Inlägg av idiota150

Inlägg som idiota150 har skrivit i forumet

1

Jag hoppas vibrationsmotorns huvudsyfte är att motverka åksjuka på något sätt. Sony har åtminstone lagt något patent för just det. Artikel med länk till patent också ... https://segmentnext.com/2020/05/11/this-how-sony-possibly-aim...
Kortfattat från artikeln: With the help of a vibration motor, the head mount display (HMD) will be able to reduce sickness if not eliminate it.

PSVR sen dag ett (och något krasst PCVR), men det är så många spel jag inte kan spela pga av åksjuka (går inte att få några VR-legs för mig).

Skrivet av Kavakava83:

Någon annan som har ett konstant lätt surr från sin maskin? Märks bara när det är tyst i rummet
Lite störigt men man börjar vänja sig. Låter inte som coilwhine så vet inte vad det kan vara.

Skrivet av strangelove:

Det borde vara just coil whine. Låter lite som att en traktor jobbar på där inne Verkar vara ganska vanligt, har det på min konsol också.

Det finns tydligen minst tre olika varianter av fläktar som Sony har använt, en som är relativt tyst och som sitter i recensionsexemplar av PS5, och två andra traktorer som låter illa och som vi sucker-konsumenter får

https://www.youtube.com/watch?v=UDl6oZoYdp8

Bara genom att lyssna kan jag säga att mina två!!! PS5 som jag har köpt har haft den fläkt som kallas Nidec i videon. Den första fick jag via Inet på release-dagen och returnerade direkt, den andra via Elgigantens lotteri (förra veckan) och kommer returnera den om inte Sony skickar en bra fläkt till mig. Jag störs för mycket av denna typ av ljud helt enkelt - kan sitta 5 meter ifrån och bara tycka vafan.

Det är väldigt mycket snack om coil whine, som många inte riktigt vet vad det är men den huvudsakliga orsaken till oljudet är nog typ av fläkt samt överlag "billig" montering av fläkten, dvs mindre sannolikt coil whine. Vissa har möjligtvis kunnat reducera oljudet en del med oringar vid fläktens monteringen.

Här är en video på någon som köpt en bra "Delta"-fläkt online och bytt själv (från dålig "Nidec") - tyst blev det:
OBS! Idiotiskt hög musik i vissa delar av videon, så skruva inte upp ljudet allt för mycket.
https://www.youtube.com/watch?v=mNafTafK5gA

1