vänster, nu fått fritt spelrum. Där det inte är någon argumentation, utan rent av personliga påhopp, inte bara på det politiska planet, utan även i utseende och dess leverne, är tydligen bra för "yttrandefriheten".

Men ajsing bajsing om du kallar "en spade för en spade", dvs en nazist för nazist, eller ett misogynt as för ett misogynt as. Då åker offerkoftan på och det lipas i all oändlighet om "YtTrAnDEfRiHeT".

Att det ska vara så svårt att lära sig, att yttrandefrihet eller "frihet att yttra sig" (hahaha) som nån skrev tidigare i tråden, handlar om statens handlande gentemot individen. Inte mellan olika personer.
Det betyder alltså att staten inte har någon rätt att tysta dig för t ex dina åsikter, det är t ex därför NMR och liknande grupperingar får tåga på stadens gator och demonstrera. Eller att partier som AfS får hålla diverse torgmöten.

När du skapar ett konto på (i det här fallet) twitter, så godkänner du alla de regler som de har satt upp.
Om det sedan står i deras regler att de som enkom tramsar och flamsar, eller de som har en rosa katt med blåa ränder som profilbild kommer att bli avstängda, så är det fullt "lagligt" för dessa att radera ditt konto.

Högern vill ofta få det att verka som att det är vänstern som är obildade och korkade. Men det verkar som att detta endast är projicering.

Du får ursäkta, men du verkar vara en väldigt lättkränkt person. Det är ingen mänsklig rättighet att få lov att finnas på vare sig twitter, facebook eller andra typer av sociala medier.

Det är som att jag skulle gå med i en förening som heter lingonsyltens vänner, och sedan bara sitta med där och säga att nej, lingonsylt är bara skit, drottningssylt är mycket bättre och sedan börja gråta för att jag blir utröstad och bannlyst ifrån föreningen.

Problemet som du inte verkar förstå är att idag är censuren satt i entreprenad. Internet är dagens torg.

Resten av din rant vet jag inte ens vad jag ska säga om, ingen har hoppat på eller smutakastat någon här.

Skrivet av Ender:

så nu säljer istället Twitter dina användardata, spammar dig med reklam och låter Musk ta ut avgifter från de som vill använda tjänsten. Jo jag ser hur allt blir mycket bättre.

Ingen tvingar dig att betala så vad är skillnaden mot hur det var innan?

Skrivet av Kyraal:

Edit: Nej, glöm det, orkar inte den här diskussionen igen här på FZ. Självklart är det de vita heterosexuella nazistmännen som är de faktiskt förföljda offren här i världen. Kan inte förstå varför jag någon gång trodde annorlunda.

Både rasism och sexism i den meningen. Skammande av sexuell läggning också.
De som påstår sig vara toleranta är ofta bara det mot den som tycker likadant som dem själva.

Skrivet av Camlin:

Du läste uppenbart inte vad som länkades. För att omfattas av tolerans skriver man under ett kontrakt att man inte ska sprida hat, rasism osv.
Nej, nazister argumenterar man inte med. Folk som tycker folkmord är ok har ingen plats i en diskussion.
Sedan kan man sluta sig till av sättet du använder ordet yttrandefrihet att du inte vet vad det betyder/innebär.
På vilket sätt kunde du inte kritisera transrörelsen ? Vad kritiserade du och vilka argument lade du fram ?

Du kan rättfärdiga din intolerans hur du vill, den är fortfarande just det.

Skrivet av bluebird:

Misogyni, transfobi och allehanda smuts. Det händer gång efter annan. Jag gillar det inte bara.

Men kör på ni! FZ får sina klick och ni får uttrycka era åsikter. Jag är absolut inte ute efter att tysta någon – det var bara min egna uppgivna reflektion.

Det är uppenbart att du vill tysta då du vill att FZ ska ansvara för individers kommentarer.

Skrivet av Camlin:

Att vara tolerant mot nazister, rasister och annat intolerant pack leder endast till mer intolerans i samhället.

Intolerans är tolerans, censur är yttrandefrihet, krig är fred.

Skrivet av Gertzy:

Ja, det är förjävligt att det inte ska gå att vara öppen rasist, nazist, anti-feminist, allmän mobbare och planerare av nedmonteringen av demokrati online. Tur någon kämpar för sann yttrandefrihet igen. Det är värt $43B. Bort med sånt trams.

Bara de som tycker som dig ska innefattas av "yttrandefrihet" förstår jag.

Lite värre att köpa Bethesda och Activision-Blizzard kan jag tycka.

De kan ju ta bort det från Resident Evil 4 också.

Om spelet är intressant så väntar jag tills det släpps på Steam, annars får det vara.

Jag kommer fortsätta att inte ha ett konto oavsett

Bra, dåligt att vara MS ägd.

Väntar på att originalet släpps på Steam fortfarande.

Skrivet av Aletheides:

Exakt, det är ett singleplayer MMO. Stora meningslösa maps fulla av copy-pastade fienden.
Man går bara runt och tittar på när spelet spelar sig själv, att sätta upp Gambits är heller inte vad jag kallar roligt.
Spelade det när det kom och ansåg det var i princip det sämsta FF, enda konkurrenten om den placeringen är FF2.
Spelade även remastern nyss och står än idag fast vid att det är galet överskattat. Storyn är tråkig också.
Men däremot så uppskattade jag XIII till skillnad från alla andra, det har ett riktigt bra stridssystem där spelaren faktiskt är delaktig till skillnad från XII.

12an är sämst i serien.