Inlägg av Komured

Inlägg som Komured har skrivit i forumet

Hmm gjorde de en copy/paste av miljöerna i BG3?

Underbart! Nu har jag något att läsa ikväll, jag har inte spelat Starfield och kommer troligen inte göra det heller i närtid då ingen jag känner gillat spelet, men bethesdas svar på vissa reviews är ju bra underhållning nog, och gratis dessutom!

Skrivet av Hanzo:

Ja SteamCharts i sig själv är ett ganska trubbigt mått (då spelen kan finnas på flera plattformar än enbart Steam). Men SteamCharts ger ändå en fingervisning.

Jag hittade den här sidan med...

ENLIGT ACTIVEPLAYER.IO:

Starfield - 305K Spelare
https://activeplayer.io/starfield/

Baldurs Gate 3 - 67K spelare (Samtidigt som Steam menar att det är 71K spelare?)
https://activeplayer.io/baldurs-gate-3/
https://steamcharts.com/app/1086940

Undra var de får infon ifrån, står ju dock att det är "Live Estimation" så de får säkert inte data från alla platformar. När det gäller BG3 tror jag mer på steam i detta fallet då de om några bör veta hur många som spelar på deras egen platform

Har ca 400h i detta spel, men enligt mig är detta ett klockrent exempel på ett av problemen med early access, när folk köper spelet ändå har utvecklarna ingen motivering till att faktiskt snabba på med utvecklingen och släppa ett färdigt spel. Känner att Going Medieval är i samma ringhörna. Jag installerar dessa 2 spel med ojämna mellanrum när det passerat något år och känner ofta i båda fallen att nästan inget hänt under året. Satisfactory är dock riktigt skoj om man orkar ta sig tiden

Skrivet av Jönsen:

Kanske inte men jag har inte fel. Det är möp:ar som sitter och dreglar efter gevär á AR15.

Tror ingen dreglar och långt ifrån närheten av en majoritet är MÖP:ar.

Skrivet av Jönsen:

Majoriteten av jägare sitter inte och runkar till bilder av AR15.

Moget.

Skrivet av Yabba:

Är du helt säker på det rent statistiskt? Jag har ingen aning. Men det vore kul att veta?

Svårt att veta då det i fallet med just läsk blir uppskattningar. Socker i helhet lär vida överstiga antalet dödsfall per år globalt sett iaf.
Enda siffran jag hittar om just läsk är ca 180000 globalt per år, utgår man från den siffran så är det runda slängar lite mindre än 100000 färre per år som dör av läsk än vapen i världen.

Skrivet av AfterGlow:

Hoho, sweet.

Ja det var ju en bra idé.

Får väl ändra mitt ursprungliga inlägg till "i huvudsak jänkare" så inte promillen med jaktlicens i Sverige tar illa vid sig.

Promille? finns ca 600.000 vapenägare i Sverige. Kriminella muppar ej inräknat.

Skrivet av AfterGlow:

Halv-automatisk med 30 skott i magasinet samt bump-stock, antar jag? CoD är väl en lite annorlunda vapenmarknad jämfört med svenska jägarbössor, eller? Hade ju dock varit svincoolt om just dessa jägarbössor förekom i CoD.

Bumpstock är förbjudet både i USA och Sve Men Ja, En AR15 kan du få på Jaktlicens sedan 1augusti i år förutsatt att pipan är minst ca18" eller 45cm lång och på sportskytte har man kunnat få det sedan halvautomaten uppfanns oavsätt piplängd.

Är det några som öht har en chans att få Blizzard på rätt köl igen så är det MS, men jag håller inte andan.

Skrivet av Vileoxe:

Problemet är folk som Asmongold som gnäller och då hoppar alla på det tåget som hjärntvättade zombies, även om dom aldrig har rört spelet.

Just Asmongold har ju dock spelat D4 till iaf minst lvl 100 på en karaktär (kanske fler ingen bra koll). Han säger ju även att han inte tycker att D4 är ett dåligt spel men inte direkt jättebra heller.

Jag själv tycker jag fick valuta för pengarna men tröttnade vid lvl 80, gillade kampanjen men kommer nog inte spela mycket mer innan Blizzard helt gör om hur items fungerar då jag tycker nuvarande system är riktigt tråkigt, blir aldrig nån "cool" faktor när man hittar en pryl.

Men men, den som lever får väl se antar jag

Som en som spelat båda spelen ett par gånger men aldrig spelat igenom dem så är det primärt 2 saker de behöver titta på för att jag ska spendera pengar på en eventuell 3a.

1. optimera spelflödet. Jag kände personligen att det fans för många utdragna moment där det i princip bara handlade om att springa runt /fram och tillbaka för att prata med olika NPCer osv. Framförallt i Defiance bay.

2. Wall of text. Historiskt har jag spelat väldigt många CRPG sedan jag som liten palt fick Ultima 5 till C64 någon gång på 80 talet. Där efter har jag plöjt igenom fler CRPGs än jag kan minnas. Grejen för mig idag dock är att jag inte orkar läsa extremt mycket dialog på samma vis jag gjorde förr, dessutom har jag blivit bortskämd med röster på karaktärer så att jag idag i ett CRPG faktiskt förväntar mig att alla NPC som man kan prata med har någon form av röst inspelad. Detta var en major bummer för mig både i Poe1 och 2, framförallt på de ställen där de spelat in lite dialog i en konversation men inte allt, kändes kätte konstigt på de ställen där första meningen/stycket var med röst sen hux flux var det inte röst längre när man fortsatte prata.

Har väl en del annat smått som jag tycker de kunde göra bättre men det mesta var inte dealbreakers för mig utan det handlar primärt om de 2 första.

Detta var mina personliga åsikter om spelen och betyder inte att din egen erfarenhet blev sämre bara för det

Edit: Ska tillägga att jag med POE2 även personligen inte gillade hela pirattema grejen men även det är högst personligt.

Molyneux borde göra ett spel ihop med Richard Garriot, vore hysteriskt roligt att se vad de 2 kunde koka ihop tillsammans.

Tror dock Peter kommer skratta hela vägen till banken med detta spelet tyvärr för lyckas han kommer nog fler hoppa på tåget igen.

Skrivet av keffkebab:

Tüfft!

Jag förstår mycket väl vad du menar, men att du själv inte anser det vara gnäll är högst humoristiskt.

Nja du är helt off men nu lägger jag ner detta. Ha det fint.

Skrivet av keffkebab:

Nej, men jag är trött på gnällspikar som bara ska gnälla för att det finns en chans till det.

Spännande eftersom du inte alls förstått syftet med det jag skrev och jag gnäller inte bara för att vara gnällig. Men hade det vart så att jag gnällde bara för att gnälla så hade jag nog gjort det ännu mer nu bara för att reta dig ännu mer

Skrivet av keffkebab:

Ja, för givetvis saknar Bethesda resurser för att göra både ock. Och alla vet ju att det givetvis är exakt samma utvecklare som gör mobilspel som stora öppna rollspel.

Går ju fortfarande åt resurser som man skulle kunna spendera på annat, nu var det dock inte alls det jag syftade på så för min del spelar det ingen roll

And so the Cow keeps on giving sour Milk...

Kan man säga att spelet nu äntligen är färdigt för release?

Jag har en väldigt märklig relation till CP2077. Jag älskade verkligen att spela igenom kampanjen trots alla buggar och glitches, jag hade dock väldigt få alvarliga problem, och hade detta varit ett annat spel hade jag gladeligen spelat igenom det en gång till men varje gång jag försökt så orkar jag bara spela en timme sen stänger jag av spelet, inget spel jag gillat så mycket första gången har jag haft detta "problem" med.

Detta gör att jag inte kommer spela detta DLC för jag har helt tappat intresset för spelet för länge sen.

Skrivet av Zensu:

Trean är dåligt skrivet i min åsikt. Extremt om man jämför med dom två första.

Det jag kan säga är att jag precis nyligen gick igenom första och andra spelet igen efter ~10-11 år(både 1&2 var fääntäästiskkt!) och spelade ett par timmar in i tredje spelet(som jag också spelade backintheday och ogillade även då) och insåg väldigt snabbt hur dåligt skrivet det var. Dom tog alla dina val, hur du byggt upp din Shepard och gjorde en som helt plötsligt är ängslig, obestämd, misstroende och gnällspik, helt utan motivering. Sidokaraktärer, speciellt Ashley tog ett sådant rejält omotiverat störtdyk i utförande så jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Slutet var väldigt mycket pricken över I:et när det kommer till hur dåligt spelet var men knappast hela grejen till varför Mass Effect 3 sög.

Dina val skulle spela roll och det gjorde dom inte.

Håller inte med dig alls men smaken är som baken. Visst 3an är inte lika bra som 1-2 men långt ifrån dålig om du frågar mig. Just Ashley kan jag inte kommentera för jag har aldrig gillat henne alls och undvikit henne så mycket jag kan typ. Finns många val som gjorts i tidigare spel som spelar roll för hur 3an utspelar sig även om en del inte gör det. Jag ska inte gå in på detta för att inte spoila för andra. Jag har spelat igenom spelen många gånger och om jag tittar på helheten så ligger 1an sämst till, storryn är väldigt bra i 1an men gameplay även i den uppdaterade versionen är så klunky att jag bara inte orkar. Hela inventory systemet och hur gear funkar fyller ingen funktion annat än att göra det bökigt imo,

Men som tur är så behöver vi inte hålla med varandra