Inlägg av Cyras

Inlägg som Cyras har skrivit i forumet

Den pinsamma tystnaden i kommentarsfältet säger allt

Skrivet av zauii89:

@Bojkott:

Jag har då aldrig någonsin varit nöjd men en dator i den klassen, tycker inte ens att det är jämförbart. Skulle aldrig få för mig att slösa 6k på en dator, då köper jag något ordentligt istället.

Spelen till konsollerna är oftast avsevärt mycket bättre optimerade och ser bättre ut än vad samma spel gör på en pc om du bara drar ner effekterna. Det säger sig självt när de har låsta hårdvarukonfigurationer att förhålla sig till, man kan göra mer med mindre helt enkelt. Sedan har en dator mer att tampas med prestandamässigt än en konsoll som är utformad för nästintill bara spel.

Med tanke på att han argumenterar genom att använda TFLOPS, så har han förmodligen ingen större koll på hur det fungerar och vad som faktiskt betyder något. Don’t waste your breath.

FZ är lite fel ställe att ställa denna fråga på. Folk som svarar här är villiga att svälja allt som både Intel och Nvidia pungar ut idag, och uppgraderar deras datorer oftare än man behöver för att behålla deras pc master race prakt. Det har tagit 6 år innan jag känner det har blivit en acceptabel utveckling på processorer för att byta ut min i7 2600k. Undrar hur många gånger vissa här slösade sina pengar på att uppgradera under dessa 6 år, för ytterst små steg till förbättringar. Sedan efter hur Nvidia har hanterat lanseringar av deras senaste grafikkort, och nu Intels desperata ”lansering” av socket 2066 processorer, får hoppas AMD kan städa upp marknaden lite.

Vad har detta med frågan att göra? Bara jag som rabblar om hur jag blivit trött på hur skiten PC hårdvaror marknaden blivit de senaste åren, och överväger att gå över till Xbox bara för att komma ifrån den. But that’s just me.

Skrivet av devilrat:

Den verkar sjukt prisvärd för 5500-6000 kr om det stämmer att den utan problem kan rulla i 60fps @4K.
1070? Den måste väl vara starkare än så som helhet om den ska kunna klara vad som utlovas.

Svårt att göra en direkt jämförelse såklart, det är unik hårdvara i X, men om man kollar siffror så ligger AMD RX 580, 1060 och 1070 GTX förmodligen närmast. Dock har X en högre minnesbandbredd än alla dessa grafikkort, och även tillgång till mer minne än vissa då CPU och GPU i X delar på 9GB DDR5. Minne och minnesbandbredd har en ganska betydelsefull roll när det kommer till att köra spel med en upplösning på 4K.

Sedan med konsoler finns där helt andra optimerings möjligheter jämfört med PC, fastställd hårdvara i den formen kan ha sina fördelar (och nackdelar). Hårdvara, operativsystem, spel, allt är optimerat till en bestämd standard för att fungera optimalt tillsammans.

Jag skulle inte förvänta mig 4K och 60FPS på samtliga spel, till skillnad från Sony så ger Microsoft spelutvecklarna fria händer att välja deras mål. Vissa kommer föredra högre FPS, vissa högre upplösningar, beror på spelet och vad som ger störst fördel för upplevelsen (enligt utvecklarens åsikt).

Men tl;dr, det är svårare att få spel att fungera optimalt i 4K på en PC jämfört med vad det är på Xbox One X.

Men, men vadå? :C

Först uttalandet angående bakåtkompatibilitet, och nu detta. Hur många minuspoäng behöver de samla på sig innan gemenesvensken kommer börja titta åt andra hållet, ska bli intressant att se.

Skrivet av Molotov:

känns som ett saftigt pris att betala.
xbox tilltalar mindre och mindre en som redan har en PC att spela på.
vill man punga ut så där mycket för att spela så är det mer värt att spara lite till och lägga pengarna på en riktigt gaming pc som håller längre och har mycket större utbud även fast dom nu även ska kränga digital xbox spel.
Känns dyrt och kortsiktigt detta, ms är sen och vilsen till partyt känns det som.

Om man redan har en PC med liknande eller bättre hårdvara, då finns det helt klart inte många anledningar till att köpa en XboX.

Men att påstå att konsolen inte är prisvärd, då är man lite ute och cyklar skulle jag säga. Grafikdelen presterar nästan lika bra som ett 1070 GTX, och då pratar vi om 4000+ för endast ett grafikkort.

Så att bygga en PC med samma prestanda, för samma pris eller bara ”lite till”, är lättare sagt än gjort. Du kan bygga en PC som är mycket kraftfullare än XboX, men då pratar vi om en mycket sämre pris / prestanda ratio.

Sedan håller inte en PC nödvändigtvis längre, det är betydligt lättare att uppgradera den, men inte riktigt samma sak som livslängd på hårdvara.

Vi pratar olika marknader här, så jämförelsen är inte bara på svart och vitt. Sedan tycker jag XboX har en bättre timing, med tanke på den hårdvara som finns idag, jämfört med PS4 Pro. Finns nog en hel del PC gamers där ute som skulle kunna se XboX som en uppgradering jämfört med deras nuvarande system.

Sedan om man tittar på andra här i kommentarsfältet, gnället om för lite förstahandstitlar är ju bara skrattretande med tanke på hur det alltid set ut på nyheter angående Nintendo Switch.

Det är också väldigt subjektivt, för min del finns det inga förstahandstitlar på PS4 som intresserar mig. Förmodligen inga på XboX heller, har ingen koll på vad som släppts tidigare till Xbox One. Så för min del räknas bara multiplattformen, där har XboX ett väldigt stort övertag jämfört med PS4 Pro.

Men som sagt, löjligt hur exklusiva förstahandstitlar helt plötsligt blev en bra och så enormt betydelsefull grej, såg väldigt annorlunda ut för bara någon månad sedan här på FZ.

Nja… Gillar både TES och TLoZ, men de borde aldrig kombineras på detta sätt

Skrivet av Hymer:

Hur fan tyder ni 499 ur den här meningen?

Många sa 399 dollar, andra 499 men den slutgiltiga prislappen på konsolen som släpps 7 november är.

FZ har skrivit lite galet kanske, men tror de som kommenterat hittills kollade på presentationen.

5000 spänn, lite mer än vad jag hade hoppats på, men fanns en hel del som jag tycker är intressant med XBOne X. Så kanske blir ett köp, trevlig 4K Blu-ray spelare om inte annat.

Skrivet av phi:

Påhittigt Microsoft.

Bättre än PS4 "Pro" i alla fall.

Skrivet av Jinxswe:

Själv tyckte jag det är de bästa ME spelet som har gjorts. Nästan 60 raka timmar med lite sömn i mellan och funderade direkt på att köra genom det en gång till. Men har valt att vänta lite ^^

Ignorance is bliss

Det jag hoppades på just nu i alla fall, eftersom jag aldrig spelade det på Wii U. Ser hellre att de tar sin tid med att utveckla deras ”huvudserie” för att passa bättre till Switch än vad en Sun and Moon port hade gjort. Om det nu kommer till Switch det vill säga.

Skrivet av fzusr:

Det var väl snällt, men det hade varit bättre för miljön om han köpt en tiondel så många och låtit dom lånats runt istället.

Hade ju inte varit särskilt effektivt för företaget, eftersom varje anställd förmodligen förväntas lägga hundratals timmar i spelet. Det må vara en schyst gåva, men tror helt klart att han förväntar sig att varje anställd ska kunna få inspiration från spelet, och bidra med detta till deras titlar som är under utveckling.

Skrivet av KoP:

Tyckte alphan såg sämre ut. Sämre detaljrikedom plus att allting såg ut att ha en plastig hinna över sig. Föredrar nog den slutgiltiga versionen.

Fördelar (för final):
Högre upplösning på vissa texturer
Ser inte överdrivet glansigt ut i regnet.

Nackdelar (för final):
Sämre karaktärs modell
Sämre ansiktsanimationer
Sämre vädereffekt
Sämre ljus
Allting ser helt torrt ut fastän det regnar
Vart tog allt pollen vägen?

Men jag antar vi alla har olika prioriteringar när det gäller grafik. Själv hade jag hellre haft plasthinnan framför den play doh stop motion som är Final versionen.

Sedan var ju tyvärr det grafiska inte det enda som var en enorm besvikelse med Andromeda.

Vet inte riktigt varför någon skulle förvänta sig att CD Projekt skulle vara inblandade...
Men Wheel of Time och The Witcher Saga, mycket fantasy att se framemot i framtiden. Förhoppningsvis blir i alla fall en av dem bra gjord, men skulle jag behöva välja skulle jag ta WoT.

Skrivet av Sebastian V:

Önskan jag vill få uppfylld.

Mario Party 10 - Med traditionellt spelsätt.
Super Smash Bros for Switch.
Super Mario Smash Sports - Kombination av fotboll, golf, ishockey och tennis.
Nintendo Gamecube - För virtual console.
Äkta helt nya speltitlar.

Snälla må detta hända på E3 för Switch.

Tror inget av dessa händer denna E3

Skrivet av Cladrius:

Hoppas på ännu mer content till Zelda! Dom har verkligen hittat rätt nu. Utöka kartan mer och fyll med innehåll. Mer episka quests o sidequests vill vi ha. Vet att de kommer ett dlc till julen men de får gärna bli mer och sen Metroid såklart!

Håller med helt, hade gärna köpt ett till expansion pass om Nintendo bestämde sig för att utöka BotW än mer. Men tveksam till att det kommer hända tyvärr.

Men ser framemot att se mer av Mario Odyssey.

Visst man var en av dem i tonåren, men aldrig betedde man sig på detta viset… Som om det är ens rättighet att kunna få ta del av allt spelet har att erbjuda utan problem.

Tillskillnad från vissa här gillar jag att piskan känns lätt och vass. Blir mer som att hon långsamt torterar sina fiender till döds, snarare än att hon mosar eller slaktar dom med ett stort och tungt vapen, något som redan har använts i serien dessutom.

Sedan klackskorna, någon som tänkt på att hon som karaktär kanske gillar att klä sig i klack? Stereotyper eller inte, det finns kvinnor och män även i verkligheten som väljer det estetiska före det praktiska.