Inlägg av anon38644

Inlägg som anon38644 har skrivit i forumet

1

(Gammal tråd, men jag känner att den var lite fattig på information.)

Jag älskade Skövde som stad! Kanske för att jag kommer från en väldigt liten stad från början. Kändes som ett mini-Göteborg (och sjukt nära Göteborg också!).

Utbildningen var också helt ok! De lärare som jag hade var fantastiska. Några av dem går fortfarande kvar. Men bör tilläggast att på högskole- och universitetsnivå så är det det egna ansvaret och vad man själv gör det till som spelar störst roll. Inget serveras på fat som på lågstadiet utan det gäller att plugga, jobba och vara engagerad. Finns alltid ett stort antal studenter som inte tar studierna på allvar och skyller sedan på lärarna och skolan i stället för det egna ansvaret.

Det bästa med att gå på högskolan var alla kontakter och att man kunde lära sig så mycket från varandra. Jag kunde knappt nåt om 3D-grafik eller spelutveckling alls när jag började där - och när jag slutade fick jag jobb direkt.

Med andra ord, Skövdes utbildning är jättebra! Men var beredd att lägga ner sjukt mycket tid på att lära dig saker, sticka ut och bli upptäckt.

Grafikkortsproblem??

Hej! För att göra en lång historia kort så sammanfattar jag så här:

Skaffade ny dator för ett halvår sedan. Märkte av att datorn inte fungerade optimalt i program som Photoshop och Maya (arbetar högupplöst). Fick nyligen uppgifter om att det kan vara grafikkortet som överhettades då det inte hade någon fläkt, så jag ombeddes att köpa ett nytt. Det är nu gjort, och det finns en klar förbättring i photoshop och Maya MEN...

... nu när jag äntligen tar mig tid att installera spel på datorn så upplever jag ett enorm frame rate lag. Eller något som kallas för "hicups". Det är inte bara i filmsekvenser utan genom hela spelandet. Det går en och en halv sekund, sedan saktas allt ner en halv sekund, går en och en halv sekund, allt saktas ner en halv sekund. Detta upprepas hela tiden - förutom i menyer. Allt annat som "spelas upp" eller "spelas av mig" har detta lag/hicups (sekvenser, logos som spelas upp vid start, spelandet, etc). Beror detta på grafikkortet? Har senaste drivrutinerna.

Mitt första grafikkort till denna burk var Nvidia GeForce 8500 GT - - nu har jag Nvidia Geforce 9600 GT. Har inte testat 8500 om det har samma lagg än.

Vore tacksam för svar!
Spelen jag provat är Mass Effect och BioShock.

uppgifter:
AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual
Core Processor 4400+
2.21 GHz, 2,00 GB RAM

1