Inlägg av trasen

Inlägg som trasen har skrivit i forumet

Skrivet av Skalet:
Skrivet av Luciphear:

Jag ger HonK_sWeMoB samt resten av DICE tummen upp som faktiskt vågar ta sig an att ens försöka förklara det här. Spelprogrammering är inte så jäkla lätt - vad som där emot är jäkligt lätt är för oss som konsumenter att klaga.

Svårigheter uppstår, för konsumenter samt för utvecklare. Vill man vara på den säkra sidan så avvaktar man väl alltid från ett köp? Jag förhandsbokade mitt exemplar men jag var fullt redo på att det skulle uppstå problem, vilket det gjorde men som även nu är åtgärdat.

Trots crashar, konstig netcode, frysningar, konstig optimering till och från, vissa grafikbuggar och annat tjaffs så har jag fått mycket mer njutning från spelupplevelsen än frustration.

Ser fram emot resten av expansionerna!

Jag håller inte med dig. Du skriver att "spelprogrammering inte är så lätt". Vad har det med saken att göra? Betalar du för en produkt, så är väl det en självklarhet att det skall fungera? Spelar väl ingen roll att det är svårt eller inte svårt? Som slutkonsument struntar jag i hur svårt det var. Har jag betalt för något, så tar jag för givet att fungerar. I detta fall var det inte så.

Så du som konsument saknar all sympati åt producenter?
Kan inte vara lätt att ta ett supportsamtal med dig

Härligt! Har velat se en remake ett bra tag. Körde Dragonica en kort period (http://en.dragonica.gpotato.eu/) och det är väll åt det hållet Maplestory 2 kommer gå åt(?).

Skrivet av Draug:
Skrivet av hoppalängdhopp:

Så fruktansvärt dåliga animationer.

Men vansinnigt bra gameplay, och det är det som borde räknas i ett spel.

Absolut! Men är spelet ospelbart så spelar det ingen roll. Real Virtuality motorn är troligen den sämst optimerade och ostabilaste spel-motorn under hela 2000-talet, tyvär.

Skrivet av Sviskon:
Citat:

Jacobson tror inte att en illegal nedladdning är det samma som en förlorad försäljning. Endast cirka 1,7% av alla pirater skulle kunna tänka sig att köpa spelet om det inte fanns tillgång till crack, menar han. Fast även om det procentuellt är en liten del så skulle det innebära inkomster på nästan 4 miljoner dollar, pengar som Jacobs skulle använt för att rekrytera mer personal.

Han tar inte med alla faktorer i ekvationen.
Till exempel hur många utav de resterande 98.3% av piraterna köpte spelet efter att de testade det först i piratversion?
Speciellt med sport-spel så kan jag tänka mig att en stor andel av de som tyckte att spelet var kul sedan blev sugna på att kunna spela det online.

Samt att många förmodligen rekommenderar spelet till sina bekanta, som också kanske övervägde att göra ett köp.

Tror bestämt att han instället för att ha "tappat" pengar på pirater, snarare tjänat en rejäl hacka.

För flera år sedan valde jag att ladda ner alla titlar som jag kände hade fått lite väl mycket hype, reklamkampanjen för stor och betygen orealistiskt höga. Till min förvåning så var det titlar som inte var igång längre än 40 minuter innan jag konstaterade att spelet helt enkelt inte höll den kvalitet det lovade, varav jag både tog bort torrent och filer från datorn.

Idag finns det ju otroligt mycket lättare sätt att kvalitetskolla produkter än att slösa tid och bandbredd på torrents, jag pratar såklart om youtube kanaler som The Cynical Brit och Angry Joe, som faktiskt ger ett första intryck i samma stuk som en nedladdad version av spelet skulle ge.

That said så har jag fortfarande ytterst mycket sympati för de som väljer att fortfarande ta hem crackade spel över torrents, det ger den kvalitetskoll som många önskar att få göra innan de lägger pengar på en produkt, något förläggare idag inte vill att konsumenter ska ha rätten att göra (Läs : Ställa krav).

Skrivet av dotque:

De 30 minuterna jag spelade tyckte jag var skitroligt!

Mjea, then again.. du har ingen vidare smak så vitt jag förstått

JK

Skämt å sido :

Körde ungefär två timmar, enbart pvp delen och nej. Jag spenderar hellre tid i Blacklight i så fall, väldigt ointressant.

PVE / coop har jag inte testat, men alla jag känner som har kört det har tyckt att det varit hållbart i ca 2 timmar, sen har dom gett upp.

Så mjea, vill inte vara den som är den men : Ryssland?

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av obitwice:

Hahaha, undrar hur många som kommer att avboka ps4 och xboxone?

Skrivet av Lolflakes:
Skrivet av walter_iego:

VALVe vill att man hellre kör med deras egna prylar än att man köper datorer tydligen. Detta kommer nog inte göra PC-tillverkarna så där värst glada, eller?

Har du koll på vad du pratar om nu? Du MÅSTE göra skillnad på mjukvara och hårdvara.

PC tillverkare är Microsoft som skapar operativsystemet Windows
Tillverkare av hårdvara är tex. Intel, NVIDIA och AMD. Dessa är inte beroende av något operativsystem. Detta funkar till det mesta som Window soch Linux.

För de som tillverkar hårdvara är det ingen skillnad alls. NVIDIAs och AMDs grafikkort kommer fortfarande att behövas.

Det roliga är att Valve kommer optimera spelet för att flyta bra på en standard steambox vilket i sin tur leder till att spelen kommer optimeras där efter och finns då ingen orsak att köpa sig feta grafikkort som titan eller köra sli / cf.

Blir steambox sedan populär lär fler utvecklare köra på samma stil.

Om sedan stora utvecklare som EA, ActivisionBlizzard och Ubisoft som utvecklar till flera plattformar samtidigt kommer se det här som största orsaken att inte släppa en PC variant av spelet utan bara köra samma inställningar på konsoler som på steamboxes.

Den här nyheten är enbart negativ för PC spelare med high end system. För konsolägare är det mest positiv då det betyder att allt fler PC exklusiva titlar kommer optimeras för steambox och där kommer övergången till en konsol vara liten.

Läs : Öppet operativsystem.

Du talar i nattmössan du.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Molotov:

Haha ja det är verkligen roligt sånt här.
Ingen reagerar på att det dödas hej vilt och blod i mängder.

Jag spekulerar fritt, men det kan ju också vara så att de som faktiskt har varit med om krig också reagerar starkt på krigsspel men sällan har en röst i sammanhanget.

Jag tror inte på att spel existerar i ett vakuum där känslor inte existerar, snarare tvärtom. Interaktiv underhållning har ju en möjlighet att framkalla känslor på helt andra sätt än andra kulturformer. Som Wedin själv är inne på har scenen ett syfte som kanske kanske inte kommunicerades på bästa sätt, särskilt inte i ett kort demo.

Ibland känns det som att vi är så snabba på att försvara spel med näbbar och klor utan att faktiskt ta ett steg tillbaka och diskutera kritiken. Det är självklart svårt om kritikerna själva inte är redo se på saken ur olika vinklar.

Att se saker i sin kontext är viktigt. Jag tänker på en scen i The Road (boken) där det blir uppenbart att någon har ätit ett nyfött barn. Groteskt ur sitt sammanhang men i boken porträtteras handlingen det ultimata nederlaget för mänskligheten, hur svält och misär driver folk till det yttersta.

Måste säga att jag i varje artikel bara väntar på att du ska svara på något Calle.. insiktsfullt och konkret.. love it!

Skrivet av Draug:
Skrivet av SierraKhaar:
Skrivet av Senjinone:

Det svenska språket förfaller.
De eller Dem, hur svårt ska det vara?

http://www.iklartext.se/de-eller-dem/

Det förfaller inte, det utvecklats precis som det alltid har gjort.
Ord förfaller, och ersätts av mer praktiska, för språk handlar om att förstå varandra.

Det svenska språket du anser "riktigt" är en evolution av ett tidigare svenska språk.

Vilket gör ditt påstående motsägelsefullt och onödigt okonstruktivt.

Men jag håller med delvis, om man ska använda "de/dem" att man lär sig skillnaden.
Annars kan man lika gärna använda "dom".

Sen är det fult att påpeka fel i någons grammatik med din attityd, speciellt när du ändå förstår vad personen försöker säga, hur svårt ska det vara att ignorera andras betydelselösa misstag?

PS: Ursäkta så hemskt mycket i förhand ifall jag på något sätt har skrivit o-svenskt.

Fogebokstäver i sammansatta ord såsom s och o i exempelvis kyrkogård och fotbollsmålvakt skrivs utan bindestreck. Detta gäller oavsett hur långt ordet är.

exempel:

Innebandymålvaktshandestillbehörsväskvertygslåda.
(Svenska grammatikregler tillåter sammansättning av hur långa ord som helst.)

Trivia: objekt och subjektsform såsom De/Dem är relativt nya konstruktioner som inte existerade i fornsvenskan. Han/Honom existerade inte heller. Tidigare sa man alltid han.

Exempel:

Han gick hem till han. Inte han gick hem till honom.

Bindestreck används vid sammansättningar av namn, forttorkningar och utländska ord.

Exempel:

Kalle Anka-tidning.
Gamer-stol
LoL-väska

Hälsningar svenskläraren.

Oj, är du verkligen svenska lärare så tror jag att det är dags för semester.

Ja om det inte hackade runt utan inspelningen så är det väll ganska uppenbart att det är själva inspelningen som rör till det?

Jag skulle gissa på att det är programmet. Testa openBroadcaster (Jupp, det går att spela in till fil ist för stream). Varken fraps eller camtasia sköter sig vidare bra i gämförelse.

Skrivet av Athaleos:
Skrivet av olafpawbelt:
Skrivet av Ztreek:
Skrivet av KliLöw:
Skrivet av Ztreek:
Skrivet av KliLöw:

Det var väl bara en fråga om tid innan någon överbetald pappersvändare fick för sig att tjäna pengar på detta. Se bara hur samhället fungerar (helt opolitiskt färgad åsikt, då jag hatar alla):
- Betala för att äga ett Internet cafe? Check
- Betala TV licens för din dator, för att du KAN om du VILL titta på tv? Check
- Betala extra för att köra på vägarna (vägtullar)? Check

Frågan är inte OM det kommer mer efterblivna idéer, utan vilken som kommer vara värst.

Som sagt va, vi skrattade åt FI när de gav som förslag att männen skulle straffbeskattas för att vi hade utrustningen för att våldta. Med den inriktningen som vi har nu så hade jag nog inte ens lyft på ögonbrynen för en liknande skatt...

Värst just nu är väl avgift för att gå på toaletten?

Jag är mest glad så länge jag får befinna mig i lägenheten utan straff avgift, ja om man bortser från diverse mutor för att frugan skall hålla sig nöjd medan man spelar

Tänk efter lite på andra konstiga kostnader och andra saker man får orka med.
Betala skatt för att äga sin egna egenom? räcker det inte att man har betalat för sig? skatta pensionen som redan är skattad? dubbel skatt? why?

Byggnadslov och allt möjligt skit på din egna egendom. jävla fjant.

I USA får man ju göra vadfan man vill på SIN EGENDOM som MAN ÄGER..
Men i Sverige äger man ingenting, inte ens sina kläder :C

Ja ,snart får vi betala licens för att få bära ett par klädesplagg med garanterat.
Jäklar om du inte gör det då kommer pejlarna och anmäler dig för du innehar kläder utan att ha anmält det till dom.
Kanske radiotjänst nya idé att göra?

Alltid härligt med folk som inte vill betala skatt men vanligtvis också klagar på att samhällservicen gör bra jobb nog. Att höra folk klaga på dåliga vägar, låga bostadsbidrag, dåligt med studiebidrag etc etc, för få studentbostäder, dålig äldreomsorg och sen i nästa mening klaga på att man betalar skatt är bara sorgligt.

Ställ krav på att pengarna läggs på de saker som är viktiga enligt era viljor/samveten och att kräva att dessa pengar används effektivt och kan redovisas/spåras istället för att klaga över att skatten är hög och ändå förvänta er ha alla de saker som subventionerad sjukvård och liknande kvar.

De klagomål som finns inom alla ovanstående punkter är ju för att det går multum till just det, men det sköts fortfarande dåligt. Min gissning är att det beror på låg arbetsmoral inom statliga jobb.

Sjukvården är inget skatt kommer lösa. Problemet just nu är ju att läkarförbundet ytterligare begränsar hur många läkare per år som får utbilda sig, detta för att hålla upp lönerna på dessa jobb. Klart vården blir dålig om du får en läkare/ sköterska som arbetat i 42 timmars stafettpass

Menne trotts detta så håller jag med dig, folk borde sluta klaga på skatt. Den som klagar på den har antingen aldrig varit utanför Sverige eller aldrig läst, eller intresserat sig av samhällskunskap.

OT : Känner ju sådär spontant att Dreamhack mer är ett storskaligt evenemang, dessa har ju redan (Rätta mig om jag har fel) separat beskattning. Att det ytterligare skulle beskattas skulle ju vara lite absurt

Skrivet av Johan Olander:
Skrivet av ELF:

För en gångs skull så är konsol exklusivitet bra. Vi PC spelare slipper det

https://www.youtube.com/embed/kffacxfA7G4

Det gör ni inte!

http://www.youtube.com/watch?v=eIf3b6meriM

Låter som överhettning av cpu´n. Kolla vad komponenterna har för temp först och främst

Skrivet av fanboyen:

Gnäll. Är det bättre att vi inte får något spel alls då menar ni? Ni behöver inte betala för att testa det, gillas det inte kan ni ju bara sluta spela det eller strunta i det helt och hållet, köp något av alla de andra Tekkenspelen.

Klagar ni när ni får erbjudanden om gratis glass med ett reklamblad också eller?

http://cdn.memegenerator.net/instances/400x/37162448.jpg

>.< Sket sig ordentligt med inbäddningen där.

http://www.youtube.com/watch?v=CMNry4PE93Y

Skrivet av luftman:

Jag vill ha Sam &amp; Max säsong 4

And i like turtles.

Skrivet av Nicke9494:
Skrivet av Pholiage:
Skrivet av Nicke9494:
Skrivet av erazerswe:
Skrivet av Nicke9494:
Skrivet av Tobblish:

Kommer inte släppas innan December i år.

Vart får du denna informationen? Röven kanske? Jag kommer att spela det nu i Juni när det faktiskt släpps (Alfa) sen kan du spela det i december om du vill.

Och när blev alfa ett släpp? Är ju inte precis den färdiga produkten?

Vem har sagt att ett spel måste vara färdigt för att det ska räknas som ett "släpp" Är detta en lag eller regel som jag har missat eller? Det är en alfa och den släpps nu i juni, det var allt jag ville säga med min post så börja inte hugga på minsta lilla misstag nu.

Ja, det är fan lag på det. Om inte så borde det vara det. Tänk om alla utvecklare skulle börja tänka så där. Det skulle bli en början till en ny spelkrasch, precis som förra gången de började designa spel så där. De tog någons idè, fick bilden på tv:n att inte flimra allt för jäkla mycket och sen sålde skiten till fullpris. Och ja de säljer inte alfa/beta till fullpris jag vet. Att Kickstarter och diverse donationsprojekt finns är en jättebra idé men det ska inte vara en ursäkt att få pröjs tidigare.

Jag snackar om termen "släpps" nu, jag sa att alfan SLÄPPS!! i juni. Och varför sa jag det? För att det är sant och jag kom inte på ett annat ord just då. Förlåt om jag använde ordet "släpps" utan att rådfråga er först. Herregud.

Snark, dramatisk var vi här.

Skrivet av burkmopp:
Skrivet av Segas:
Skrivet av burkmopp:

Jag undrar vad dom menar när det stod längst ner på sidan "Beta is here".

Jag vill verkligen pröva det, men samtidigt vill jag inte investera tid i karaktärer som kommer att försvinna och framförallt bli tvungen att spela om samma innehåll när det väl släpps... Vill säga om jag nu fann betan så rolig att jag skulle vilja köpa det... så jag vill pröva det meeen

moment 22?

Då har du helt missat poängen med beta. Det är till för att stress-testa, hitta buggar och rapportera dessa. Det är dock skoj, som du skriver, när man får behålla det man gjort när spelet går guld. Dock får ju den principen en klar fördel till de som fått en nyckel, inte bra för ett MMO. :/

Poängen med en beta går att diskuteras, även om jag vet vad du menar med det. Ja, jag rapporterar buggar och ja, jag har spelat många spel i beta. Men det är ignorant att påstå att det inte är en möjlighet för spelarna att pröva på en produkt innan det släppts för att på sätt kunna bilda sig en uppfattning om spelet. Som jag ser det så får man pröva spelet i utbyte mot information - och med det kommande stresstestet så kommer man som tack för att ha deltagit få chans att lira under mer stabila omständigheter senare under betan.

Vore en helt annan sak om vi snackade intern alpha/beta.

What the hell did i just read?

Skrivet av Kouhei:

Framtiden får utvisa vilken konsol som ger snyggaste grafiken på skärmen. Jag minns hur Ps3 framställdes som bättre än 360 då det begav sig, men de allra flesta multiplattformsspelen ser bättre ut på 360 eftersom Ps3 var svårare att utnyttja kraften i.

Och helt ärligt tror jag inte skillnad mellan 360/One och Ps3/Ps4 kommer bli särskilt stor. Om spelen verkligen kommer ser ut i GAMEPLAY som Capcoms teknikdemo till Ps4, DÅ blir skillnaden enorm. Men det återstår att se om det verkligen var gameplay eller bara en specialgjord sekvens ala flygsekvensen i Killzone.

Nu har ju både Sony och Microsoft valt att hoppa in på x86 arkitektur, så vi kommer troligen inte se stor skillnad rent grafisk mellan konsolerna. Det faktumet har troligen båda tillverkarna varit medvetna om ett bra tag, och därför har dom utvecklat egna, mer konsol specifika funktioner för att bredda skillnaden.

OT : Jag kommer troligen hoppa på PS4´an om jag tänkte ta ställning.. tror mer på "for gamers" konceptet.

Men den stora frågan kvarstår, tänker dom stödja mus och tangentbord?

Skrivet av Lasrod:

Här är ett annat ihopklipp på hur konsollen ser ut:
http://i.imgur.com/62aB7go.jpg

haha, dog lite <3

Thomas Arnroth : Skulle alla tänka som dig så skulle vi aldrig ta oss till den punkt att ointresserade aldrig behöver lära sig något. Att klaga på att "saker inte bara fungerar" är ungefär på samma nivå som att klaga över att magi inte finns, naivt