Inlägg av Manna

Inlägg som Manna har skrivit i forumet

Dricker det mesta men har svårt för Havrestout och de med chokladsmak.

Har alltid några tysklandsflak hemma och ett i kylen ifall man får främmat och sen provar man gärna nya öl på helgerna. Gärna då någon lager eller IPA. Har också fastnat hårt för suröl då det är fruktansvärt gott. Det och New England IPA så är helgen räddad sen

Äntligen köpte jag expansionerna också. Ska spelas igenom moddat denna gången fast får vänta tills man köpt ny dator så att man inte spelar igenom med samma dator man köpte inför första släppet 2015.

Jag ser mer fram emot Jockes nyhetsserie än filmen.

Det riktigt tråkiga var ju också att fordon använder man helst inte. De var otroligt klumpiga att köra och man uppgraderar då inte sitt garage i basen. Healing garden behöver man heller inte uppgradera för tar man en supply så får man massa väster ändå. Man uppgraderar helt enkelt vapen, liv och följeslagare till max och expeditionerna så att man aktiverar fast travel. Sen röjer man. Senare uppdrag när det tar två magasin med sniper lvl2 att döda en elit är löjligt. Sen hur pilbågen blir så fruktansvärt stark utan att det ändras något egentligen.

Jag vill kunna välja sikte, ljuddämpare, färg, magasinstorlek per vapen själv.

Fan man blir lite tårögd såhär på morgonen. Baldurs Gate spelade jag inte igenom själv då man var för ung för all text då. Spelade tills man räddade Minsc och sprang mest runt och lallade sen. Hade ju inga waypoints så det var assvårt att hitta ju.
Baldurs gate 2 var lättare, man läste mer och lyckades klara igenom spelet.
Mass effect var guld värt, 2an var bra story men tyckte inte om actiondelarna i det. 3an var bra spelmässigt men man missade mycket story och sedan var det helt enkelt slut. Andromeda pinade jag mig igenom efter alla buggfixar.
Dragon age älskade jag, 2an var kass och inquisition har jag inte spelat igenom än.

Men på senare tid har jag blivit så besviken på spel, Just cause 4 och Shadow of the tomb raider har varit riktiga bottennapp, jämför med de tidigare spelen.

Så nu sitter man och spelar Overwatch med barnen istället eller spenderar för många timmar med PoE. Kanske ska man satsa på Pillars of eternity eller Divinity spelen?

Står inget om ledigt HDD utrymme denna gång?

Men jag klarar precis på gränsen recommended för 1080, så jag kan snart motivera nytt datorköp

Skrivet av Theade:

Jag har spelat alla förutom sista, Inquisition. Av någon anledning fastnade jag inte för det, som jag gjorde för de tidigare. Kanske var det på grund av en fas i livet, eller så var det helt enkelt något som inte stämde för mig. Första spelet vad ju en gift from god. Ska bli spännande att se vad det blir för typ av spel. Men försiktigt intresserad är man ju såklart - även fast backloggen är större än någonsin.

Samma här faktiskt. Älskade 1:an då det påminde starkt om Baldurs gate och Neverwinter. 2:an var för lite taktik och mer mosa sönder, inte lika kul. Inquisition har jag spelat 4-5 timmar av men inte fastnat för alls. Det står kvar i min backlogg på spel man borde spela innan man dör. Jag lyckades ju köra igenom Andromeda med visst besvär så inquisition borde gå det också.

Skrivet av Exxo:

Har inte fattat vad meningen med Twitter är ens?

Skriva en liten kort notis om en nyhet man kan läsa någon annanstans?

Vart ska man annars läsa om "Åt svingod lunch idag #soppa #diet"

Kan ju tycka att Steam borde ge typ 60 dagars prisgaranti och att det bara gäller om man köper via Steam. Det gynnar alla då man inte behöver vänta på rea i lika stor utsträckning som man annars gör inför, jul, sommar, helloween, påsk mm

Läser rubriken. Tänker direkt, Denna nyheten har Calle skrivit!! Blev inte besviken

Tackar så mycket

Skrivet av Pettor:

Lustigt spel Wolfenstein 2. Det är som det både fattar vad som var bra med Wolfenstein 1 men även totalt missar det. I slutändan blir de evigt långa filmsekvenserna lite tjatiga (även om några är underbara) och alla moment som är till för att dra ut på spellängden (tänker framförallt på Ubercommandos) är inte särskilt imponerande. När spelet var slut kändes det som att klippa en film på mitten. Storyn blir mest hängande i något slags vakum och alla lösa trådar var egentligen bara något häftigt för stunden som aldrig får utrymme att växa. Hur tjatigt det än är med Hollywood action vet de i alla fall hur pacingen i en story ska utformas, något som verkligen inte infinner sig här. Nivåerna saknar även variation och blir mest samma sak. De häftiga fienderna hinner knappt utnyttjas innan spelet är slut.

Mitt absolut största problem är att spelet vill att du ska spendera tid på att göra det spelet inte är bra på. "Stå över en armor och tryck på e för att plocka upp", "hitta Max leksaker", "lös ett urtråkigt segt pussel för att låsa upp nya nivåer du redan spelat", "smyg istället för att skjuta". VA?! Varför håller man inte uppe tempot i spelet genom att automatiskt plocka upp allt när man springer över det. Vad är roligt i att spamma "e" hela tiden? Spelet är ju svinbra på att skjuta så varför jobbar spelet hela tiden med att få mig att inte göra det?

Känslan finns ju verkligen där. Den är något av det bästa som finns inom fps för min del. Intensivt och roligt när det väl ska skjutas. Det är egentligen rätt nära att vara svinbra, men mycket konstiga val drar ner på hur roligt jag har med spelet. Vad som borde vara ett Doom med Nazister blir ett Call of Duty inspirerat av Doom.

Tycker i slutändan 2:an lider av att vara bra på mycket istället för att vara bäst på något, som 1:an.

Armorn som fiender tappar när de dör plockas upp automatiskt , samma med ammon de tappar. Men den som är liggandes (västar, ammolådor) måste du trycka på. Tycker att det var en bra avvägning då man kanske kan skjuta lite fler fiender innan man går tillbaka och plockar upp armorn så att inte något går förgäves. Gäller framförallt på högre svårighetsgrader.

Tycker som många andra att storyn var värdelös faktiskt. Den höll sagan vid liv men tycker att Engel borde varit med mycket mer. Hade varit roligare om det faktiskt kom större trupper som patrullerade och att granaterna faktiskt gick att döda med.

Skrivet av gottkaffe:

Är rätt säker på att jag inte gillar den här typen utav spel, men jag blir sugen på att skaffa det enbart på grund utav skavens.

Kan man avbryta ett uppdrag mitt i och återkomma senare, eller får man spela om allt?

Skrivet av Makkapakka:

@gottkaffe: Vad menar du med uppdrag? "Uppdragen" är en serie slag, ska du be fiendegeneralen att få återkomma eller?

Skrivet av Khorney:

Detta spelet, precis som ettan har inte uppdrag på det sättet.
Det är en sandbox-miljö med en väldigt stor karta/värld och du gör därför vad du vill, men självklart kan du spara kampanjen och återkomma vid ett senare tillfälle.
Det finns quests och missions och dyligt, men sparar du kampanjen så sparas det hur långt du kommit i dom också. Kan rekommendera att du tittar på valfri "lets play" för kampanjen innan köp kanske.

Antar att du menar uppdrag som i slag. Nej de kan man inte pausa och återkomma till. Har du börjat ett får du spela färdigt det innan du kan spara och fortsätta en annan gång.

0/0.. Fan också. Kan inget om motorsport, inget om spelet utan gissade på alla. Att man kan ha sån otur

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Haha, man gör en spontan grej på Trump och dyker tydligen ner till ett nytt lågvattenmärke OCH hoppar över hajar. Tur ändå att vi idag också publicerade två recensioner, åtta nyheter (nio, om man räknar Sweclockers-puffen) och körde två livestreams.

Precis. Sluta ha kul på jobbet nu och fortsätt bråka med Jocke istället!

Det är inte Flash Gordon du menar? Ingen som krymper någon såvitt jag kommer ihåg men Ming är där

Det enda problemet är väl om ett tag om ens switch går sönder. byter man inte konsol så spelar det ju ingen större roll egentligen

Sodomiter till ungdomar alltså!? Fy fan för dem som har analsex mitt ute i skogen!

Eller du kanske menar att de är homosexuella hela bunten?

Skrivet av Ricomaniac:

Jag vill inte vara sån.... men kanske. ..kanske... kan storyn som man får spela avslöja detaljerna om varför dessa robotbestar finns och varför de kom till?

Nej inte i första spelet. Ska nog mjölkas tre uppföljare först innan en antiklimax förklaring kommer!!

Horizon: Zero Dawn

Hur lång var sessionen du fick se? Eller fick du spela själv? Intressant med tanke på att du skulle visas PS4 Pro eller Horizon Zero Dawn?