Inlägg av anon54697

Inlägg som anon54697 har skrivit i forumet

1

Bra och veta!

Efter flashning så nollställde jag och laddade optimerade inställningar, det stämmer. Provade med att installera den nya beta drivrutinen men det orsakade lagg varje 30 sek som var 1-4 sek långa. Detta i Left4Dead demot.

Loggen jag skickade var under en timme, biten jag visade var i slutet av loggen. Man ser det på skrollen sidan att loggen är lång. Jag undrar varför den klockar ner för? Den klockar upp ibland, finns en 10 ställen under hela timmen.

Vet att den finns en graphics booster i bios men där jag man endast välja Auto, Fast och Turbo.. Har den på fast nu.

Fick detta för inte så längesen..

http://img394.imageshack.us/my.php?image=sadasdssuj6.jpg

En konstig sak på nästa bild är att core och memory stämmer enligt inställningar, men enligt sensorn så är den under standard för det mesta. Kommer upp till 600/900 ibland. Temp ändrades endast från 48-50 under 1 timme.

http://img88.imageshack.us/my.php?image=tempir4.jpg

Updaterade BIOS tidigare idag och minneserrorsen har nu slutat. Klarade 13 tests på memtest86+, om felen slutat så återkommer jag om tre dagar och skriver att det löst sig. Annars postar jag såfort jag får ett grafikfel! Tack!

EDIT: Felet är kvar.. Moderkortet?

Jag hittar inte ens vilken version av BIOSet jag har. Vet inte var jag ska börja leta, rättare sagt. Enligt SPD så ändra jag timingsen till 5-5-5-5-12 och DDR2 volt till +0.1 (tror orginal är 1.9). Har gjort rätt där väl?

Tackar på förhand!

Skulle gärna uppskatta om ni hjälpte mig på biosfronten, har aldrig rört någonting där (som uppdateringar och flashning). Har inte lyckats hitta vilken version jag har av bios, samt hur jag egentligen gör. Länka gärna historiken om möjligt.. kanske en guide? Tack!

Notera att jag har ett GA-EP35-DS3. Har en tråd länkad i tråden jag länkade här, komplicerat.

Min ursprungliga tråd:

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Jag har provat med tre olika drivrutiner samt 2 olika grafikkort, problemet består. Memtest visar minnesfel, men tråden jag länkat(samma problem som mig) så hade han samma problem, bytade till "fungerande" minnen och problemet består. Så felet verkar varken ligga hos grafikkort eller minnen. Kan det vara moderkortet? Där har jag även de senaste drivrutinerna.

Felsökning, grafikproblem!

Haft detta grafikproblem sedan datorn köptes!

Jag länkar en tråd som dött på Sweclockers, ingen har lyckats knäcka det. Kanske ni på FZ kan?

Handlar främst om random grafikfel i warcraft 3, som fixar sig om man tabbar. Men dessa tabbningar tar 20sek-2min. Otroligt jobbigt!

Länken är till en kille med samma problem som mig, jag har postat inlägg med min tråd där, där jag uteslutit grafikkortet.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Snälla hjälp mig!

1