Inlägg av choi

Inlägg som choi har skrivit i forumet

1

FusterKluck - nån worgen lvl 4..
JanGuillou -> Orc Hunter... Bara att ta för er

Om MS står för de dedikerade servarna, då bestämmer dom även hur länge ett spel skall vara tillgängligt för multiplayer spel...

Känns både bra och dåligt imho...

Jag tycker det är förskräckligt med alla dessa spel med kön i.. hur kan man göra nått så osmakligt...

Tjena Kristoffer!

Tänkte fråga 2 saker.

1: Kommer det finns några Galna Kossor i spelet?

2: Är banorna designade för att campa på, jag tycker ju om att sitta still få kills, Kommer jag att få min 'camping' spelstil tillfredställd?

Tack

/Choi - Linköping

Tjena,

Jag jobbar på http://www.PowerChallenge.com i Linköping och vi sitter och tampas en del (visserligen indirekt) i detta ämnet, just angående fria spel att ladda ner vs DRM skyddade produkter där man tvingar på folk att betala upfront för ett spel.

De spel som vi gör och släpper finansieras av 2 saker. Den första är ju via en subscription tjänst där användare får välja att få en 'premium' variant av vårt spel via en månads kostnad om dom vill. Vill dom inte betala för vår produkt så behöver dom inte alls göra det, hela spelet finns tillgängligt för de som inte väljer att betala. Skillnaden är att de som är så kallade 'Club Members' hos oss(dvs subscription kunder) får tillgång till yttligare lite mer 'grädde' till tårtan så att säga. Dock så är detta inget som hjälper spelaren att snabbare komma vidare i spelet, utan det ger personer enkelt lite mer bling bling i spelet.

Vår andra inkomst källa är via site och ingame annonsering. Här har vi implementerat ett annons system som våra annons partner kan styra vilka annonser skall syns när och under hur långtid inne i spelet. Antalet 'impressions'(man får xx pengar per impression) som detta system sen genererar står ju i direkt relation till hur många spel och spelare som våra produkter har och då mängden exponeringar man skapar.

Angående Anders Jensens-Urstad text om AAA titlar kommer att komma som är gratis och fria att tanka ner så tror jag han har helt rätt. Spel industrin(PC då främst) kommer mer och mer att gå över till gratis spel med DLC via micro transactioner för att då kunna låta dels spelet hålla längre, men även att ge möjligheten för användarna att själv välja om man vill ha köpa cs_italy eller awp'n etc etc... Detta skulle ju innebära att folk kan skräddarsy till spel lite mer och då slippa allt overhead i spelet som man ändå inte kommer att använda...

Våra mål med spelen som vi gör är att dom skall vara små att ladda ner, lätta att installera, kunna köras på 3-4års gamla datorer, ha multiplayer och community support samt att dom skall vara så nära konsol kvalitet som vi bara kan komma. Helt klart är det ju att vi kommer aldrig att komma i närheten av xbox360 eller Ps3 spel, men vi skall göra vårt bästa att göra spelen snygga och roliga utan att det skall kosta dig en ny pc eller 500kr upfront.

Ni kan hitta vårt fotboll spel här http://www.powerchallenge.com och en teaser på vårt snart släppta racing spel här http://racing.powerchallenge.com

Det finns yttligare några filmer på youtube, bara att söka på Powersoccer och PowerRacing så borde det komma fram några träffar.

1