Inlägg av anon3859

Inlägg som anon3859 har skrivit i forumet

Du kan även prova att ta bort batteriet från moderkortet och sätta tillbaka det.

Japp, har inte haft några problem och goda överklockningsmöjligheter finns.

Har ett p5q deluxe från asus.

Skrivet av ati_89:
Skrivet av Robin_EL:

Har också en E8400 som är klockad till 4ghz med en volt på 1.34. Lyckades klocka min till ca 3.6 med orginalvolt. Ha dock inte volten på auto utan sträva efter att köra med lägsta möjliga volt för din klock men ändå så att systemet är stabilt.

oki. kommer inte ihåg va jag la min cpu volt på men tror det var under 1.34 iallafal. men vad har du för moderkort? ja mitt system är stabilt har inte några problem men jag övervakar tempen o hur mycke cpun jobbar.

Har också en E8400 som är klockad till 4ghz med en volt på 1.34. Lyckades klocka min till ca 3.6 med orginalvolt. Ha dock inte volten på auto utan sträva efter att köra med lägsta möjliga volt för din klock men ändå så att systemet är stabilt.

Tror inte du har sönder grejerna bara för att datorn är instabil. Det du kan göra är att efter att ha klockat köra programmet orthos eller super prime som testar datorns minne och cpu (stabiliteten)

Du kan även hämta hem realtemp som mäter temperaturen och då ser du även om dessa är ok. Mät temperaturen under belastning med programmen ovan.

Har du klockat minnena alls i dagsläget? Då minnena du har är specifierade för att köras i 800mhz är det inte säkert att du kan klocka dem så mycket som 1066mhz. Mina har jag klockat till ca 900 mhz och så mycket mer kan jag inte få upp dem.

Kan även vara kylningen till cpu som inte sitter fast ordentligt så cpun överhettas. Pushpins kan vara lite jobbiga ibland.

Du känner ingen kompis med ett grafikkort du kan låna. När mitt moderkort var defekt kom det inte upp något alls på skärmen. Såg inte post eller någonting annat heller.

Har inte heller fått någon invite och skulle vilja ha en att ge till min bror.

Skulle också vilja ha en om någon har kvar.

Skrivet av caddylac:
Skrivet av Robin_EL:

Då måste du byta op system för att kunna tillgodogöra dig alla minnen. Ska du köra vidare på xp-32bitars räcker det med 2*2gb minne då xp inte utnyttjar mer än ca 3,25 som jag skrev tidigare.

Jo det vet jag, men som min fråga var... går det att sätta in ALLA minnen på en gång, men bara låta datorn använda det minne den behöver? Skulle se coolt ut med alla minnena i datorn.

Japp, det är inga problem.

Då måste du byta op system för att kunna tillgodogöra dig alla minnen. Ska du köra vidare på xp-32bitars räcker det med 2*2gb minne då xp inte utnyttjar mer än ca 3,25 som jag skrev tidigare.

Ta 120mm om det får plats då en större fläkt flyttar mer luft och kan därför snurra på lägre hastigheter vilket medför en lägre ljudnivå.

Beror på vad du har för op-system, 32bitars kan inte utnyttja mer än ca 3,25gb minne. Har du ett 64 bitars är det inga problem.

Skulle nog bytt grafikkort, antingen hd4850 eller 4870. Känns som prollen du har hänger med ett tag till.

400W ATX - är nätagget, men hur många watt det är säger inte så mycket. Ta reda på vad det är för märke så får vi se om det pallar med nya grafikkort.

Skrivet av soetfjortiz:

Förutom grafikkort, proccesor och ram som väl är det man talar om mest när det gäller prestande för spel, finns det några andra datorkomponenter man bör uppdatera då o då?
Nätagg, moderkort, kylning, fläktar tex? Kan man också behöva byta ut dessa vid byte av t.ex. grafikkort eftersom det nya kräver mer?

Beroende på vad som byts ut och till vad så kanske man även måste byta ut moderkortet till ett som är kompatibelt med den nya processorn. Ram-minnet måste även det vara kompatibelt med moderkort då det finns olika typer även där tex ddr, ddr2. Enklast om du är ute efter en uppgradering är att skriva här vad du ska ha datorn till och vilken budget du har samt vad du sitter på idag så man kan se om något är värt att behålla.

För 15-10k får du en riktig bra dator. Med quadcore menas att processorn består av 4a kärnor.

Om du säger en mer exakt budget kan jag slänga ihop ett bra paket, är ju rätt stor skillnad på 10 och 15k.

Hur stor användning har du förövrigt av en kraftfull dator då det kanske är dumt att betala 10-15k för en dator som sedan står och samlar damm.

Kan även påpeka att de flesta spel idag inte har stöd för 4a kärnor så en dualcore (2 kärnor ist för 4a) kanske räcker, men sedan är ju en quad mer framtidssäker. Spel idag kräver mer av grafikkortet än processorn så ett bra grafikkort ska du ha om du ska spela. HD4850 och HD4870 är populära.

Om du säger lite mer vad du ska ha den till och om skärm mus tangentbord etc ska ingå så blir det lite lättare att hjälpa till.

Någon som vet nåt om phillips 220CW9FB. Hittar ingenting om den skärmen.

Skrivet av tysonayt:

Benq E2200HD är underbar, 1920x1080 är skitskönt då det inte blir så stort som på de flesta andra 22" skärmarna. Dock är foten lite ostadig, väggfäste rekommenderas.

Hur dålig är foten egentligen har nämligen inga möjligheter att köra med väggfäste.